Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Omurgası Kırılan Kediye Yardım

DRaGoN_SLaYeR

Öne çıkan mesajlar

beyler

vet açıklaması

04/06 / 16 Tarihinde kliniğimize acil olarak getirilen BAMBAM adlı tekir 3 yaşlı kedi hastamızın ilk müdahalesinde akciğerlerinde kanamaya bağlı bir sıvı toplanması ve solunum güçlüğü mevcut idi. Hastamızın yapılan tam kan sayımı ve vital ölçümleri ( tansiyon, kan basıncı vb.) sabitlenip hasta stabil hale getirildikten sonra yapılan ayrıntılı muayene ve ileri tetkikler sonucu thoracal vertabra 9-10 arasında kırık olduğu tespit edildi. Kırık pozisyonu ve hastanın nörolojik muayenesi sonucunda sinirlerde iletim olabileceği hasta sahibine iletildi. Acil operasyona alınması gerekliliği anlatıldı. Ancak iki gün sonraki muayenesinde ve tekrar alınan x-ray sonuçları doğrultusunda kırık fragmentlerinin hareket ettiği ve daha da kötü bir pozisyona ulaştığı fark edildi. Maalesef kırık fragmentleri normal pozisyona getirilse dahi başarı oranı düşük olabilecek bir operasyon olduğu hasta sahibine iletildi. Ancak BAMBAM a bir şans daha verilmesi gerektiği konusunda hem fikir olunduktan sonra operasyona karar verdik. Operasyon öncesi yapılan kan tahlilleri ile her şeyin yolunda olduğu ve anestezi için sağlık sorunu olmadığına karar verip ameliyatını yaptık. Kırık yapısı ve bölgenin anatomik yapısı göz önüne alındığında spinal stapling yöntemini uyguladık. Ancak bölgeye ulaştığımızda kırık yapısı ve şekli sinir iletiminin sağlıklı olma ihtimalinin düşündüğümüzden daha düşük olduğunu fark etmemize sebep oldu. Operasyonun başarılı geçmesi bizim için bir umut ışığı yine de.. bundan sonraki süreçte artık uygulanacak iyi bakım ve fizik tedavi ile en azından hayati fonksiyonlarını devam ettirebilmesini ümit etmekteyiz.

İlgi veteriner kliniği adına Veteriner hekim

Aykut ÇOKOĞULLU

Eleman ilk gün para problemi yüzünden olmadı, ikinci gün kan değerleri tutmuyor diye almadı dedi, burda da tutuyor yazmış. İbne herif ilk başta alsa ameliyata kaymayacak kırık. Tabii sahiplerinin de hatası var bilmiyolar böyle bi sorunda nasıl davranılır ne yapmak lazım vs.

Bu veterineri tavsiye eden veteriner de 'çok kötü durumdaydı ama ben kurtardım' edebiyatı yapmaya çalışıyo, iyileşir o kedi demiş.

Yardım edenlerin yüreğine sağlık, inşallah iyileşir demekten başka bişey gelmiyor şu saatten sonra.
Sosyal ağlarda paylaş

DRaGoN_SLaYeR said:

ulfang said:

Ya pardon da 3k ile bir kedi hayatı kurtarana kadar 10 15 hayvan kurtarirdiniz.

bu ne demek şimdi? 10000tl ye ameliyat olacak bi insan varsa da bırakalım ölsün o 1000 tl ye 10 kişi kurtaralım?
saçmalayacak yer mi arıyosun anlamadım.

Evet o 10 kişiyi kurtaralım. Birini değil.
Sosyal ağlarda paylaş

DRaGoN_SLaYeR said:

ulfang said:

Evet o 10 kişiyi kurtaralım. Birini değil.

tamam sen eşin dostun anan baban çocuğun öyle bi duruma düşerse dersin 'çok pahalı tutuyor ben aynı paraya 10 kişi kurtarcam sorry' diye.
konu hayvanlar alemi . Hayvan gibi örnek vermeye gerek yok
1 kopek < 15 kopek
1 kedi < 15 kedi basit.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...