Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

ŞAMPİYON 2016-2017 Sezonu Genel Tartışma

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
valequenta said:

resmi olarak takimda cok iyimis :D

ben resmi olarak kim var kim yok demedim, neden apar topar kacar? dedim.

sosa atiba ve gomez'in kacmak istediklerini biliyoruz, adamlar resmi aciklamalar filan yapti panik halinde sacma sapan hareketler yaptilar yani.
diger yabancilardan da zaten rodolfo disinda ise yarayacak adam yok, eli mahkum kaliyorlar ya da kacmak icin firsat ariyorlardir.

neyse en azindan cevap geldi yarim yamalak da olsa eyvallah.

her (yerli) yabancıya 7.5 m avro (sarcasm) vermediğimiz için gitmek istiyor olabilirler. Şov yapan Sosa 1.5 m, atiba 1 m avro alıyordu geçen sene.

atiba'ya 1.5 m verdik ikna oldu, sosa da giderse parasını getirir gider gitmez kalmak isterse 1.9 m euro'ya oynar, oynamazsa da a2'de kalır.

gomez'e 3.5 veriyorduk siz o parayı xelcuk'a veriyorsunuz.
Mesaj tarihi:
ne dediğim ortada valequenta, gomez'le sözleşmemiz yoktu. adam gitti, gitmeye debilir tam net değil şu an.

sosa atiba neden kazan kaldırdı dersen atiba gibi adam sizin sabri'nin yarısı kadar para alıyor. Beşiktaş şu anda Türkiye'nin ekonomik anlamda en güçlü kulübü haline geldi, daha da güçlenecek stadımız bitti kombine gelirleri ve şampiyonlar ligi gelirleri ile (avrupa'ya da gidemiyorduk).

Şu anda mükemmel bir bütçe yönetimi gösteriliyor, gelen değerinde geliyor ve ederi kadar yıllık ücret alıyor. demirören felaketine rağmen ekonomik olarak çok iyi yerlere geldik.

Sizin kulüp de liselilerin elinde sürünüyor rezalet bir yönetim sergileniyor. üzülüyorum galatasaray'ın haline ve ciddiyim bunda dalga falan geçmiyorum. keşke taraftar kazan kaldırsa da liselilerin elinden kurtarsanız kulübü.
Mesaj tarihi:
yemiş atmayın diyorum, zaten bu konu neden garip ki?

adamlar iyi bir yıl geçirmiş, şampiyon olmuşlar isteyenleri var. bunlar da dandirik takımlar değil, avrupa'nın en iyileri. gitmeyi düşünmezse daha garip değil mi zaten? giderlerse bonservislerini getirirler, daha iyileri alınır.

gs ve fb'den hangi oyuncular nereye gitsin? kadro dışı bırakılan, takasla atılmaya çalışan bilal, tarık ve onlarca çöp gitmek istemiyor. ilk 11'in yarısı saçma sapan adamlar oraya gelmedim bile. bunlar atiba'nın zamlı sözleşmesinden yüksek alıyor hem de. eli yüzü düzgün bir sneijder, muslera ve podolski var. onlara da kimse 4-5m net maaş vermez. fb aynı şekilde. rvp gitsin diye uğraşıyorlar, kim verecek net 6m maaş? bu maaşları duyan kulüple iletişime geçmez bile. o yüzden hiç kasmayın, parayla kadroda tuttuğunuz iyi yabancılar hariç çöp kadroyla takılın.
Mesaj tarihi:
Şşt elma hatırlıyo musun benim Galatasaray'ın dedeleri ile ilgili bir mesajım vardı. Hani 4 büyük ligdeki ilk sırada oynayan takımların yaşlıları ile Galatasaray'ı karşılaştırmıştım.

gg 31
adriano 31 (ekimde 32)
tosic 31
eto 35
q7 32 (eylülde 33)
atiba 33
tolga (kaleci saylanmaz.)
marcelo 29
olcay 29
Beck 29
sosa 31
oğuzhan 23

Açık konuşcam. Bu seneye kadar Beşiktaş'ın transfer politikası hep çok iyiydi. Geleceğe yatırım yap. Geleceğe yatırım yapamadığın durumlarda geçici ancak çok kaliteli yabancı al.(Gomez, atiba, sosa)

