Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Bir Türlü Kurtulamadığım Mavi Ekran.

darkageman

Öne çıkan mesajlar

Brightmist said:

darkageman said:

Anakartım Msi z97 Pc Mate Ramlerim ise G-skill ripjawsx cl9 1600mhz olanlardan. 2013 yılında 2 tane almıştım. 2016 yılına girerken 2 tane daha aldım dedim uplayayım ram. Bilmiyorum belki ikisi uyumsuz çalışıyorlar ama mhz olsun cl'leri olsun herşeyi aynı Cpu-Z den de baktım yani. Memtest'de tüm testlerden sorunsuz geçiyor.

Bunların nominal voltajları aynı mı?

OC yapıyorsan da stabilleştirdikten sonra format atıp temiz windows kurman lazm cihaz overclock'luyken.

Bunlar harici IRQ çakışması olabilir, farklı USB portu seçip boş IRQ'ya al USB cihazları.

Eskiden Irql not less veya Driver Irql verirdi şimdi ne yazı yazıyor ne minidump oluşuyor. Makina şak mavi verir gibi kapanıyor sonrasında açılmıyor. Başka soketlere takarak da denedim sonuç aynı üstad.
Sosyal ağlarda paylaş

ahmedinejad said:

Ramin bir tanesi bozuk olabilir. Benim eski sistemde ikili ram kullandığımda sürekli mavi ekran alıyordum buna benzer. Tek ram taktığımda sorun kalmıyordu. RAM slotu da bozuk olabilir bir tanesi en azından.

Abi işte göndereceğim 3-4 gün içinde akşam sökeceğim parçaları işim olmadığında kargolayacağım firmalarına. Benim olay sürekli değil abi. 4-5 günde 1 kere yapıyor bu illeti. Bazen sık sık.
Sosyal ağlarda paylaş

Brightmist said:

Soruya cevap vermedin ki, nominal voltajları aynı mı RAM'lerin ki aynı olsalar bile farklı model ikisi de, uygun çalışacaklarına dair bir garanti yok.

IRQ çakışması kontrolü için hata vermesine de gerek yok.

Abi ramlerin ikisi de aynı sadece bir ramın alt tarafı siyah diğerinin ki yeşil. Onu nereden öğrenebilirim hangi programla akşam bakayım. Ama 1.5v olacaklar. Resimdeki gibi 2 tanesi bunun gibi siyah. 2 tanesi ise yeşil

http://www.vatanbilgisayar.com/gskill-8gb-2x4gb-ripjawsx-ddr3-1600mhz-cl9-15v-dual-kit-ram.html
Sosyal ağlarda paylaş

Brightmist said:

Programa gerek yok, device manager'dan gözükür. USB cihazların hangi USB hub'a bağlı olduğuna ve ilgili USB hub'ın hangi IRQ'da olduğuna bakacaksın sadece:

Composite diye geçen mouse mesela, yeni moda mouse'ları klavye+mouse olarak kodluyorlar.

Bilgisayarı tümüyle söktüm bunu tamamiyle unuttum. Tüh gece diyordum ben birşeyi unuttum ama. Bilgisayar parçaları tümüyle geldikten sonra buna bakalım bir dediğin gibi.
Sosyal ağlarda paylaş

feverfeverray said:

RAM olma ihtimali çok yüksek. Ripjaws ise eğer, tüm başlığı okuyamadım ama. Benim ripjaws ramlar aynı sıkıntıyı verdi bana çünkü. 1.5 sene boyunca neredeyse her gün mavi ekran yedim.

Zaten koca kağıt hazırladım satır satır herşeyi yazdım kargoya verdim ürünlerimi. Dedim değişim istiyorum vs. Eğer değişim olmazsa Ram, Anakart birde yeni Boş kasa alacağım. Mefta oldu benim eski kasa. Çok sinir bozucu lanet ettirdi beni.
Sosyal ağlarda paylaş

Bugün vektron'u aradım. Yaklaşık 2-3 gündür orada ürün. Adamlar bana diyor biz test ediyoruz şu anlık problem yok. Abi ben şimdi niye sinir krizi geçirmeyeyim. Bunlar benle dalga mı geçiyorlar. Koca koca not düştüm çakışıyor ramler hep oluyor sık oluyor. Adam akıllı test etmiyorlar tahminimce. Yarın çalışan sistem üzerinde deneyeceklermiş. SSD ram ve ekran kartımı. Kafaya koydum Ram de alacağım zaten de ayar oldum ben bu adamlara. Değişim istediğimi de kağıda kocaman yazdım. Ekran kartım zaten Evga değişim talep etme hakkım var diye biliyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Esh said:

Sorun senin elektrik hattinda da olabilir.

Abi hatta olsa mavi ekran vs ne alaka abi. Bilgisayar maviden sonra anakart kendini kilitliyor pc açtırmıyordu. Powerdan kapatıp açmak zorunda kalıyordum. Ayrıca evde 2 masaüstü pc var bende oluyorsa diğerinde de aynı şeyin olması gerekir. Ama olmuyor sorun yok.
Sosyal ağlarda paylaş

Mavi ekran verdikten sonra bir bilgisayarın bootlamamasının nedeni sürücüden mi kaynaklanır yoksa parçalardan mı ? Vektron da çalışan adam ramlerde halen sorun olmadığını iddia ediyor. Ram alıp deneyeceğimi de söyledim adama. Ayrıca varsa iyi güvenilir bilgisayar tamiri yapan yerler oraların adresi vs var ise alabilirim.
Sosyal ağlarda paylaş

• 3 hafta sonra ...

darkageman said:

Esh said:

Sorun senin elektrik hattinda da olabilir.

Abi hatta olsa mavi ekran vs ne alaka abi. Bilgisayar maviden sonra anakart kendini kilitliyor pc açtırmıyordu. Powerdan kapatıp açmak zorunda kalıyordum. Ayrıca evde 2 masaüstü pc var bende oluyorsa diğerinde de aynı şeyin olması gerekir. Ama olmuyor sorun yok.

Bir odanın elektrik tesisatında sıkıntı varsa gerekmez, hayır
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...