Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Pire savaşı ve tüyleri kazıtma


Drall

Öne çıkan mesajlar

Peki bu ense damlasının olayı nedir? Stronghold ve frontline kullandım sadece, En iyisi bunlar diye biliyorum. Fakat normalde en az bir ay etkisinin sürmesi gerekirken bizimkinde 1 haftadan sonra etki metki kalmıyor, ölmüyor pireler. Dışkılarını buluyodum hep, demekki ısırıyolar ama ölü pire görmüyorum hiç biyerde ilacı sürdükten 1 hafta sonra.
Veterinere sorduğumda bağışıklık kazanmış olabilirler dedi (pire için) Böyle bişey olabilir mi? Olmaması lazım.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

pardon da neyi bilimsellikten de inandiriciliktan uzak geldi?


Drall said:

neutrino said:

Abi doğal yoldan kurtulmanın yolu şu;

http://diatomaceous.org/

Kedilerin aşılarını, tasmasını falan da ihmal etmemelisin bu süreçte. Yumurtaların olgunlaşma süresine bakarak ne kadar uygulayacağını öğren. Diatom toprak diye geçiyor bu şey, pire vs. bırakmıyor ve ne insan sağlığına ne kedinin sağlığına hiçbir zararı yok.


Ya sitesine biraz baktım da bilimsellikten de inandırıcılıktan da baya uzak geldi. Kendin denedin ve bütün pirelerden arındın mı diye sorup bilimselliğin dibine vurayım biraz skfks
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Namessar said:

3 yildir kedi ile yasiyorum. bir tek pire bile yok. hic de gormedim ustunde.


Senin yerler fayans falan mı? Benim yerler tahta, muhtemelen iliklerine kadar pire yumurtası dolu. Damla bende de bir hafta kadar fayda sağladı. Veterinere danıştım, kedileri spreylicez altı saat burda kalcaklar, siz de onun öncesinde evi dip bucak temizliceksiniz, Ardından kedileri buraya getirince de evi ilaçlatıcaksınız dedi. Yerlerin eski tahta olduğunu söyleyince de taşının dedi :(
Yerleri söküp laminat mı yaptırsam ya, gerçi güzün taşınasım da var. Sadman senin ev eski mi yoksa yeni bir evde de aynı çileyi çekme ihtimalim devM ediyo mu? Annemin kedide de hiç pire yok ya. Ben bulamadıklarından yok diyolardır, piresiz kedi mi olur falan diyodum ama baktım harbiden yok. Onun tüyleri hep kazınıyo ama üçe. Bu arada kendim moserle ya da şu jiletli kedi taraklarıyla girsem kazıyabilir miyim? Hiç tıraş için anestezi yemelerini istemiyorum
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Noob önerisi olucak ama çamaşır suyu fln girdikten sonra sağlam bir vernik cila fln yapsan arada derede hiç boşluk kalmasa tahtalarda işe yarar belki? Bir de benim kedi de eve ilk aldığımda feci pireliydi veteneriner pire damlasıyla kedinin enseyi yıkadı bildiğin kafaya da kukuleta taktı kuruyunca çıkardım ben. Daha sonrada duzenli iç dış parazit uygulaması ile hiç sıkıntı yaşamadık yıllardır pire konusunda ki çayır çimen dolaştığı nadir zamanlarda olmadı değil.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Drall evet eski bir ev ama komple her seyi yenilendi biz evi tutarken, yerler laminant parke.

Şu yukarda yazilanlara imrendim baya. Kediye bakiş açim değişti resmen pire yüzunden. Gerçi yine çoğu gitti baya az kaldi da, yeniden üremeden hepsinin kökünü kurutmak istiyorum.

Ense damlasi en büyük sıkıntı. Etkisi çok kisa sürüyor. Fistan kedi yiyodur ölenleri demiş ama bazen tüylerini kariştirdiğimda mesela 2-3 tane pire bir araya toplanmis buluyodum ve dünya kadar da dışkı. Belliki alem yapmışlar. Ölmüyo da ipneler.
Acaba diyorum dozunu mu az veriyoruz? Strongholdun yaklaşik 2 cm büyüklüğunde olan tüplerinden aliyorum hep. Yüzde kaç oraninda var unuttum şimdi.

Evi daha ne kadar köşe bucak temizleyebiliriz bilmiyorum da, en azindan bunun üstune atlayanlar geberse yumurtlayamadan, zamanla azalir populasyonlari diye düşünüyorum
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Abi yok dozu arttırma, geçenlerde mahallede biri kedisine yanlışlıkla köpek dozu vermiş de öldürüyomuş az daha. Ben pire damlasını yaptıktan sonra hem kedilere hem de kendi ayak bileklerime pire tasması takmayı düşünüyorum. Belki o zaman evi terkeder pireler sdfg
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ahsap bina pire yapiyor mu bilmiyorum ama tahta kurusu yapiyor. su alan bir odam vardi. butun dograma ve parke nin bir kisi kabarmis ve curumus. orayi baya ilaclatmam gerekti. tahta kurusu sorunu yasadik o donem.