Beşiktaş bu sene berbat bir transfer politikası izliyor. GG, Adriano, Eto maliyetleri düşük ve evet ismen kaliteli isimler. Ama Beşiktaş'ı geçen sene şampiyon yapan sadece Şenol Güneş değildi. Geçen sene Beşiktaş'ı şampiyon yapan Biliç geldiğinden bu yana iyi kötü belli bir transfer politikası izlenmesi ve sahada da devamlılığın sağlanmasıydı. Kıçı kırık Opare'nin transferi bile transferin düşünülüp taşınılarak yapıldığının bir göstergesi.

İlk 10'unun (tekrarlıyorum kaleci hariç) 7-8 oyuncusu 30 ve üstünde olan bir Beşiktaş'ın geçen sene Galatasaray'ın yaşadığı statik oyun sıkıntısını yaşayacağını düşünüyorum.

Eto'yu almayı geç, Pektemek'i göndermek bile bir başarı ama "Açmayın dedeler" kıvamındaki Beşiktaş'tan hele de 3 kulvarda birden oynarken büyük başarılar beklemek mantıklı değil.
Mesaj tarihi:
abi anlamadığınız bir şey var galiba, kulübün mali yapısı düzeltilmeye çalışılıyor.

Anlamıyorsunuz anlamamakta ısrar ediyorsunuz.Başarıyı kalıcı yapmaya çalışıp senelik adam alıyorlar çünkü maliyet düşük.

Türk bir yıldız adayına 3-4 milyon € nun çekildiği bu günlerde FFP kapsamında bir kulübün böyle yapması dışında şansı yok.Emin ol BJK dekiler bilmiyor mu kaliteli oyuncuları dizip inci gibi takım yaratmayı?

Takım seneye şampiyon olsun olmasın tek dileğim ilk 2 ye girip şampiyonlar ligi geliri almak. Battı denilen gs kaç senedir ŞL gelirleri ile dönüyordu.Bu sene görücez onları da.

FFP herkesi vuran bişey, şimdi olmasa yarın fener de aynısını yaşayacak ki aziz yıldırımın açıklamaları var bu yönde.

Bİr şeyi yazarken argüman yaratırken düşünün de konuşun.

Adriano eto'o diyorlar, ben de katılıyorum yaşlı adamlar senelik kurtarır takımı anca.Ama yok yani başka alternatifin yok. Ya afrikalı güney amerikalı sürpriz yumurta gibi transfer yapıcan ya da böyle oyuncular alıcan. FO ve ekibi mantıklı, finansal düzlüğe çıkana kadar böyle.

Gomezler sosalar da maliyeti yüksek olsaydı alınmazdı. Olay tamamen matematik
Mesaj tarihi:
Aceace said:

Şşt elma hatırlıyo musun benim Galatasaray'ın dedeleri ile ilgili bir mesajım vardı. Hani 4 büyük ligdeki ilk sırada oynayan takımların yaşlıları ile Galatasaray'ı karşılaştırmıştım.

gg 31
adriano 31 (ekimde 32)
tosic 31
eto 35
q7 32 (eylülde 33)
atiba 33
tolga (kaleci saylanmaz.)
marcelo 29
olcay 29
Beck 29
sosa 31
oğuzhan 23

Açık konuşcam. Bu seneye kadar Beşiktaş'ın transfer politikası hep çok iyiydi. Geleceğe yatırım yap. Geleceğe yatırım yapamadığın durumlarda geçici ancak çok kaliteli yabancı al.(Gomez, atiba, sosa)

Beşiktaş bu sene berbat bir transfer politikası izliyor. GG, Adriano, Eto maliyetleri düşük ve evet ismen kaliteli isimler. Ama Beşiktaş'ı geçen sene şampiyon yapan sadece Şenol Güneş değildi. Geçen sene Beşiktaş'ı şampiyon yapan Biliç geldiğinden bu yana iyi kötü belli bir transfer politikası izlenmesi ve sahada da devamlılığın sağlanmasıydı. Kıçı kırık Opare'nin transferi bile transferin düşünülüp taşınılarak yapıldığının bir göstergesi.

