Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kuru mamaya alıştıramama

Sequo

Öne çıkan mesajlar

En sonunda bir kedi sahibi oldum 6 aylık bir scottish foldum var. Ama adam ne yazık ki kuru mama yemiyor.

Haşlanmış tavuk yada felix yavru kedi maması (tavuklu) yiyor.

http://www.petburada.com/purina-felix-yavru-kedi-yas-mamasi-100-gr-17910-15-B.jpg

İşte yukarıdaki. Haşlanmış tavuk çok vermemeye dikkat ediyoruz sıkıntı yaratabiliyor mantar gibi. Bir kere oldu çünkü 2 kere mantar aşısı vurdurdum 3 aylıkken.

Onun yanında en sevdiği şey beyfendinin rokfor peyniri. Ama kesinlikle kuru mama yediremedim, zorla ağzına soktum yemeğinin arasına karıştırdım.

Günde 4 adet felix yavru maması veriyoruz. Arasına kuru mama karıştırırsam örneğin 10 tane çok güzel mining yapıp yaş mamayı tamamen temizlerken kuru mamayı "al da götüne sok" edasıyla tabakta bırakıyor.

Kuru mamanın tüyleri ve görünümü için daha sağlıklı olduğunu okudum. Siz ne öneriyorsunuz ne yapmam gerekiyor.

Aç bırak diyenler oldu ne yazık ki ben hayvan aç bırakamam o yüzden onu başından geçiniz diyorum.

Gerçekten kendiside aynı sorunu yaşayıp çözebilmiş arkadaşlardan yardım bekliyorum.

Buda Efe'miz:

http://www.youtube.com/watch?v=jrDdS6wC9aY
Sosyal ağlarda paylaş

yapamıyorum zaten çok obur 1 saat aç kalsın o mi,yavlama sesi o yalakalık bacaklarımın arasından ayrılmıyor. 6 aylık şuan hadi onu geçtim yetişkin yaş maması bile yemiyor adam.

Biraz daha büyüse sanki düzelir diye düşünüyorum ama yetkili abilerden bilgi bekliyorum işte.

Ne mamalar aldım en pahalısından en düşüğüne kadar sadece bunu yiyor. Markasında değilim yani olayın 3 aylıkken falan özel mamalar aldım yoğun bakım mamaları en iyi markaların onlarıda yemedi çöp oldu sokak kedilerine verdim.
Sosyal ağlarda paylaş

Yaşı ilerledikçe alışkanlık kırmak zorlaşıyor. Tamamen kesmek yerine biraz daha soft bir geçiş yapabilirsiniz belki? Günde 4 den 1 e indir. Kuru hep kabında olsun. Eğer daha fazla yemek istiyorsa kuruyu deneyecek. Prenses kızım edasıyla hayvan eğitimi yürümez. İki tarafta biraz zorlanacak. Alışkanlık kırmak kolay değil.

Ya çok iyi niyetli düşünüyorsun da çocuk gibi düşünmen gerek. Onun ne istediğinden çok onun için iyi olanı zorlaman gerek. Her şeyi geç sağlığı için yani.
Sosyal ağlarda paylaş

BINGILDAĞA KATILIYORUM. KEDİLER YENİ MAMA DÜZENİNE ALIŞMAZ DİYE BİR ŞEY YOK BENCE. caps lock açıkmış. üşendim yeniden yazmaya swsh. kuru mama devamlı olsun bence de. devamlı olsun derken gündelik miktarı geçmesin. yaş mamayı da alıştırarak üçe, ikiye, bire indirip sonrasında haftada 3 kez verebilirsin. arada yağsız tavuk eti, tuzsuz beyaz peynir, yoğurt, yumurtanın sarısı, yağsız ton balığı da daneyebilirsin yaş mamanın yerine.
Sosyal ağlarda paylaş

bu yaş mama kuru mama olayıyla ilgili şöyle bi kaynak var.
http://www.catinfo.org/docs/Feeding%20Your%20Cat%20-%204%20pages%2011-13.pdf

temel olarak 3 kötü yönü var kuru mamanın.
- içindeki su oranı çok az
- çok fazla karbonhidrat var
- içindeki proteinin türü doğru değil (bitkisel protein oranı çok fazla vs)

aslında imkan olsa ve evde hazırlayabilsen kendin bu kadının yaptığı gibi baya iyi ama çok zahmetli iş. ben biraz denedim kedilerimizden birisi şeker hastası olduğu için ama yok yani hem alıştırma aşaması iyi gitmedi hem de dediğim gibi çok zahmetli ve bazı malzemeleri bulmak baya zor vs
Sosyal ağlarda paylaş

kuru mamayı avucundan yedirmeyi dene seni babası bellediyse belki 2-3 tane atar mideye,sonrada koyarsın kuru mamayı "karnım aç" miyawı çektikçe götürcen kuru mamanın oraya 1 gün direnir en fazla,elbet yer

bide tavuk cigeri alıp haşlayabilirsin,o mamalardan daha sağlıkllı oldugu kesin.Haşladıgın suyla beraber bi kavonaza bişeye koyup dolapta saklarsın aynı dolapta mama saklama gibi,arada ıslak niyetine ondan verirsin.
Gerçi bu cins kedi pek bilmem nası beslendiğini,fakir kedisine göre anlattım fds
Sosyal ağlarda paylaş