odayi gecici 2-3 hafta kapattim. ust katta kullanmadigim bir odaydi zaten. evi basmadi boylece.


eger orada oturmaya kalkarsak kediye de bana da musallat oluyorlardi. ama hayvanin uzerine yerlesmiyor tabi, damlalari yapili oldugu icin. benim ustumde de durmuyor.

sonra o odada pimapene dondum, dogramayi degistirdim, parkeyi degistirdim, bu islemler yapilirken her sokum ve takimdan sonra ilaclattim ve hic kalmadi.

pire gene de olmamisti ama.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

dis parazit+ic parazit tedavileri komple bir paket. birbirlerini tamamlayici ve eksiksiz ikisinin de yapilmasi gerekiyor. savsaklar ve ardindan parazit konusunda bir kere donguye girdiniz mi kurtulma isi sonra zor. bu konuda beni vet defalarca uyardigi icin hic aksatmadim. once 1 hafta karantinasini yaptim, evden ayri yerde. (ofiste bakmaya basladim) eve ilk aldigimda bir banyo yaptirdim.

sonra ic parazit dis parazit tedavisi yavrulugundan beri bir gun bile sekmedi.

hayvan hala tertemiz.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Dün stronghold yaptım ikisine de, hayatlarında hiçbir şey değişmedi. Bugün belediye evi ilaçlamaya gelicek, umarım büyük oranda çözülür. Kedilere dün pire damlası yapmışken bugün pire tasması taksam olur mu? Ya da veterinere götürüp pire spreyi falan yaptırılmaz demi henüz? Veteriner kendisi dedi gerçi yap damlayı diye, ama hala cirit atıyo pireler hayvanın üstünde :( biri diatom toprak falan bişey demişti, ona bi bakıyim ben. Bi de moserle girsem mi acaba tüyleri kazımaya, delircem pireden :(

Eve karınca, örümcek falan salsam pireleri yer mi? Yerse nerden bulup salabilirim sdfhf
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 2 yıl sonra ...
yine bir pire savaşıyla başbaşayız. Leyla kedospusu dışarılarda sürtüyo diye minnoş ve ben çekiyoruz çileyi, damlayı düzenli yapmama rağmen (advantix ve stronghold, hangisini bulursam) evi pire bastı. ama 2 aydır damlayı yaptıktan sonra 1 hafta az, sonra yine çok pire oluyo evde. taşınıcam 1 aya, taşınırken tüyleri kazıtıp kedileri zehirletip eşyaların hepsini yıkayıp yıkayıp götürsem yeter mi dersiniz? ekstra bi önlem ne yapabilirim? bir de bu süreçte ne yapabilirim, tüy kazıtma işini tam taşınma zamanlarına mı bırakayım dersiniz yoksa kedilere duble depresyon mu olur?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

benim köpekte deli gibi var pire, sürekli kaşınıyor, kedide bişe yok. ikisine de 4 haftada 1 yaptırıyorum. evde kesin bolca yumurta var... muhtemelen 4 hafta yerine 3 haftada 1 yaptırmak lazım yazın. bir de halı vs gibi yerleri çok sağlam süpürmek lazım.

ilaçlatmak güzel çözüm aslında evi, 80-100 lira gibi bişeye yapıyorlar. ama sen evde olmuyorsun çıkman gerekiyor, ne kadar güvenilir bu adamlara bilmiyorum
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bizde de olmuştu, pire ilacı kullanmıştık. Adını tam hatırlamıyorum ama ilacın, Chrysantemum gibi birşeydi. Halıyı filan da kaldırdık tabii ve 3-4 günde bir odayı hem elektrikli süpürgeyle hem viledayla temizliyordum, her hafta ilaçlıyorduk.
Tek seferde olmuyor tabii 1-2 ay uğraşmıştık aynı döngüyle. Kedi de parazit aşılarını olmuştu tabii en önemlisi o.

Pire istilasının en büyük problemi pupa evresindeyken invul açıyorlar, ilaçlama filan o evredeyken fayda etmiyor. Yumurta da aynı şekilde tabi.
Yumurta->Larva->Pupa->Pire şeklinde gelişiyorlar. İlaçladığın sırada yumurta veya pupa evresine denk gelenler kurtuluyor yani.

O yüzden ilaçla->temizle->bekle->ilaçla döngüsünü pirelerin soyu kuruyana kadar tekrarlamak gerekiyor.

Bir de şundan yapmıştım, ciddi ciddi içinde pire ölüleri görüyordum. Bayağı faydasını gördüm.


https://www.youtube.com/watch?v=bm7t30OkiHo
https://www.youtube.com/watch?v=N9U9TW6kpNE



Yapması çok basit, su+bulaşık deterjanı+masa lambası. Bunun gibi bir sürü video var youtubeda.

Yetişkin hale gelenlerin yumurtlamadan ölmesini sağlamak lazım, her gün ilaçlamanın da imkanı yok tabi, pire tuzağı o işe yarıyor. Ama tek başına pire sorununu çözeceğini sanmıyorum, ilaçlama ve temizlik te şart.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...