İlk 10'unun (tekrarlıyorum kaleci hariç) 7-8 oyuncusu 30 ve üstünde olan bir Beşiktaş'ın geçen sene Galatasaray'ın yaşadığı statik oyun sıkıntısını yaşayacağını düşünüyorum.

Eto'yu almayı geç, Pektemek'i göndermek bile bir başarı ama "Açmayın dedeler" kıvamındaki Beşiktaş'tan hele de 3 kulvarda birden oynarken büyük başarılar beklemek mantıklı değil.

hatırlıyorum o muhabbeti, baya konusulmuştu.
açıkçası ben de takımın yaş ortalamasının artmasından hoşnut değilim. gençlerden oluşan kadroda tecrübeli max 3-4 adam olması en idealidir. ama öyle dede havasında da değil takım bence. CL göz önüne alınınca tecrübe çok fark ettiriyor, bknz gs drogba örneği.

fakat bu sene biraz farklı bir sene, bir adım atılması gerekiyor, feda nasıl bir geçiş süreci ise, bunu da tersi bir geçiş süreci olarak görüyorum.

öncelikle gs avrupa'da yok, başında başkan yok, bir kaos ortamıdır gidiyor, yedeği bırak as forveti falan yok. sürekli güç kaybetmeye devam eden bir yapıda.

fener'e de uefa sopası geldi bu yıl, kısıtlamalar falan onları da etkiliyor, pereira'dan kimse memnun değil, taraftar başkanla küs, oyun sistemleri belli değil falan.

bizde ise geçen seneden oturmuş bir oyun düzeni var, ve şuan o düzenden eksilen sadece Gomez var. böyle bir durumda rakiplerin durumunu göz önüne alıp, doğrudan CL katılımı, yeni stat boostu falan derken 1 senelik de olsa, geleceğe yönelik transferler yerine bu sezon özelinde transfer yapılmasını yadırgamıyorum.

eksik görülen yerler 2 bekimizdi ve direk 2 gömlek üstü adamlar aldık. burada olay Beşiktaş'ın geleceğinin bu adamlar olmadığı gerçeği, yönetim de bunun farkındadır diye düşünüyorum, yani 1 max 1.5 senelik bir kadro kuruyorlar.

bu sene bu takım götürür seneye zaten patates olur gibi geliyor.
eğer sen bu seneyi de çıkartamaz 3 kulvarda diyorsan valla onu demek için erken.

bitti denen eto 20 gol yaptı, atiba maç kaçırmadı falan.
sözleşme süreleri önemli o yüzden. atiba ile 2 yıl düşünülüyor mesela 1 yıl as + 1yıl yedek olur. eto bence 1+1 fazla direk 1 yıl gelsin eğer gelecekse.

çünkü bu seneyi başarılarla atlatırsak, yeni yayın gelirleri,(tüpçü kitlemişti hepsini) stat geliri falan filan derken uçuşa geçecek takım.

ülkenin hali de ortadayken, ffp'nin son senesini yaşıyorken, bence yapılanlar cok da yanlış değil.

asla geleceğe yönelik değil, ama günü kurtarmak için en iyisi.
tek dikkat edilmesi gereken, sözleşme süreleri

bu arada ek yapıcam. gs'nin geçen seneki 1 numaralı sıkıntısı yaş değildi abi. oyun anlayışı, beceriksiz yönetim + hoca kombinasyonunun karadelik yaratıp takımı yutmasıydı.
Mesaj tarihi:
Ramses, o dediğin öyle olmuyor işte... Arıyorsun tarıyorsun buluyorsun. Bak sana düşük maliyetli oyuncular yazayım.

Cenk bedavaya geldi. Oğuzhan 500 bin'e geldi. Tolgay 400 bin'e geldi. Olcay 700'dü galiba. Andreas Beck 1.5 muydu neydi.

