di Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2016 Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2016 Selam, Dana ya da saglik sektoru ile alakali diger patiler bilir belki umuduyla aciyorum konuyu. Ayni tip ve miktarda etken maddye sahip farkli ilaclarin hastayi farkli etkilemesi mumkun mu? Degilse ilacda bi ibnelik olabilir mi? Olursa nasi anlariz, kime kontrol ettiririz? Olay su; birader bir ay kadar hastanede yatti burda bir sebepten, hastane her zaman kullandigimiz epilepsi ilaclarini kabul etmedi, biz dozayi ve maddeyi soyledik, ayni dojazda ilaci vermeye devam ettiler, epilepsi krizleri baya bi azaldi, hastaneden cikti, hastane ellerindeki fazla ilaci bize verdi. Hersey iyiydi guzeldi, ne zaman ki hastane ilaci bitti, Turkiye'den aldigimiz ilaclara donduk, epilepsi krizleri de yine birden bire artti. Haftalik olarak hazirliyoduk ilaclari, ilac kutusuna koyuyoduk, dedim bayatliyodur etkisini kaybediyodur havayla temas edince, simdi her gun saatinde aliyo ilaclari kendi kaplarindan cikararak ama bisey farkettirmedi bu degisiklik. Geriye tek kalan marka farki iste. Nedir bunun asli astari, biri aydinlatabilir mi beni?
Malibu Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2016 Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2016 Etken maddenin dışındaki maddeler değişiklik gösteriyodur belki? Kaynak götüm tabi bu arada.
Remus Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2016 Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2016 di said: Ayni tip ve miktarda etken maddye sahip farkli ilaclarin hastayi farkli etkilemesi mumkun mu? Evet di said: Degilse ilacda bi ibnelik olabilir mi? Evet, aldığın lotta bir sorun olabilr. di said: Olursa nasi anlariz, kime kontrol ettiririz? Bakanlığa şikayet ediyorsun onlar bakıyorlar. (ilgilerini çekerse...) Dersin çok param var laboratuvar analizlerini yaptırırsında pahali..
nileppezdel Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2016 Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2016 nasıl mümkün peki Remus? Malibu'nun dediği sebepten mi? Biraz açar mısın bilgilenelim hazır konusu açılmışken ps: çok geçmiş olsun di :(
Remus Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2016 Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2016 Mesela 100 mg'lık tablette 5 mg etken madde oluyor. 95 mg farklı şeyler, tabletin sertliğini yoğunluğunu okunu bokunu belirliyor. Bunların tamamı vucut içinde çözünmesi farklı olabiliyor. Çözünmeside vucudun bunu emilmesini etkiyor. Hatta bütün içerik aynı olsa bile üretim methodu farklı olunca bile farklı etki edebiliyor.
reyou Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2016 Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2016 http://www.nps.org.au/topics/how-to-be-medicinewise/buying-medicines/generic-medicine-brands/same-medicine-different-brands Icindeki inactive maddelerin arastirilmasi gerekiyomus. Bunlar alerjiye falan sebep olabiliyormus. Kardesinin bilinen besin direnci veya alerjisi var mi? http://www.nps.org.au/topics/how-to-be-medicinewise/buying-medicines/generic-medicine-brands/other-ingredients-in-medicines
applev0dka Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2016 Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2016 Söyle söyleyeyim. piyasada orjinal ve jenerik olmak üzere 2 tür ilaç olur. A etken maddesini içeren ilacı yapan ilk firma orjinatördür. 100mg etken madde içeren 5 gramlık tabletin geri kalan kısmı bağlayıcı, kıvamlaştırıcı ıvır zıvır malzeme olur bunlar asla hastada tedavi ile ilgili bir sonuca yol açmaz. Ancak bu yardımcı maddelere karşı allerjik durumun varsa değişik bir sonuç meydana gelir ama aynı dozajda aynı etken madde aynı tedaviyi sağlar sana. piyasaya sonradan çıkan ve yine A etken maddesini kullanmak isteyen sonraki firmalar Jenerik ilaç yapar, jenerik ilaçta yine 100mg etken madde olur, geri kalan maddelerin %90ı yine aynı olur, bir doldurucu maddenin sodyum tuzu yerine, potasyum tuzunu kullanır. çünkü piyasaya 1e1 çıkmak yasal değildir. En başta aynı etken madde olduğu için farklı sonuç vermesi teoride olası değildir. İkinci olarak, bu ürünler zaten ruhsatları verilmeden önce klinik çalışmalarda kullanılır. Bioeşdeğerlilik denen bir belge ile orjinal ürün ile aynı etkiyi sağladığı kanıtlandıktan sonra piyasaya çıkartılır. Yoksa zaten ruhsat alamaz o çalışmaları yapılmadan En olası şey bir şekilde ilacın bozuk olmasıdır. Fayda eden ilaç orjinal mi jenerik mi ? belki bir ihtimal ruhsatsız ilaç almış olabilirsiniz diyecem ama pek sanmıyorum da TL: DR aynı etken maddeli farklı ilaç aynı etki eder.
fizban Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2016 Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2016 Apple ve remus yazmislar. Tek sorum var: uk ve tr ilaclari, ikisi de tablet miydi? Kana karisma yerleri ayni miymis, onlari ogrenmeye calis.
sdeceokuyangenç Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2016 Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2016 Ek yapayım ilacın etkisinin %80-120 sine tekabül eden muadil ilaç olabilir. Yani birinin 8x etkisi varken öbürünün 12x etkisi olabilir. apple yazmış bunlar yasal şeyler şikayetin sonuçsuz kalır.
moriQ Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2016 Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2016 etken madde aynı hatta orjinaliyle aynı fabrikadan alınsa bile kullanılan yardımcı maddeler atıyorum sodyum yada hidroklorür farklı kaynaktan olsa bile bazı hastalarda farklı sonuçlar verebiliyor. örneğin benim zamanında çalıştığım hepatit b ilacı orjinalinden ve diğer jeneriklerden çok daha iyi hasta tarafından tolere ediliyordu. zaten her ilacın prospektüsünde etken madde yada yardımcı maddelere alerjisi olanlar kullanamaz yazar. tavsiyem farklı bir marka denemeniz. yada memnun kaldığınız firmanın temsilcisine ulaşıp temin etmeniz.
di Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2016 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2016 Sagolun panpalar. Krizler nispeten azaldi gecen haftaya gore, artik bir iki kutu ilac mi kotuydu, kendi icti zannediyo da icmedi mi yoksa bambaska alakasiz bir sebepten mi gecirdi krizleri bilmiyorum ama normal degildi. Bu arada ozelden soran olmustu ne aliyo diye buraya yazayim direkt. Bahsi gecen ilaclar sunlar. ILAC / ETKEN MADDE = GUNDE ALINAN MIKTAR seklinde yaziyorum Depakin Chrono BT 500 mg / Sodium valproate = 3000mg Epitam 100mg / Levatiracetam = 2500mg Benvida 100mg / Lacosamide = 300 mg
tiLi Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2016 Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2016 depakini ben de alıyorum mk o ilacın
Öne çıkan mesajlar