Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Güzel günler görmeyeceğiz

sdeceokuyangenç

Öne çıkan mesajlar

GERGE said:

Cicek lan, onu dusunun bir de.

cicek su anda % 5 i rahat goturur..10 senedir dunyada asisi yapilmiyor..

bu arada sitma baska birsey cicek baska birsey..

sitma protozoa cicek virus..
sitmanin kismen ilaci var cicek nanay..
bulasmada sitma da svirisinek seni sokacak cicek sinek arti damlacik -aerosol soluma ile yani daha bulasici nispeten..
Sosyal ağlarda paylaş

dasaaa said:

ne yapacakti?

basligi acan adam (→bu adam yani)
Belek Rixos'ta tatilini yapan
Siyah pirlanta kupesi olan
Surekli Avrupa'ya giden bir arkadasimiz.

bu dalga geciyor, digerleri de "qopudolsm oldoo sorece rohot motlo gonnor yoq bilodor" diye sizlaniyor

tabii ki gss iyi ortacaga kiyasla.

valla ben hayatımdan da kapitalizmden de memnunum. Çalıştığım kadarıyla karşılığını alıyorum. Başlığı açma sebebim geleceğime dair umutsuzluk. Zaten bu da mevcut elimdekileri kaybetme korkusuyla alakalı sanırım.

Aslında geçmişle karşılaştırdığım şey imkanlar değil. İnsanın yapısı. İnsan aynı insan savaş da aynı savaş olacak. Biz görürürüz bence kısmı ise sadece tahmin
Sosyal ağlarda paylaş

Ek olarak,

küresel ısınma içinde önlem alınıyor zaten. 2015 te fransada imzalanan mutabtk kyotodan çok daha ciddi. Yani o kadar ciddi ki, iranda şu anda güneş enerjisi işi kovalıyoruz.

Çok değil bi 10 15 seneye fosil yakıtla enerjinin minimize edileceğini düşünüyorum. Tabi bombalamadan doğan bi karbon miktarı var ki, sırf bu yüzden sanırım ABD sera gazları konusunda en fazla cont eden ülke

GERGE said:

Dunyanin eskiye gore daha bir yer olup olmadigini ciddi ciddi tartisiyor musunuz?

Ortacagda yasasaydik cogumuz ölmüştük zaten simdiye. Gelir dagilimi cok daha adil, tip cok daha gelismis ve kolay erisilebilir, bos vaktimiz var lan bunlari konusabilecek, kitap okuyabilecek. Hepimiz orta cagin soylularindan daha kaliteli bir hayat yasiyoruz. Asgari ucretle yasayan bile kral, duk gibi bir avuc insani saymazsan daha rahat bir hayat yasiyor; doktora gidebiliyor en basta.

Sokaklarda yasayanlar var, hayati cok kotu durumda olanlar var, ama Turkiye'de olup da bu kis isinip, karnimizi doyurup hayatta kalabilecek miyiz diyen kac kisi var orta caga oranla? Ulkede bir ilkokul mezunu bile asgari ucretli ve sigortali is bulabiliyor. Ne zamandir Afrika disi ya da savas bolgesi yerler disinda acliktan olme tum toplum icin ciddi bir risk?

Yerin dibine gomdugumuz GSS bile buyuk bir gelisme aslinda. Cogu hastaligi ilestirdik, yasliliktan olmek normal bir beklenti nufusun cok buyuk bir cogunlugu icin artik, sirf o nedenle hayatlarimizin 20 yilini egitimle gecirmek normal.

Insanlar hala somuruluyor, dunya hala boktan demek buyuk haksizlik yasadigimiz gelismenin karsisinda. Post-scarcity gibi seyler bile yakin gelecekte olasilik dahilinde ki yeni bir sunya sistmei yaratir bu. 10-20 yil icinde sentetik et bugunun tavugundan daha ucuz ve tum nufusa yetecek supply'a sahip olabilir. Fusion icin ugrasiyoruz, prototipler var her yerde, gunes ve ruzgar ile enerji uretiyoruz artik.

Kuresel isinma ile olmezsek gelecek parlak bence.
Sosyal ağlarda paylaş

sdeceokuyangenç said:
valla ben hayatımdan da kapitalizmden de memnunum. Çalıştığım kadarıyla karşılığını alıyorum.

Almıyorsun fazlasını alıyorsun, kapitalizm senin de işçinin emeğinin üzerine konmanı sağlıyor. İşte bahsettiğin sorunlar da tam olarak bu yüzden çıkıyor, senin rahatın ve tatilin için binler milyonlar acı çekip aç susuz yaşayıp ölüyorlar.
Sosyal ağlarda paylaş

axedice said:

sdeceokuyangenç said:
valla ben hayatımdan da kapitalizmden de memnunum. Çalıştığım kadarıyla karşılığını alıyorum.

Almıyorsun fazlasını alıyorsun, kapitalizm senin de işçinin emeğinin üzerine konmanı sağlıyor. İşte bahsettiğin sorunlar da tam olarak bu yüzden çıkıyor, senin rahatın ve tatilin için binler milyonlar acı çekip aç susuz yaşayıp ölüyorlar.

ben bunu 1-2 sayfa önce deyince bsg çektiler bana..Anlatamadım.
Sosyal ağlarda paylaş

dasaaa said:

valla kapitalizm'i duzgun uygulayabilenler piril piril hayatlar suruyorlar. mutlular, mesutlar, iyi besleniyorlar, her biri gurbuz maasallah.

kapitalizmin yerine ne koyacaksin, komunizm mi?
ne oldugunu gorduk.
insanlarin ne hallerde yasadiklarini gorduk.
sonuclarini ve berbat yan etkilerini halen goruyoruz.

dunya kapitalizmin tassagini yesin.

ilkokul mezunu kasabalı postu
Sosyal ağlarda paylaş

sanssizsansli said:

İşte islam en güzeli ne kazanırsan kazan servetinin 40da 1ini vermek zorundasın. İnsanlar müslüman olmasa ama böyle bi zorunluluk olsa o bile yeter.

İslam güzel falan değil canım kardeşim. SOSYAL devlet, devlet herkes içindir vs gibi kavramlar bunun için var. GÖkten indiğine inanılan kitaplardaki direktiflere gerek yok, insan aklı zaten bu tip şeylerin doğruluğunu biliyor.

Modern medeniyetler bu sistemi farklı yoldan da olsa uyguluyor zaetn.
Sosyal ağlarda paylaş

Dasaa bayaa anlamıyor zaten hala rahat batıyor falan diye konuşuyor boş boş. Bi de gerizekalı elitist falan demeye çalışıyor kendi çapında. Baksan her fırsatta ülkeden gidiyim derdinde olan insanların ithamlarınıj çok anlamı yok zaten. Ben yaşadığım yerin güzelleştirilmesinden yanayım.

Kapitalist düzenin çok övülesi bir yanı yok ama benim sıkıntım yok dedim sadece. Bu yüzden hakkımdan fazlasını kazandığım söylenilmiş. Başkası hakkını alamıyor diye ben hakkımdan fazlasını kazanıyorum anlamı çıkmaz ki ben devlet memuruyum aldığım 3 kuruş maaş.

Konu döndü dolaştı gereksiz kişiler yüzünden bana döndü. Oturup burda kendimi konuşmıcam cevap vermeyi düşünmüyorum daha.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...