Bir bilsem bir anlasam. Elektrik hattından olsa evde tek masaüstü benim bilgisayarım değil evde eski masaüstü bilgisayar da var bir problem yok yani. OC iptal edip deneyeyim o zaman ama gene olacağından gözüm gibi eminim. Ne zaman soktuğumun kulaklığını, Anakartını ve ramleri değiştim hayatım kaydı.
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.
Bir Türlü Kurtulamadığım Mavi Ekran.
Ben donanım yazılım işinden çok anlamam ama vaktim olsa ve senin yerinde olsam deconstruct yapardım.
Temiz sistem kurdun. Back up al.
Sonra mavi ekranı trigger eden senaryoyu belirle.
Essential olmayan her şeyi parça parça sök.
Atıyorum oyunda patliyorsa ilk gpu çıkart. Onboard ile dene bakalım patliyor mu?
Patlamıyorsa problem solved. Bu şekilde her şeyi çıkart tak. Cpu, psu, ram için yedek yoksa eshten dostan isteyeceksin.
Eğer hardware ise kesin tespit yaparsın. Yeni formatlanmış sistemde software olamaz herhalde.
Ayrıca ilk denemen gereken şey oc kaldırmaktı. En sona bırakmışsın.
Atıyorum oyunda patliyorsa ilk gpu çıkart. Onboard ile dene bakalım patliyor mu?
Patlamıyorsa problem solved. Bu şekilde her şeyi çıkart tak. Cpu, psu, ram için yedek yoksa eshten dostan isteyeceksin.
Eğer hardware ise kesin tespit yaparsın. Yeni formatlanmış sistemde software olamaz herhalde.
Bazisi boyle oluyo yo.
Yenemeyince hirslaniyo acayip.
Hani biz de hirslaniyoruz da ne biliyim anasina sovuo geciyosun.
Adamlar whattafuk tan baska kufur bilmedikleri icin cikamiyo o sinir iclerinden
Yenemeyince hirslaniyo acayip.
Hani biz de hirslaniyoruz da ne biliyim anasina sovuo geciyosun.
Adamlar whattafuk tan baska kufur bilmedikleri icin cikamiyo o sinir iclerinden
Birde esh senden ricam şu konuyu ben açtım orada bir abimiz de yardımcı oldu bugcheckler felan var inceleyebilirsen vaktin varsa bakarsın.
https://www.technopat.net/sosyal/konu/windows-10-oyun-oynarken-mavi-ekran.314466/
https://www.technopat.net/sosyal/konu/windows-10-oyun-oynarken-mavi-ekran.314466/
Yalniz bana ustad dememissin uzuldum
Bi iptal et iste oc yi anakart setup ini resetle
Anakart setup resetle derken ?. OC ayarlarını sıfırlarım orası problem değil de.
Ben donanım yazılım işinden çok anlamam ama vaktim olsa ve senin yerinde olsam deconstruct yapardım.
Şimdi dediklerini yapmaya yeni yeni başlıyorum. Artık wtf geçtim parçalamayı da geçtim makinayı bildiğin yakasım geliyor. Ben birşeyden eminim bu sorun tek birşeye tekabül etmiyor gibi. Birden çok şeyde problem var o yüzden beni uğraştıracak. Uğraşacağım da yeterki problemimi çözeyim başka bir bok istemiyorum.
benim pc de cold boot sırasında ilk acılısta mavi ekran veriyor resliyor kendini düzeliyor. sonrası temiz sorunsuz
bunu da çözün pls
bunu da çözün pls
Muneccim miyiz abi biz?
Mavi ekran erroru ne?
Mavi ekran erroru ne?
Akşam onuda yapayım. Yap anam yap :D
değişiyor abi sürekli en son memory managent dedi. her gun baska bir şey diyor
Şimdiden sen memtest yapmaya başla. Bende akşam bunları deneyeyim. Umarım düzelir.
Öne çıkan mesajlar