Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Ankara'da Kitlemeyen Usta Önerisi Lazım (Ağır bakım gerek)

paradoksalkedi

Öne çıkan mesajlar

75,000 KM'de 2011 çıkışl bi 207 1.6 HDi'm var, trigerin değişmesi gerek, aynı zamanda ön diskler, ön balatalar bir de filtreler.

Şimdi benim uzun zamandır götürdüğüm bir usta var dikmende (hatta bir ara tipo vardı, onu da aynı ustaya götürüyorduk) fakat ben niyeyse bu ustaya çok güvenmiyorum. Başka bir yere yaptırayım diyorum ama adam tüm bunlara 850,00 TL fiyat verdi işçilik dahil.

Göral Peugeot sadece tirgere 1300 dedi. Triger setinin orijinal fiyatı yedek parça olarak 160,00 TL civarı (?!). Disklere 300 diyorlar, hadi orijinal fiyatları 200 (ikili ön) fakat işçilikten iki katı alıyorlar nerdeyse.

Bu açıdan böyle uzun süredir götürdüğünüz, güvendiğiniz ustalar falan varsa, tavsiye bir yer arıyorum. Vallahi sevinirim.
Sosyal ağlarda paylaş

Ben şu şekilde usta buluyorum...

Sanayiye gidiyorum bi turluyorum. Özel servis gibi bir sürü ustayı calıstıran yerlerden uzak durmakta fayda var. Ustalar sonucta orda paralı calısanlar ve özenli olmuyorlar.

Mümkünse tek başına çalışan ustaların dükkanları kesiyorum. Giriyorum içeri dükkanı bi kesiyorum sağda solda yaptığı işler nedir ne değildir diye. Mesela komple motor söküp takıyor mu falan filan gibi. İçeride müşteri kalabalığı da varsa hiç acele etmeden sessizce bekliyorum sağı solu kesiyorum. Sonra istediklerimi söylüyorum fiyat alıyorum yönlendirmeleri oluyor mu abi şunu şurdan al gibisinden falan telefonla sağı solu arayıp yardımcı olmaya calısıyor mu parca konusunda onlara bakıyorum. Sonra ufak bi müsade istiyorum tavrına bakıyorum hosuma giderse hareketleri tavırları iş yaptığı müşterlere davranışları falanda iyiyse bi yarım saat çay içip dönüyorum işimi yaptırıyorum...

Ben mesela bu sekilde izmit sanayinin en köhne yerinde bi motorcu buldum bana enjektör temizliği bilmem nesi önerirlerken ustanın 1 saatlik uğraşı sonrası işimi 5/1 fiyata çözdüm... 1 senedirde gayet memnunum...
Sosyal ağlarda paylaş

Selam,

5/1 biraz acımasız olmamış mı :P

Fiyatı belirleyen en büyük etken malzeme girdisi. Balata, disk, triger, devir daim, gergi rulmanı falan filan gibi parçaları yan sanayiden çok ucuza dandik mal ile de çözebilir. Orijinale yakın düzgün mal da alabilir.

Kimse kârından vazgeçmez, sana daha dandik parça kullanır sadece. Devamlı gittiğin ustana sor parçaların detaylarını bence.

Saygılar.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...