Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Ekran karti sikintisi

di

Öne çıkan mesajlar

Ahali selam,

HD 7970 kart var MSI Lightning BE serisi. Oyun oynarken cat diye kapanip "graphic driver has been recovered" seklinde bi hata beliriyodu vindoz tray'de. Son cikan driver update'i ile o sorun cozuldu gibi ama oyun oykarken ekranin bir kisminin pixelate olmasi, ufak tefek render sikintilari, zaman zaman web browsing'de bile ekrandaki anlik glitch'ler ve oyun oynarken bir sure sonra ekranin kipkirmizi olmasi ve biraz bekleyip bilgisayarin reboot etmesi sikintilari mevcut.

Sorun kartta mi degil mi diye anlamam gerekiyor zira bunu elden cikarip yeni model bi kart alasim var. Nasi anlarim sikintinin nerde oldugunu?

Vindoz 10 + i5 + 16gig DDR3 var desktop'ta.

edit : Bu arada event viewer'a da bakiyorum sikinti oldukca ama bariz bisey yakalayamadim.

edit 2 : PSU 550 watt.
Sosyal ağlarda paylaş

Fistan said:

başka kart takarsın onda aynı belirtiler olmuyorsa karttadır sıkıntı

Onerin alakasiz zira en guncel driver'i kullanirken gelen update sonrasi duzelen seyler var. Ayni marka ve model kart bulup denemeden olacak is degil ki gidip sirf bunun icin kart alacak halim yok.
Sosyal ağlarda paylaş

di said:

Hanimi kasa kapagindan iceri elektrik supurgesi uzatirken yakaladim gecen. Toz oldugundan supheliyim sdf

Eve varayim da bakicam. Bu arada sicakligi falan kaydedecek bisey var mi zira restart oluyo alet. Yakalamiyorum.

https://downloadcenter.intel.com/download/24075/Intel-Extreme-Tuning-Utility-Intel-XTU-

bunu kullandım ben, baya iyi. log tutuyor sıcaklık için.

direkt stress teste soksan listeden baya bir şeyi check etmiş olursun
Sosyal ağlarda paylaş

kendi driverımsı pack programı gösteriyordur sıcaklık felan ya ordan baksın, gerçi son update den sonra ben bulamadım yerini

ati kartlarda kart üstünde ledler oluyor
kasa açık takıl bir süre bak bakalım ledler yanıyor mu ?

kırmızı yanıyorsa sana kötü haberlerim var
Sosyal ağlarda paylaş

Bu led'lerden var evet. Direkt yaniyo hepsi oyun oynarken.

Az once actim yine oyunu da Ubisoft server'lari dandik oldugundan dustum yine. Yine de 5dk'lik deneme sonunda CPU core'lari 95 derece civarinda, GPU utilisation %99'da ve GPU core 65-70 derece civrainda.

Bakayim ekranda render sikintisi gorursem alt tab yapip bakicam.

Intel'in app benim GPU stat'lerini gostermiyo bu arada.
Sosyal ağlarda paylaş

ledler kırmızı yanmaması lazım bidiğim kadarıyla
kırmızı power mofset lerin patlak demek sanırım
aşırı ısınıyom yandım ben demek de olabilir emin değilim

7970 vapor var tek yeşil yanıyor bende

3870 gibi patlak bişey var sırf görüntü almak için falan takıyorum, mesela onda hepsi kırmızı olarak çıkıyor sonra artifactlar başlıyor falan - bi de buna çok ısınıyor diye heatsink falan takmıştım- öküz gibi de soğutmasıı var ısınmıyor alet
Sosyal ağlarda paylaş

şimdi buldum

D1601 - Red LED On, shows critical temperature fault

D1602 - Red LED On, shows External power connector A was removed

D1603 - Red LED On, shows External power connector B was removed

D601 - Red LED On, shows critical Core power fault

Lights are never good. Check power connections, and make sure its fully seated.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...