Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Macbook Pro 13" retina vs Dell XPS13

neutrino

Öne çıkan mesajlar

Oyun zor mac'te. Istersen harddiski ayirip windows koy ama, mantiksiz. Bir onceki windowsunu tut.

Valla, fark deger mi bilmeiyorum , ama fark goruyorum soyle, ayni research gurubundas 15 kullanan da var 13 kullanan da, bir de benim ki retina da degil daha eski. Daha hizli bilgisayar, ki ben yeni bosalttim bilgisayari bir sey yok icinde, buna ragmen tikaniyor filan, ofis programlairni bazen gec aciyor, Ben model farkindan oldugunu dusundum.

Benim pro gecen sene uzerine dokulen su ile mefta olmustu - tesekkurler komsunun oglu-

Bu senein basinda aldim bunu, 1000 dolara student discountla. 15 inc pro 1600 du sanirim. Keske biraz daha biriktirseymisim dedim, yalan degil =)

Bir de kullancagin ve ihtiyac oldugun ozelliklere gore degisir? Isin icin kilit noktaysa bilgisayar , 15 al derim. En iyisini en ust modelini al yani.
Sosyal ağlarda paylaş

Aletle ne yapmak istedigine gore secmek lazim. Ben de 13 retina vardi, mobiliteye kafayi taktim 11inch macbook air'e gectim en yuksek konfigurasyonla.

Daha once de 13 inch pro kullanmistim, ekrana baglayip kullandim, sen de evde ekrana baglayip disarida rahat tasimak icin 13 kullanabilirsin.

Son olarak; retinalarin oyun performansina cemkirenler vardi.
Sosyal ağlarda paylaş

Yeni mac çıkabilme ihtimali var. Herkes yazın diye bekliyordu bi şey duyurmadılar.

Ben bunların 15" leri arasında kalıp mac aldım haziranda (bi de bi lenovo vardı). Açıkçası önyargım çoktu mace karşı, 3-5 zorunlu hal dışında kullanmamıştım hiç. Ama windowsa karşı öne çıkan çok yer var development konusunda (en azından benim yaptıklarım).

13ten ne kadar güçlü bilmiyorum pratikte ama 15 baya ağır ve bazen cayır cayır yanıyor. Özellikle 2. monitör falan takılıyken.
Sosyal ağlarda paylaş

windowstan bıktıysan güzel ui'lı enterprise programlı unix istiyorsan mac. xps'e olan artısı trackpad ve os x olabilir. onun dışında xps ekran kalitesinde dahi şu anki macbookları tokatlıyor. ayrıca termal konusunda macbook hala ve hala daha sıçışlarda. hiçbir zaman cpuyu gerçek gücünde kullanamıyorsun çünkü tam yükte 30 saniye sonra throttle etmeye başlıyor. apple bu sene 4k 5k macbooklar çıkarmazsa rakiplerinin gerisinde kalmaya devam edecek, ayrıca aşırı ısınma sorununu çözmeleri de gerekiyor. zira xps 15 i7 6700hq ile throttle olmadan en fazla 80 dereceleri görüyor. elimdeki macbook ile compile tuşuna bastığım anda 99 100 dereceyi görüp orada sabit kalıyor, karşılığında cpu 1ghz'ye düşüyor, wtf? xps 15'i almamamın tek ama tek sebebi içinde windows olması. başka bir şey değil.
Sosyal ağlarda paylaş

Macbook dedigin mobilite ve pil omrudur benim icin, 15 inch cok sacma geliyor bana. 13" ideal boy hayirli olsun :)

Bir de mac'in OS'i bug doludur. Sanki bug yazarken yaninda bi de OS cikarmislar. Hayatimda bu kadar bugli sistem kullanmadim. 10 saniyede bir bug goruyorum ama heralde kullanicilar kaniksamis, kimsenin sikayet ettigini duymadim.
Sosyal ağlarda paylaş

Çok garip şeyler var hakkaten.
misal activity monitor'ü açıyorum,
sol üstte process quit butonunun yanındaki ufak boşluğa cursor'ı getirdiğimde alttext olarak "9800" çıkıyor. Niye olduğunu anlamadığım gibi anlamsız bir takıntı oldu, sürekli mouse'u götürüp 9800 çıkarttırıyorum sdfsd
Sosyal ağlarda paylaş

Hazir burdan devam edeyim konu varken;

Abi mac bekledigim kadar inituitive degil gibi geldi bana.

Mesela ipad olsun, iphone olsun mantigi hemen kavranabilen, kolay kullanilan cihazlar. Ama osx bir kac yerde 'niye boyle bu' dedirtti. Windowsa alisik oldugumdan da olabilir tabi ama, ne tavsiye edersiniz bu sorun icin?
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...