Aluriel said:

bu yaş mama kuru mama olayıyla ilgili şöyle bi kaynak var.
http://www.catinfo.org/docs/Feeding%20Your%20Cat%20-%204%20pages%2011-13.pdf

temel olarak 3 kötü yönü var kuru mamanın.
- içindeki su oranı çok az
- çok fazla karbonhidrat var
- içindeki proteinin türü doğru değil (bitkisel protein oranı çok fazla vs)

aslında imkan olsa ve evde hazırlayabilsen kendin bu kadının yaptığı gibi baya iyi ama çok zahmetli iş. ben biraz denedim kedilerimizden birisi şeker hastası olduğu için ama yok yani hem alıştırma aşaması iyi gitmedi hem de dediğim gibi çok zahmetli ve bazı malzemeleri bulmak baya zor vs

Bundan emin misin yaş mama daha iyiyse hiç uğraşmayım bende ne kadar kaynak okuduysam kuru mama daha iyidir deniliyordu. Yaş vermek benim daha çok işime gelir şuanda.
Sosyal ağlarda paylaş

idilik said:

bir de yaş mamayı soğuk verme. oda sıcaklığında vermek gerekiyor

Yok ben koli halinde alıyorum depoda duruyor. Küçük zaten 1 öğünlük oradan çıkartıp direk açıp veriyorum bekletmiyorum yani.

http://www.kolaymama.com/felix-junior-pouch-tavuk-yavru-yas-kedi-mamasi-100-gr-20-adetx100-gr-10256-45-B.jpg

Direk resimdeki 1 öğünlük. 100gr

Veterineri ne verirsen ver yesin yeter ki modunda onuda anlayamadım. Tavuk diyorum zararlıymış yok bişey olmaz diyor. Sonra mantar oldu 3 aylıkken bak tavuktan oldu dedim. Tabii tabii tavuk mantar yapar dedi.

Değişik bu veterinerlerde.
Sosyal ağlarda paylaş

Birde şu var, adam sürekli uyuyor bi karnı acıkırsa hareketleniyor onuda enerji olarak yemek vermem için bacağa sürünme yalakalıkları oluyor.

Ama saat 00:00 gösterdiğinde tam bir batman edasıyla tırmanmadığı kanepe, koltuk tırmalamadığı yer kalmıyor. Bir oraya bir oraya şimşek gibi fırlıyor.

Sadece bu gece saatlerinde böyle. Yoksa diğer türlü aman soğuk bi taş bulayım da öyle yatayım geceye kadar modunda.

Birde normal kediler yıkanmaktan sudan nefret eder bu öyle değil. Gayet yıkanmayı seviyor salağı bazen ev içerisinde arıyorum yok hiç biryerde bi bakıyorum küvetin içine girmiş yıka beni modunda.

Hiç bir kedide görmedim şeyler var kendini başka birşey sanıyor sanırsam.

Kızarmış balık veriyorum yemiyor, ekmek veriyorsun yiyor. Beyaz peynire burnunu dokundurmuyor rokforu görsün meoww meowww modunda.

Veteriner bu kendisini köpek sanıyor diyor çok ilgincime gitti. Ama adam değişik inanmış gibi yapip oradan uzaklaşıyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

dasaaa said:

said:
Hiç bir kedide görmedim şeyler var kendini başka birşey sanıyor sanırsam.

abi bu "benim cocugum cok bir ozel, cok bir secilmis!" kafasi acaip ya.

demek ki kedide de oluyor bu kafalar.

Ben bunu benzersizlikten öteye acayip olarak görmekteyim. Kafalar değil işte o olay.
Sosyal ağlarda paylaş

veterinerde diş hekimi gibi, iyi bir tane varsa kötü yüz tane var.

ondan seçerken dikkat etmek gerek, refli bak genel olarak.

suyu seven kedilerler de var, nasıl alıştırdığınla ilgili. küçüklükten alıştırdılarsa normal.

mesela ben yazın dolapta soğuk su tutup, sadece onu içiyorum. bizimkinin kabında su var her zaman ki günde 2 kere falan değiştiriyorum taze su olsun diye, beklemiş suyu sevmiyor.

ben ne zaman dolaba gidip soğut suyu alsam yaş mama verecekmişim gibi heyecanlanıyor. kaba koyuyorum dolaptan çıkarttığım gibi günlerdir içmemiş gibi su içiyor. baya böyle 2 dk falan aralıksız. diğeri uzaktan izliyor napıyor lan bu gerizekalı gibi.

insan gibiler çok garip alışkanlıkları olabiliyor ama genelde alışkanlık temelli. belli bir yaştan sonra şunu deneyim demiyor.

ondan dedim ne yapacaksan 1 yaşına gelmeden hemen yap, sonra işin çok zor.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...