Düşük maliyetli, genç, 3-4 yıl çatır çatır oynayacak oyuncular bunlar. Hatta parladıktan sonra çok ciddi kar edilecek oyuncular. (500'e alıp 5'e satsan dahi abzürt bir kar oluyor sonuçta) Kalıcı başarı 30'luk adamları doldurarak kazanılmıyor. Gözünüzün önünde Galatasaray örneği var. Olmuyor işte. 31'lik Balta'yla devamlılık nasıl sağlayabilirsin ki?

Ha bu arada ben düşünerek konuşuyorum merak etme. Sadece transfer piyasasını belli ki senden daha iyi takip ediyorum. Kusura bakma. Daha önce bu tartışmayı Valekuenta'yla da yaşamıştım. Hadi o beklenebilecek bir durum :)

Elma;
Seneye patates olacağını bile bile GG'ye ve Adriano'ya girmek bana gerçekten hiç mantıklı gelmiyor. Ki bu seneden patates olmayacaklarının da garantisi yok. Tekrarlayayım. Maliyetlerinin çook cüzi olduğunun ben de farkındayım ancak bu transfer politikası Beşiktaş'ı başarıya taşıyan transfer politikasının tam zıttı. 5 yıl boyunca geleceğe yatırım yaptınız. Çok da iyi yaptınız. Çok da güzel yaptınız. İlk meyvesini alıp birden bire günü kurtarmaya kafasına girmek büyük hata.
Mesaj tarihi:
şu üstteki 2 mesaja katılıyorum ramses ve apple'in mesajlarına katılıyorum, da işte atiba ve eto dışında sadece 1 yıl kurtarır gözüyle baktığım adam da yok, kimse kusura bakmasın futbolcu kendine iyi bakıyorsa 31 yaş çok yaşlı olduğu anlamına gelmiyor bir futbolcunun. 31 yaşında olan adamlar bizi rahat 2 sene götürür 3.-4. sene de götürebilir ya da sağlam yedek olurlar.

Bize bu arada bir tane de açık lazım kimse konuşmuyor ama, umarım yönetim farkındadır aras maras riske atmazlar.
Mesaj tarihi:
ben besiktasi soruyorum konu hep GS'ye donuyor.

yahu biz kumede kal tezahuratlarindan sonra 4 senede 3 sampiyonluk yasadik, sabri diye kucumsediginiz adam kadronuzdaki butun oyuncularin kazandigi kupalarin toplamindan fazla kupa kazanmis adam, bunun gibi zilyon tane istatistik cikaririm. karsilastirmaniz gereken takim bursaspor. bunu bi kabul edelim once.

gerisini siz cozun.
Mesaj tarihi:
Ace seneye patates olur demişsin de ronaldo 31 yaşında messi 29 yaşında o mantıkla ronaldo seneye patates oluyor ya da bir sonraki seneye, messi de 3 yıl sonra. 35 yaşındaki eto bu ligde 20 gol attı. elma-armut karıştırmayalım, futbolcu 20 yaşında da göbek yapar 35 yaşında da her maç çıkar taş gibi de oynar bkz. atiba. o yüzden adamların yaşı bu 1 sene sonra patates demek çok saçma.

@fizban yukarıda da yazdım bu mesajda da yazdım ben katılmıyorum apple ve ramses'e o konuda.
Mesaj tarihi:
son 20 seneye bakyiorum sampiyonluk sayilarina.

1 bursaspor
3 besiktas
6 fenerbahce
10 galatasaray

avrupa olayina girmiyorum bile cok kalp kirilir.

simdi egri oturup dogru konusalim. burada futbol tartisirken, ornekleme yapmak amacli bjk ve gs yi karsilastirmak haksizlik olmuyor mu?

liecester city ile chelsea karsilastirmasi gibi bir sey.

tamam 90larda bi donem 3 sene ust uste sampiyonluk yakalamis filan da. 90 lari hatirlayanlar diye baslik var bu forumda yahu.
Mesaj tarihi:
tamam kardeş siz en büyüksünüz. geçmişe mazi diyoruz, maziyle de yaşanmıyor. bileklik satarak bir yere varılmıyor. liselilerin elinde çürüdünüz, ciddiye alıp yazıyorum hala farkındaysan troll olduğunu bildiğim halde. büyüklüğünüzün tadını git galatasaray başlığında çıkar.
Mesaj tarihi:
fizban said:

