Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Tapu Devir-Satış işlemleri kaç gün sürüyor?

Xenus

Öne çıkan mesajlar

Yeni aldığımız evin tapusunu mütaahhitlerden devralmak için annem geçen Çarşamba sabahı İstanbul'a döndü. Çarşamba ya da Perşembe tam gününü bilmiyorum ama müteahhitler tapu kadastro'dan randevu alıp, devir işlemleri başlatmışlar. İnternette işlemlerin 2-3 gün sürdüğü yazıyor, ancak ertesi hafta Cuma'ya geldik, 9 gün oldu hala ses seda, bi çağrı yok tapu kadastro'dan.

Ben anneme belgeleri gönderin, müteahhitler başvursun sonra çağrı gelince uçak ayarlarız, İstanbul'a döner, tapu kadastro'ya gidersin, işlemleri halledersin dedim. Ama müteaahitler "Tapu kadastro çağıracakları günün sabahı mesaj atıyor, saat 2'de gelin diyorlarmış, onu kaçırınca sorun oluyor." dediler. Gerçekten böyle gerizekalıca mı sistem? Kadıncağız 10 gün hazır asker gibi bekliyor, devletten mesaj gelecek de gidecek inşallah. Yazlıktan kalkıp gitti bu sıcakta helak oluyor şimdi. FETÖ yüzünden işlemler böyle tıkanmış birde sanırım işte...
Sosyal ağlarda paylaş

Mrlee said:

işlem yoğunluğuna göre değişir

ama evet mesaj geliyor
evraklar hazır imza atmaya gelin gibi

satış harcı filan mı ödenmedi
ondan beklemesin

vergiyi ödeyin gelin diye mesaj atıyorlarmış işte. başvuru yaparken bi harç yatırılıyor mu bilmiyorum ama onu gözden kaçırmamışlardır herhalde

zaten şimdi babamla konuştum. müteahhitler 2 gündür tapu dairesine gidiyorlarmış işlemlerin durumunu öğrenmek için. akşamüstü babamı aramış biri işte, yarın gidip bi şekilde halledicez demişler. göreceğiz bakalım.

babam da müteahhit zaten. ben gün içinde verebiliyorum tapuyu diyor burada o da. istanbul'da kaos var şuan FETÖ'cüler gayrimenkullerini devir edemesinler diye araştırıyorlarmış detaylıca.
Sosyal ağlarda paylaş

eğer devir işlemi alıcı veya satıcının ikametinden farklı adresdeyse çok uğraşıyosun bize ilk 1 ay da mesaj gelicek dediler ertesi gün çağardılar emir geldi yapamıyoruz mülkün olduğu şehirden yapın dedilerdi kaldı öyle.

Bi de bizim vekaletle olduğu için iyice fetö muhabbetine bağlıyolar en son vekalet verenler için savcılıktan temiz kağıdı falan istiyolardı :d
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...