Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kenan Sofuoğlu Genel tartışma


Sequo

Öne çıkan mesajlar

Böyle bir topik açmak istedim. Bildiğimiz gibi Kenan Sofuoğlu dünya şampiyonu.

Şu son 6-7 aydır siyasetede kendini baya bağlamış. Olur olmaz tehditler, futbolculara whatsapp mesajı atıp tanınmadığında "sen nasıl dünya şampiyonunu tanımazsın" şeklinde tripleri vs falan filan fistan.

Gelelim gerçek konumuza. Motor sporları ile çok fazla ilgilenmeyen neyin ne olduğunu tam olarak bilmiyor.

Kenan Sofuoğlu Supersport'ta yarışmaktadır.

Motor yarışları kendi içerisinde ayrılır.

En üst derece:
1. MotoGP
2. Moto 2
3. Moto 3
4. Superbike
5. Supersport

Motogp'ye girebilmek için yarışçılar supersporttan başlayarak motogp ye uzanan yarış sektöründe yer almaya calışırlar.

Supersport 600cc lik yol motorları ile (fabrika çıkış hafif modifiye edilmiş) yarışmaktatır.

Superbike ise yine fabrika çıkış 1000cc hacimli motor yarışlarının olduğu klasmandır. Yukarı çıktıkça profesyonellikte artar motor gücüde artar.

MotoGP ise aynen F1 de olduğu gibi inanılmaz teknolojilerin konuşulduğu bir klasmandır. Ve motor sporlarının F1'i MotoGP dir.

Kenan Sofuoğlu' sürekli Supersportta yarışmaktadır. Bir kaç kere Moto 2 denemesi ve Superbike denemesi olmuş ve husranla bitmiş anında geriye Supersporta dönmüştür.

Supersport incelendiğinde şuanda en yaşlı ve tecrübeli Kenan Sofuoğludur diyebiliriz çünkü kalsmanında genelde yeni olan 18 yaşındaki çocuklarla yarışmaktadır.

Yani bu kısacası PTT 1. Lig'de mükemmel futbol oynayan bir kişi superlig'e çıkıyor ama oranın profesyonelliğine dayanamadığı için PTT 1. lig'e geri dönüp ben burdayım sürekli edasıyla takılıyor.

Bu adam inanılmaz başarılar almış gibi şuanda herkese yutturuluyor. Son 7 ayda yaptığı siyasi yaklaşımlar, futbolculara falan hakaretler anlaşılır gibi değil.

Bilmeyenler için motor sporları nasıldır ve Kenan Sofuoğlunun aldığı dereceler aslında nerede ve kimlere karşı alınmıştır bilgi olması amacıyla paylaşma gereği duydum.

Saygılar.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...