yav Mesaj tarihi: Mart 30, 2016 Mesaj tarihi: Mart 30, 2016 Herangi birine gidebiliyo muyuz, yoksa ikametgahin oldugu yere gitmek sart mi? Yoklama/tecil ile ilgili ziyaret ediciim. Bir de saglik kontrolu olayi nasil, formaliteden bisey yapiyolar da curuk cikmak icin ekstra ugrasmak mi gerekiyor yoksa ilk kontrol itibariyle sevk/islem vs otomatik baslatiyolar mi? (diyabet var)
ahmedinejad Mesaj tarihi: Mart 30, 2016 Mesaj tarihi: Mart 30, 2016 herhangi birine gidebiliyorsun. şubedeki doktor bakıyor önce kilona. eğer yasal değerlerden fazlaysa askeri hastaneye sevk ediyor. kilona göre ya 1 sene erteleme ya da muaf alıyorsun. 1 sene ertelemeler maksimum 4 sene oluyor. sonra muaf alıyorsun yine. diyabeti de şubedeki doktora söylersin o yine hastaneye sevk eder seni. orada tahlil falan yapıyorlar.
dasBock Mesaj tarihi: Mart 30, 2016 Mesaj tarihi: Mart 30, 2016 ben başka yere bağlıyım ama yakın diye üsküdar şubeye gitmiştim. ancak sonradan öğrendim ki aslında asıl şubeme gitsem daha hızlı oluyomuş işler öncelikli oluyomuşsun. ilk muayene için hastaneye göndermişlerdi standart. kilo kontrolü "boy kaç? kilo kaç?" şeklinde oldu. üstünde çıktım tabi ama askerliğe elverişsiz bi durum yoktu. bi hastalığın ya da rahatsızlığın var mı dedi kolumdaki ciddi kırıktan bahsettim sıkıntıları dile getirdim. ilgili bölüme sevk etti. orada röntgen çekildi vs komando olamaz belgesi verdi tecil ettiler. çürük olmak için gerçekten sıkıntının büyük olması gerek. mesela arkadaşım 120kilo olduğundan almamışlardı ötekini de behçet hastalığından ötürü askerlikten muaf tuttular. öte yandan bu iki arkadaşımdan da anladığım izlenime göre eğer sana "askerlik yapmak istiyomusun evladım" derlerse verceğin cevap hayır olmalıymış sdfs ikisi de hayır deyip muaf tutuldu %100 istatistik sdfds not: şubeye sabahın köründe gidip sıra bekle eğer sevk dönemindeyse. çok yığılma oluyor + devlet dairesi
yav Mesaj tarihi: Mart 30, 2016 Konuyu açan Mesaj tarihi: Mart 30, 2016 Sevk donemi nedir? Ben mezun olduktan sora usendim ugrasmadim hep erteledim falan da simdi mesaj atmis edevlet kacaksin gel buraya diye. Burokrasi cahiliyim net olarak
dasBock Mesaj tarihi: Mart 30, 2016 Mesaj tarihi: Mart 30, 2016 valla ben de konuya tam hakim olmamakla sene içerisinde yanılmıyosam 3 ya da 4 kez asker alma yapılıyor. yani tarihleri var. atıyorum kafadan: ağustosta başvuruyosun beni askere alın diye ama "önümüzdeki dönem kasım dönemi" bekleyeceksin diyolar. mesela atıyorum nisanda alıyolarsa sen de martta gittiysen başvuru yapmaya inanılmaz yoğun oluyor. ben 5te sıraya girip öğle yemeğine kapıya zor vardığımı bilirim. askerliğini yapmış arkadaşlar daha net bilgi verecektir.
applev0dka Mesaj tarihi: Mart 30, 2016 Mesaj tarihi: Mart 30, 2016 ben kendi şubemin celp dönemine baktım. mayıs yazıyor. daha önce başlık açmıştım malum bir kulakta %100 işitme kaybı var. mayısı beklemeden gitsem rapor veriyorlar o zaman bu yazılanlardan anladığım bu.
ShadowFury Mesaj tarihi: Mart 30, 2016 Mesaj tarihi: Mart 30, 2016 mayıs celp dönemi için sevk hazırlıkları martta oluyor zaten, mayısta halletmek istiyorsan bu ay içerisinde başvurman lazım. yoksa ağustosa kalırsın. ama nasıl olsa çürük raporu alırım diyorsan ne zaman gittiğinin önemi olmayabilir belki.
yav Mesaj tarihi: Mart 30, 2016 Konuyu açan Mesaj tarihi: Mart 30, 2016 Raporu alabilmem lazim her turlu de, bu isin donemi mi oluyor? Herangi bi zaman halledemiyo muyum anlamadim. Yani ufak bir ihtimalle kurumsal is bulursam tecil sorun olabilir o yuzden hemen halletmem lazim gibi Hayatimin asiri abuk bi donemindeyim ya, bi gun halletmem gereken sikici isler vardi tek tek kapiya dayandi hepsi anasini satiim ne zormus
dana22 Mesaj tarihi: Mart 30, 2016 Mesaj tarihi: Mart 30, 2016 iste bir seferde hepsi cikinca az acitiyor ama bayagi bir rahatliyorsun..kabizlik gibi dusun..
Öne çıkan mesajlar