Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Güzel günler görmeyeceğiz

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Güzel günler görmeyeceğiz, güneşli günler de. Hikayenenin sonu yaklaştı ve karanlık. Dünyadaki bu gerginlik, ölümler, savaşlar. Sanki binlerce yıldır insanlar hep savaşmamış gibi güzeli düşlüyoruz sanki vazgeçebilcekmişiz gibi bu alışkanlığımızdan. 90 lı yıllarda güzel çocukluklar yaşadık, okuduk, meslek sahibi insanlar olduk. Belki aile kurduk belki düşündük ama benim umudum kalmadı artık sona yaklaşıyoruz. Sanki o yaşamlarımız hikayeymiş de asıl görevimiz olan savaşmaya dönmek zorunda kalcakmışız gibi.

Mehmet akif ersoy un dediği gibi vaad edilen günler belki yarın belki yarından da yakındır fakat vaad edilen günlerin iyi olduğunu kim söyleyebilir.

Yaşayabildiğiniz kadarıyla son huzurlu(?) 5-10 senenizi yaşayın. Belki daha da az...
Mesaj tarihi:
dünya üzerindeki en barışçıl dönemi yaşıyoruz. 1900'lü yıllara, ya da 1800'lü yıllara göre çok çok çok daha az insan ölüyor. katliam, tecavüz, saldırı hep vardı, ama iletişim kanallarımız bu kadar teknolojik olmadığı için bilmemne köyünde tecavüze uğrayan bebeği duymuyorduk ve mutlu mesut yaşayabiliyorduk. artık öyle değil, her şey olduğu anında videosu sesiyle birlikte karşımıza geliyor. o yüzden karamsar hissediyoruz.

lakin dünya en barışçıl dönemini yaşıyor. rahat olun. her şey güzel olacak.
Mesaj tarihi:
İnsanlık tarihi ve savaşlar ortada.
Merak ediyorum belki benim de işime yarar çünkü gerçekten düzgün düşünememeye başladım. Çok düz mantık bakarak binlerce yıldır bitmeyen savaşların bitceğini ve bu barışcıl dönemin sürceğini ne düşündürüyor size ? farkeden ne ?
Mesaj tarihi:
herkesin derdini kaldiramiyorsaniz twitter, eksi okumayi kisin kafaniz rahat olsun.

http://www.bbc.co.uk/newsbeat/article/37085042/terror-deaths-in-western-europe-at-highest-level-since-2004

teror surekli vardi zaten, savaslardan daha az insan olduruyor zaten.
Mesaj tarihi:
Benim için 1900ler'de aynı 2000ler'de 2100ler'i de görürsem onlarda aynı olacak. Hepside kötü.

Roket haklı ama insalığın geneli için (türkiye dahil) güzel dünya.
Mesaj tarihi:
Yok ole bisi demiyoruz zaten. DUnyada bir barış halinde degil. Sürdürülebilir savaş halinde. Kj bu savaşların etkil e ri eskisine göre çok daha ufak.

Ha bunun kişisel ölçekte bir önemi yoktur dersin eyvallah
Mesaj tarihi:
Abi bundan 70 yil once 50 milyon insan olmus. 70 yil insanlik tarihinde hicbirsey degil.
Simdi 100 kisi olunce yas ilan ediyoruz. Dunya iyiye gidiyor baktigin zaman.
Mesaj tarihi:
Ayrı postta yazıyım.

Roket haklı ama insalığın geneli için (türkiye dahil) güzel dünya.

Benim sorun ezmeye, ezilmeye, ezilene felan dayanamıyorum. Ücret köleliği, kölelik felan asabımı bozuyor.
Mesaj tarihi:
Orta gelecekte bir açlık ve susuzluk krizi olacak tabi. Bununla berabere ekonomik krizler ve göçler.

Ama bu dünyanın en büyük hatta tek endüstrilerinin yıllarca top tufek yapmış ve gelirtirmjs olduğu dönemde yaşanan saha eşini gormedigimiz açlik gibi yasanmiyacak.

Dünyanın bütün ilkelerinin bir araya gelip teknoloji ürettiği bir donemdeyiz. Daha önce hayal edemiyorum eğimi lojistik ağlarını ve kapasitekerimi var.
Mesaj tarihi:
Peki son 1 milyar 12 yılda artmisken sin sonrakin o n 14 yılda articagini biliyormusun? Sonrakine 20 yılda artacak sonrası ise 40.

60lardan beri nüfus artışında çok ciddi ve sürekli bir düşüş var
Mesaj tarihi:
Doğru fakat olay insan sayısı olunca yüzdelerle değil de sayılarla konuşmak daha mantıklı. 3 milyarlık nüfusdaki %2 lik artışla 6 milyarlık nüfusun %1 lik artışını kıyaslayınca yine durum çok iyi görünmüyor. sonuçta hala %1 lik bir artış söz konusu
Mesaj tarihi:
Yani bu konuda en kasları kuruluşlar diyor ya 9 milyarda 2050de yada 10 milyarda 2100de peak yapcaz. Hani beskiyemiycegimiz sayılar değil bunlar.

Ha daha ufak ölçeklerden bahsediyorsundur. Bir Yugoslavya örneği var mesela. Suriye var. Türkiye'nin başına bunlar gelebilir dersin o bambaşka bir tartışma konusu
  • Yeni Oluştur...