Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

4.5G

orc_lord

Öne çıkan mesajlar

GERGE said:

Pil omrune etkisi ne bunun? Daha cok harciyorsa kapatiyorum.

benim de ilk aklıma bu geldi, biraz bakındım.

diyorlar ki.
2G (GSM850/900)
3G (UMTS/HSPA)
4G (LTE)
için:

1- değişim. eğer birinden ötekine zırt pırt geçiyorsa, daha fazla tüketiyor. gezerken falan örümcek adam gibi ağdan ağa atlamak yoruyormuş.

2- frekans. gsm 900/1800MHz, 3g 2.1GHz, 4g 2.6GHz, kullanıyormuş. frekans düşükse yayın alanı yüksek, yayın alanı yüksekse pil ömrü uzun.

frekans değerleri için şöyle alalım: http://www.spectrummonitoring.com/frequencies/
not: Türkiye'nin 2 kasım 2015 en son update tarihi. yeni alımlara bakmaya kasmadım.

3- telefon. epıl üzerinden örneklersek.
6s için> Internet use: Up to 10 hours on 3G, up to 10 hours on LTE, up to 11 hours on Wi‑Fi
6s plus için> Internet use: Up to 12 hours on 3G, up to 12 hours on LTE, up to 12 hours on Wi‑Fi

yani telefon spesifik olarak ömrü uzatabiliyor. 6s'ten Plus'a 1 hour wi-fi artarken 2 hour mobil artmış mesela.

4- yayın alanı. şimdi ne kadar çubuk o kadar stabilite, o kadar az çaba, fazla pil.

diyelim ki şehrin göbeğinde meydanda yaşayan bir evsizsiniz. Frekans bandınız da aynı ve iyi. cebinizdeki iki 6s PLUS'ınızda hepsi full çubuk çekiyor. O hâlde: LTE>3G, böyleymiş çünkü MIMO daha iyi işliyor mu bir şeyler oluyor buna teknik işsizler baksın.

5- data işi. tamam datayı getiriyoruz da sonuçta işleyecek birileri lazım onu. kendi kendine diske yazılmıyor bu meretler. o yüzden ne kadar çok hentai o kadar çok tüketim ve güç kaybı.

----
bunlar işin teknik-ish boyutları.

bir de x sürede yaptığın işi 3x süreye çıkarıp telefonun pilini ekrandan ve bilumum şeyden yemek var.

---

benim vardığım sonuç şu oldu. eğer text ağırlıklı kullanıyorsanız 3g.
görece fazla data kullanıyorsanız ve eşit çubuklardaysanız 4g.
büyük data kullanıcısıysanız her türlü 4g, çünkü telefonun açık kalma ekran faktörü>bağlantı faktörü
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...