Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

kezban özgüveni

Feamer

Öne çıkan mesajlar

Benim kastettiğim muhafazakarlık o kadar derin bir muhafazarlık kavramı değil , haliyle senin bahsettiğin yüzde 98 i fln kapsamıyor ben yüzeysel bir muhafazakarlık oranından bahsediyorum.

Dilin ayrımcılık üzerine kurulu olması da çok normal, yaşadığın dünya zaten ayrımcılık üzerine oluşturulmuş ataerkil düzen ile dönüyor halen , bu sadece buraya özgü bir durumda değil , müslümanlık içindeki hardcore erkek azmanlığından ötürü bunu daha belirgin hale sokmuş burada.

Şimdi muhafazakar olup farkında olmama durumunu neye istinaden söyledin onu anlamak lazım , şayet bahsettiğin şey bu kemikleşmiş düzenin içerisinden çıkan bir birey olarak bundan ne kadar kendimi soyutlayabileceğimi mi sorgulaman ? Yoksa bir peşim hüküm cümlesi mi ?
İkincisi senin görüşün , o kadar saf ve farkındalıksız bir hayat yaşadığıma inanmıyorum ama her neyse , ilki zaten senin benim veya kendini ait olduğu yerden bir tık ötesine koymak isteyen insanın kendisi ve çevresiyle girdiği mücadele , senin kültürün ve toplumun kadına karşı güvensiz bir düşünce yaratıyor fakat seninde kız arkadaşın ayşelerle dışarı çıktığında şuursuzca edindiğin bu refleksle aklına ilk gelen şey bu oluyorsa ve yine sen bu düşünceyle kendi içinde mücadele edip bunu karşına yansıtmamayı başarabiliyorsan ayrıca bu düşüncenin belirmesinden de rahatsızlık duyuyorsan bunu senin muhafazakar yaptığını düşünmüyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

dana22 said:

abi ne desinler ..hep bir agizdan kufur mu etsinler ??

kufur degil de, 'tunelde ates var', 'al sana bomba', 'yolluyorum heyhat' veya her hangi baska bir sey diyebilirler.

bismillah diyerek son teknoloji fuze atmak, ya da bir kac sene sonra belki insanlari oldurecek fuzeyi gene ayni sekilde gondermek bana isis videolarini hatirlatiyor.
Sosyal ağlarda paylaş

olm aslında özetle kezban diye bir şey yok. hepsi pırlanta gibi, saf kızcağızlar ama işte yok kapanacaksın, yok etek giymeyeceksin, yok bacaklarını açmayacaksın, yok bisiklete binmeyeceksin, yok erkeklerle konuşmayacaksın vs vs'lerle kızları perişan ediyorlar.

Ben ilkokuldayken bana yazan kızın babası veli toplantısında hocaya gitmiş benim kızımı erkek çocuğunun yanına oturtturmayın diye komut vermiş.

Böyle olunca da n'oluyor tabi? kız cinsellikten soğuyor e erkek milleti de açlıktan sınırları zorluyo. e zorlayınca daha da bir isteksizlik oluşuyor. uğruna ölüp bitenler var sonuçta. aziz nesin'in adamı zorla deli ederler kitabındaki mantık gibi sonuçlar doğuruyor bu durum kızlarda sonra da kızlara kezban sıfatını yakıştırıyor erkek milleti.

Kız da napsın erkek milletinin hepsi böyle madem verecem beleşe vermeyim diyor. genelleme bu tabii aslında yanlış bir düşünce ama eyyorlamam bu kadar.
Sosyal ağlarda paylaş

konu: "sevişemiyorum, o halde kezbansın" a gelmiş ama

Feamer said:

"arthur schopenhauer:" said:

"erkekteki zeka eksikliğinin kadınlara bir zararı dokunmaz; doğrusu fevkalade bir zihni üstünlük, hatta deha, anormallik olarak kadınlar üzerinde olumsuz bir etki bile doğurabilir. bu sebepten ötürüdür ki kadınların sık sık budala, çirkin ve kaba saba bir erkeği iyi eğitilmiş, zihni nitelikleri yüksek, nazik bir erkeğe tercih ettiklerini görürüz."

buradan yola çıkarak bir şey iddia etmek istiyorum,

yukarıda ki gibi erkek talep edilen anaerkil toplumdan sıyrılan zeki erkekler, icatları ile yaşamı kolaylaştırmış ve rakipleri olan erkeklere güçle değil ama mücadelede alet kullanarak galip gelebilmişlerdir.

buradan yola çıkarak, elde etikleri bu gücü kadınları istedikleri gibi şekillendirmeye çalıştılar, kadın ilahların yerini erkek tanrılar aldı mesela( ama anadolu ve arap yarım adası gibi yerlerde hala eski usul, ana tanrıcalık kabul görmekteydi, yahudi ve hristiyanlık ile fatality yapıldı...)

gel gelelim gördüğümüz gibi 3000 bin yıl sonunda geldiğimiz noktadan pekte memnun gözükmüyoruz ki bundan sonra yaşanacak teknolojik kırılma bence en fazla bu alana hizmet edecek...
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...