Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Metafizik ve Spiritüalizm

Anhora

Öne çıkan mesajlar

neutrino said:

Anhora said:

Düşünsene, bir tohumun içinde bütün bir ağaç olma bilgisi saklı. Yani geçmiş, şimdi, gelecek.. Hepsi bir ve şu anın içinde aslında. Ama yine de bilmiyorum bu illüzyonun nasıl oluştuğunu o yüzden peşin hükümlü olmayayım.

Olm tohum ağacın üreme, çoğalma yöntemi. İçinde gecmis, gelecek falan yok, genetik materyal var. Dna'nin ne oldugu uzun zamandir biliniyor. Her seyde sacmasapan gizem aramadan önce biraz biyoloji temeli üzerine evrim sosu döksen bazi seyleri daha iyi anlarsin belki.

Sosyal ağlarda paylaş

kendi fikirlerinle tartışmak yerine insanlardan oturup 6-7 dakika sen olmayan birinin fikirlerini dinlemesini beklemen itici bence. Kendin fikrini anlat. Altına da "bakın bu dediğimin benzerini bu alim de diyor" diye koy, o ayrı mesele. O zaman isteyen bakar izler. Ama sen cevap verdiğini düşünerek sitem ederek kendin fikir yazmadan sadece video koyarsan bence itici işte
Sosyal ağlarda paylaş

Ortada bir fikir yok. Adam Kur'an'ın bazı özelliklerinden bahsediyor videoda. Argümanlar o arkadaşın iddia ettiği gibi sadece düşen yapraktan ibaret değil yani.

Kur'an 45:24
Dediler ki: "Dünya hayatımızdan başka hayat yoktur. Ölürüz ve yaşarız. Bizi ancak zaman yok eder." Bu hususta onların bir bilgisi yoktur. Onlar sadece zanda bulunuyorlar.
Sosyal ağlarda paylaş

ben daha çok türkiyedeki müslümanların bilgi seviyesinden bahsediyordum

koskaca inanc sistemi tabiki yaprak = grand designdan daha öte olacaktır

ne yazdıgımı bile tam çözemeden direkt video koymuşsun bak burda hepsini anlatmış diye. 2 sayfa once demeye çalıstıgım sey tam olarak bu

cogunuz inanıyorsunuz cunku basit ve pratik ve daha iyi bir seçenek bilmiyorsunuz

bizim ömrümüz boyunca kafamızı kurcalayan tüm soruların cevapları önünüze seriliyor, ve bunları omrunuz boyunca bircogunuz sorgulamıyorsunuz. günlük hayat sıkıntıları dışında birşey düşünmenize gerek kalmıyor resmen allah büyüktür bildigi vardır gogog

kişisel olarak alma lütfen senin şahsına yönelik yazmıyorum dostum, türkiyedeki genel inanan profili bu benim düşünceme göre
Sosyal ağlarda paylaş

Anlıyorum. Ben de videodaki argümanları sunuyorum işte. Ha kendim oturup uzun uzun yazmışım ha videoyu koymuşum bi fark göremiyorum.

Argümanların ikna edici olup olmaması ise başka mesela. Pek tabii ki argümanları ikna edici bulmayabilirsiniz. Bunun nedenlerini yazarsanız üzerlerinde tartışabiliriz.
Sosyal ağlarda paylaş

Quel-Thul said:

Hayır Quel ben hepsini bu videoda anlatmış diye koymadım. Sadece bahsettiğin meselenin ötesi olduğunu göstermek için koydum. Hatta yazdım dikkat edersen buradan devam edip etmemek senin elinde diye.

Türkiye özelinde konuşursak evet haklısın. Çok az insan gerçekten sorgulayıp inanmayı seçiyor birçoğu körü körüne ailesini, büyüklerini takip ediyor. Annesi babası puta tapsa onlar da puta tapar. O derece.
Sosyal ağlarda paylaş

Ya wall of text yazsan 2dk'dan fazla sürmez. Ben senin, altını çiziyorum senin düşüncelerin için 2dk'mı ayırıp okurum çünkü seninle fikir alışverişi yapıyoruz. Ama 6dk'lık videoyu izlemem yani. Bunu samimiyetsizlik olarak görüyorsan da yapacak bir şey yok, ama ben de kimseye sadece video ile cevap vermiyorum, vermem de. En azından o konuda istikrarlı olduğumdan ve karşımdakine de aynı davrandığım için bunu beklediğimden emin olabilirsin :)
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...