Madem onumuzdeki 1-1.5 senenin kadrosu yapiliyor, gg ile adriano ile sozlesmeler niye 3 er yillik?

biri barçadan geliyor
diğeri ülkesinin en iyisi

1 senelik sözleşme ile alamazsın bu bir
ikincisi en kötü süper yedek olurlar daha iyileri alınırsa, alınmazsa da bu ikisinin patlayacağını düşünmüyorum

olursa eto'o ve atiba 1-1.5 senelik hamle bence gg tabiki değil
Mesaj tarihi:
Yaş konusunu konuşurken takımda 3-4 yaşlı denilebilecek ve bu yaşlıların tempo kaybını başka yerlerden çıkarılabileceği örneklerden bahsetmiştik. Elma benim ne demek istediğimi anlıyor.

Yani Messi ve Ronaldo yetenekleri itibariyle isterlerse 40'a kadar oynarlar. Yeter ki takım planlaması bu 2 oyuncunun ofansif ve defansif açıdan ağır kalmasını düzenleyecek şekilde olsun.

Sallıyorum Sosa ve Eto aynı 11'in içinde oynar. Ama Sosa'yı ve Eto'yu taşıyacak adamlarla takımı kurarsın. Frei, Oğuzhan, Aras Özbiliz gibi adamlarla ve beklerinle hücumda etkinlik kurarsın. Alex tarafından Fenerbahçe'nin en tembel oyuncusu olduğu defalarca dile getirilen GG ile değil.

Sallıyorum Podolski-Sneijder aynı 11'de oynar. Ama yanına tempolu Bruma ve tempolu Sinan'ı koyarsın. Gidip beklerine Sabri ve Balta'yı koyarsan dakika 50'de beyaz bayrak çekersin. Çünkü Sabri de Balta da (YETENEKLERINDEN BAĞIMSIZ OLARAK) tempolu, top kendi takımındayken hareket edebilen adamlar değiller.

Umarım ne demek istediğimi anlatabilmişimdir.
Mesaj tarihi:
Aceace said:

Elma;
Seneye patates olacağını bile bile GG'ye ve Adriano'ya girmek bana gerçekten hiç mantıklı gelmiyor. Ki bu seneden patates olmayacaklarının da garantisi yok. Tekrarlayayım. Maliyetlerinin çook cüzi olduğunun ben de farkındayım ancak bu transfer politikası Beşiktaş'ı başarıya taşıyan transfer politikasının tam zıttı. 5 yıl boyunca geleceğe yatırım yaptınız. Çok da iyi yaptınız. Çok da güzel yaptınız. İlk meyvesini alıp birden bire günü kurtarmaya kafasına girmek büyük hata.

dediğim gibi şartlardan ötürü böyle.

fener ve gs'nin zor durumda olması, üstüne ffp'nin son senesi olmaı falan böyle bir adım attırdı, zaten sürekli söylüyor başkan bizim bir anlayışımız var değişmeyecek diye.

gs-fb daha yarışmacı bir kadroya sahip olsa eminim ona göre hamleler yapılırdı, töre direk satılırdı mesela, sosa anında satılırdı, gelen paraya iddialı transferler yapılırdı.

ama gerekmiyor diye düşünülüyor ki bence de öyle.

1 stoper 1 golcü gerek suan
Mesaj tarihi:
Abi Bjk feda ayağına oyuncuları gayet ucuza oynatıyordu.Adamlar şampiyon oluncada doğal olarak zam istediler ve Fiko da vermeyince gitmek istiyorlar işte.Atiba ve Sosa'nın aldığı rakamlar doğru ise son derece de haklı adamlar.Hem ülkede terör var hem de zaten oldukça ucuza oynuyorlar.Neden kalsınlar...
Mesaj tarihi:
bjk yi sampiyon yapan %55 gomez.%19 sosa %14 atiba %12 gerisi

gomez yok. sosa ve atiba kalsa bile gitmek icin kicini yirtan 2 adamdan ne kadar performans alirsin mechul.

hala kadroyu guclendirdik demek iyimis
Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...