Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Evi kiraya verme

fenn

Öne çıkan mesajlar

Şu an elektrik aboneliği bekliyoruz. Elektrik olmadığı için oturumda olmuyor. Doğalgaz, su var tek elektrik yok. Geldiğinde oturum başlanacak dedi yönetim. Bundan dolayı ortada daha sözleşme vs yok. Sadece söz olarak anlaştık

Sözleşmeyi senelik yapacağım. Kefil olayı mantıklı geldi bi arkadaşımı kefil götürüp eşyaların listesini yazacağım. Evin kaba temizliği ve kornişleri takımını kabul ettim ve bunlar bana ait.

Bugün adam aradı bi arkadaşı varmış kiralık ev bulmak isteyen ve bana bildiğim ev var mı diye aradı? 3-4 gün önce 1200 fiyat çektiğim ve düşüneyim diyen borsacı aradı evi ve kiraya verdim dedim. Acaba ucuz mu gitti ev bilemedim :)
Sosyal ağlarda paylaş

Kiraya vereceğim adamı araştırmak istiyorum. Şimdi çalıştığı yere gideyim mi? Bi garip durum içersindeyim. Adamın numarasından isim öğrenirim diye önemsemedim soyismi ve şimdi denedim isim sorgulamaya kapalı. İş yerine gitmekte garip bi duygu bilemedim.
Sosyal ağlarda paylaş

abi abartma istersen. çok stalkerlık yapasın varsa, maliyeden birini bul, mal varlığına baktır, vergi borcuna. anasının babasının da baktır. kariyer net hesabı olan birinden cv araması yapmasını iste ( hesabı da ona uygun olmalı tabi, standart üyelikte yok ) hala doymadınsa, yaz buraya.
Sosyal ağlarda paylaş

Kira Garantisi, kiracı aylık kira ödemesini gerçekleştiremediği takdirde ödemenin gerçekleşmesini sağlayarak gayrimenkul sahibini koruyan bir sistemdir. Profesyonel Mülk Yönetim Firmaları tarafından sağlanan Garanti Kira Hizmeti, Türkiye’de bazı bankalar tarafından Kira Sigortası adı altında verilen hizmetle bazen karıştırılsa da oldukça farklıdır. Kira Sigortası, sigorta primi karşılığında alınabilir ve yalnızca aşağıdaki hallerde geçerlidir.
Çalıştığınız kurum işinize son verir ise; işsizlik sigortasına başvurup kabul edildiğini belge ile beyan etmenizden sonra, her ay kiranızı iş bulana kadar azami 12 ay boyunca öder.
İflas edilmesi halinde; İflas edildiğinin belgelendirmesi koşulu ile iş bulana veya kurana kadar kira bedelini azami 12 ay boyunca / poliçe süresi içinde öder.
Yaşam kaybı veya kalıcı sakatlık halinde; Yaşam kaybında veya kalıcı sakatlık halinde gerekli belgelerin teminine müteakip kira bedelini 12 ay boyunca öder.
Garanti Kira Hizmeti ise Kira Sigortası kavramından bağımsız olup, birçok ülkede Profesyonel Gayrimenkul Firmaları tarafından sağlanır. Bu hizmet ev sigortasından da farklı olup, yalnızca kiracıların gerçekleştirmesi gereken aylık kira bedeli kiracı tarafından ödenmediği takdirde yönetim firması tarafından belirlenmiş zaman aralığında ödenmesini kapsar.

karisiyormus..
Sosyal ağlarda paylaş

Tamamen yanlış. Ben çalışıyorum abi kira koruma sigortasında. Kiracı kiranı ödemez ise ihtar çekiyorsun. Hukuksal olarak gerekli. İkinci defa ödemez ise yine ihtar çekiyorsun. Sonra sigortana "ben iki ihtar çektim bu hala ödemedi" diyorsun. Sigorta ihtarlarına bakıyor. "Harbiden çekmişsin" diyor. Banka hesabına bakıyor, "harbiden ödenmemiş" diyor. 2 tane kiranı veriyor. Sen kendini garantiye almak için mahkemeye başvurup "bu adam 2 kira ödemedi, ihtarlarım bunlar. Bu adam çıksın istiyorum" diyorsun. Bu işlem 6 ay kadar sürebiliyor. Kiracı "beni çıkartacaksan ödemiyorum kiranı" diyor. Sigortana gidip bu ödemedi diyorsun. Toplam 6 ay kiranı her ödenmediğinde ödüyor.

İşsizlik sigortası falan var. İşsiz kaldığında fatura ve kiranı belli oranda ödüyor şeklinde. O benim alanım değil ama onunla karşılaştırılmasın.
Sosyal ağlarda paylaş

Sigorta bedelleri yıllık. Aşağıda yazan rakamları yılda bir kere ödüyorsun. Sigorta henüz bir yılını doldurmadığı için üst limit var. Ama kişinin elinde büyük kiralı (50000 tl gibi) yer var ise onun için ayrı poliçe hazırlanıyor tabi. Bunlar şu an için sadece konut kirası.9 taksite kadar da bölüyor.

375tl bedel (0-1000TL kira)
625tl bedel (1000-2000TL kira)
875tl bedel (2000-3000TL kira)
1250tl bedel (3000-4000TL kira)
+ %5 BSMV vergisi var.

Sahada gördüğüm ilginç olaylardan biri:

Ev sahibi: "E mis gibi bişiymiş bu. Ben bunu 875i ben aylık kiranın içine yediririm ki."
Sosyal ağlarda paylaş

• 3 hafta sonra ...
  • Yeni Oluştur...