Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Metafizik ve Spiritüalizm

Anhora

Öne çıkan mesajlar

Merhaba, öncelikle konunun nişastanın yanında satılan secret kitabıyla alakası yok. Pozitif enerjiyle felan ilgilenmiyoruz yani :D

Daha önce böyle bir konu görmedim. Bazı düşüncelerim var. Benim gibi düşünenler de var mı diye hem sormak hem de insanlık bu konu hakkında ne düşünüyor gözlemlemek istedim.

Şimdi;

Wiki'de Gnostisizm'i okurken şu ilkelere denk geldim:
[list=1]
[*] Hakikatlere ulaşabilmede dinler yetersizdir.
[*] Hakiki bilgiler, yani hakikate ait ya da hakikate yakın bilgiler ancak ruhsal ve psişik gelişim yoluyla edinilebilir.
[*] Ruh ölümsüzdür. Ruh dünya yaşamında bir tür hapishane yaşamı geçirmektedir.
[*] Gerçek olan, fiziksel dünya yaşamı değil, ruhsal yaşamdır.
[*] Dünya düalite ilkesinin geçerli olduğu bir gelişim ortamıdır.
[*] Ruhsal gelişim yolunda en önemli bilgi kaynaklarından biri ruhsal alemden ruhsal irtibatlarla alınabilecek yüksek bilgiler içeren tebliğlerdir ki, bunlar ruhsal bakımdan seçkin insanlara verilir.
[/list]
Buradan ve çoğu mistik kaynaklardan da anlaşılacağı üzere (sufizm gibi) bu dünyanın geçiciliği ve aslolanın ruh/bilinç (aynı mı?) olduğu üzerinde duruluyor. Ve bir ölümsüzlükten, ölümün bir transformasyon olduğundan bahsediliyor. Bilgi ve deneyimin her şeyin ötesinde ve üstünde olduğundan..

Bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce de gündelik hayatta yaşadıklarımızla, asıl yaşamak için dünyaya geldiğimiz şeyler birbirlerinden çok farklı değil mi? Bu kadar büyük ve aynı zamanda bir o kadar da küçük olan bu kainatın gizemi ve etkileyiciliği ve illüzyonu insan'nın da bir amacı olduğunun göstergesi olamaz mı?
Sosyal ağlarda paylaş

Anhora said:

[*] Hakiki bilgiler, yani hakikate ait ya da hakikate yakın bilgiler ancak ruhsal ve psişik gelişim yoluyla edinilebilir.
[*] Ruh ölümsüzdür. Ruh dünya yaşamında bir tür hapishane yaşamı geçirmektedir.
[*] Gerçek olan, fiziksel dünya yaşamı değil, ruhsal yaşamdır.
[*] Ruhsal gelişim yolunda en önemli bilgi kaynaklarından biri ruhsal alemden ruhsal irtibatlarla alınabilecek yüksek bilgiler içeren tebliğlerdir ki, bunlar ruhsal bakımdan seçkin insanlara verilir.
[/list]

Anhora said:

Ama bütün kainat boşuna yaratılmış olamaz. Göremediklerimizin bir amacı varsa, biz boşuna yaratılmış olamayız.

B İ L İ M T E K N İ K B O Y Z kappa
Sosyal ağlarda paylaş

Birincisi evrenin "yaratılmış" olduğuna dair hiç bir kanıt yok. Evren her zaman var olmuş da olabilir. İkincisi ruh denen şey insanın ölümlülüğünü kabul edememesinden ve yüksek kibirinden dolayı ortaya çıkmış bir kavram. Aslı olan bilinçtir, varlığının, hayatta olduğunun farkındalığıdır ve bu öldüğünde yok olur. Aksi bilimsel olarak kanıtlanana kadar benim gerçeklerim bunlar.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...