Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Garip Mavi Ekran

darkageman

Öne çıkan mesajlar

Öncelikle selam arkadaşlar.

Konunun başlığında da yazdığı gibi durum harbiden garip. Bilgisayarla 10-12 saat arası takılıyorum oyun oynadıktan veya dizi izledikten sonra bilgisayar otomatikten mavi ekran veriyor ama kodunu bile göremeden pc force shutdown oluyor direk. Ayrıca kasanın power ışığı yanıp sönüyor. 3 kere teknik servise verdim bir problem bulamadılar. Blue Screen Wiew Who Crashed gibi programlarda da gözükmüyor. Windows minidump dosyası bile açmadı. Artık bıktım yani çekiçle saldıracağım makineye. Varmı bir fikri olan. Benim aklımda tüm parçaları garantiye göndermek var. Bu arada verdiği kodu da gördüm Dün gece 3.kez yediğimde Driver Irql ile başlıyordu.

Ramleri 12 saat memtest86 ile test ettim 4/4 pass 0 error.
Sosyal ağlarda paylaş

Abi servise 3 kere ver format onlar attı ben 20-25 kere attım. Driverları güncelledim silip yükledim. Artık gına geldi yani. Ram desen memtest 86'da 12 saat durdu hepsinden geçti problemsiz. Anakart yeni 2x4 gb ram yeni. 1 aylık ürünler. Şaka gibi ya. İnternette de bir bok bulamıyorum benim gibi yok bu sorunu yaşayan. Komik tarafı minidump klasörü oluşmuyor. Programlarda da gözükmüyor. Herşeyi söküp garantiye göndereceğim abi öyle gözüküyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Windows 10 64 bit pro.

Msi Z97 Pc mate Yeni bios sürümüne de güncelledim.

Birde şunu söylemek istiyorum almış olduğum ramlerin rengi siyah 2015 model olan. 2013 model olan ise yeşil onla alakalı vs olma ihtimali var mı ? ikisinin de herşeyi ayni CL9 1600 mhz vs vs
Sosyal ağlarda paylaş

Ona da firmware update yap.

Bişi değişmez ise linux ile test et kapatmazsa kendini ram 1 tane takıp dene uyuşmazlık olabilir (ben yaşadım bunu linux ile sıkıntı yokken windows kafasına göre mavi ekran atiodu aynı ramden sonra alıp takmıştım)
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...