Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Site yapıcaz! (noob forever!)


Emaleth

Öne çıkan mesajlar

Helo genşler,

ITT:
Kurumsal hayatı terk edip kendime bir şirket kurdum, yarım senedir evden çalışıyom. Gayet iyi gidiyo, ekmek bulamayınca pasta yiyoz, keyifler gıcır, vs. Bu düzende kalıcı olduğum anlaşılınca bi çıt daha kurumsallaşma vakti geldi, iyi kötü bi site lazım, gmail de komik oluyo artık, doğru dürüst mail adresi lazım vs.
"Kurda sormuşlar ensen neden kalın" düsturuyla sitemi kendim yapmak istiyorum.
Siz de bana yol yordam gösterceksiniz ok?


Detaylars:
- Site bir sayfadan oluşacak, hiç yüklü değil. Genel şirket bilgileri vs olacak o kadar. Görseller bile çok basit ve az, baya gestapo gibi site, eli terlikli :P
- E ticaretmiş, efendim blogmuş, videoymuş, interaktif formmuş, üstüne gidince bilibiliymiş, sağa itince guluguluymuş, dokuymuş, desenmiş vs düşünmüyore.
- Ama tabi tüm cihazlarda görüntülenebilsin, eşek olmasın.
- Ayda bir filan güncellenmesi gerekecektir, o da sadece bir bölümünde: "en son neler yaptık" tadında bir news bölümü olsun diyorum, projeler bittikçe birer paragraf bi de foto/video linki koyarım, o kadar. Beeelki buraya sağa sola giden bi appletçik olur. Ama olmasa da olur. Filan...
- Bu yüzden tasarımı da güncellemesi de bana ait olsun, beni webmasterlarla muhatap etmesin, maintenance ödetmesin, ben de bahaneyle az buçuk yol yordam öğreniym (bilen bilir, severim DIY).
- Domainimi nic.tr'den aldım, kenara koydum. com.tr'li. this is serious shit.
- Max 5 mail adresine ihtiyacım olur diye düşünüyorum ilk etapta.
- Mail trafiği yoğunca olabilir, işler tıkırında, dokümanlar gelip gidiyo, attachmenta uygun olsun (10 MB'a kadar yeter, gerisi için wetransfer iyidir).
- Site trafiği anlamında da, lansmanı yapıldığında 200-300 kişi gelip bi bakar, ondan sonra ayda 20-30'u kesinlikle geçmez diye düşünüyore.

Özetle kartvizitimde mail adresimi görüp de merak eden olursa gidip baksın diye yapıcam bi site ama no biggies, asıl duyurular vs facebook'tan olur nasolsa. O bakımdan let's keep it stupid simple diyorum canişkolar. Hatta yani çok darlanırsam bi info adresi bi de görsel basıp geçmeyi bile düşünüyorum. o derece...


şimcik 3 soru:

- Hosting nerden alıcam?
venois, güzel hosting ve digitalocean'a bakıyorum şu anda. var mı başka öneri? bi de natro mu ne bişe vardı galiba. hangisi en süper? hangisi noob'lara daha iyi yardımcı olur? bunlar mail de veriyolar di mi?

- Tasarım:
Illustrator'da çok basit bir sayfa tasarladım bile, uzun dikey bi dikdörtgen gibi düşünün, tepede bi navi bar olcak, sayfanın aşağılarındaki başlıklara hızlı iniş için kullanılacak, scroll ettikçe tepede asılı kalacak. ha bir de ingilizce mirroru olacak. bu kadarcık. bunu html'e çevirmek için ne arayüz kullaniym? wordpress mi mesela?
squarespace'e baktım, template'leri aynen uygulamayınca kastırıyor. ben de kalıplara sığabilen biri diilim :P ayrıca türkçe karakter desteklemedi eşek ilk bakışta, sıkılıp kapattım.
Sonra webflow diye güya ai içeren bi yere daha baktım, ama benim ihtiyaçlarım için çok komplike, uğraşamam onlarla ben. Şeytan diyo git Word'de tasarla, site o kadar basit.

- Hangi sırayla hareket edicez?
Önce hosting sonra wordpress mi mesela? Sabah wordpress indirip bakiym bi dedim, hiçbişe anlamadım, direkt kodlar modlar çıktı zip file'ın içinden, ödüm patladı kapattım :P

aptala anlatır gibi anlatın bakiym azcık :)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

selam

hazır template'lerden birini satın alıp eşe dosta sorarak düzenlemesini yapabilirsin. zaten istediğin ayarda bi site için basic html css javascript bilgisi yeterli burdan bir yardım eder illa

hazır alacağın temalardan "responsive" özelliğine bakman lazım. öyle olunca tüm ekranlarda çalışır.

5 epotsa lazım demişsin. o da aldığın hostinge göre değişiyo

statik bi site olacağından çok detaylı bişeye de gerek yok hostinge

ben ihs.com.tr kullanıyodum statikler için. ama ben de pati ahalisi hangi hosting firmalarını tercih ediyo bilmek isterim
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • Genel Yönetici
Site ya da web hosting isini bilmem ama posta icin bu siddetle tavsiye olur: http://mxroute.com

Hosting ile postanin ayri tutulmasi iyidir hosting tasima daha sik karsilasilan bir sey cunku.

PS. Ben $12.75 yillik odemelerle almistim, $25 olmus, yine de cogu benzerinden iyidir ama bu fiyata baska iyilerini de bulursun.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

buyuk ihtimalle forum icinden destekle cozulur bu problem.basliga hitaben gelecek arkadaslar yorumlardan yararlansin diyerek bi kac not birakayim.

bayaa noob bir yaklasimla site yapacam ben diyerek ise girisiliyosa su araclar bir gozden gecirilmeli
1 - pingendo : bootstrap frontend frameworkunu kullanarak surukle birak sayfa yapiyosun bunda.section ve componentleri kullaniyosun.ihtiyacin olan hersey orada.bootstrapin grid sistemi zaten bayaa noob dostu oldugu icin programi actimda bisi yapamadim demek zor.word bilen herkes bunu kullanir.youtubeda programla ilgili videolar var.
online playgroundu : http://v4.pingendo.com/playground.html program ucretsiz.

2 - pinegrow : pingendoya nazaran arayuze alismak ve biraz html css asinaligi istiyo.arayuze alistiktan sonra bayaa komplex sayfalar bununla cozulebilir.bununla foundation, bootstrap sayfalari yapilabilir ve wordpress temalari editlenebilir.wordpress kismi ekstra ekstra ucretli. online playgroundu : http://pinegrow.com/edit.html program parali.

3 -pagecloud : hostingi kendisi sagliyo.bir nevi wix gibi.surukle birak tasarim konusunda cigir acmis.photoshopta dizayn yapar gibi sayfa yapiyosun.
online playgroundu : https://app.pagecloud.com/pages/demo aylik ucret aliyolar.verdikleri hizmetin yaninda bir sure sonra tuzlu gelebilir.sunduklari surukle birak tasarim araci alternatifsiz gibi duruyo.

4- cloud-press : wordpress tasarimi icinden cikilmaz bir hal aliyosa surukle birak bi cozum sunuyo bu sistem.sayfayi tasarlayip temayi export ettikten sonra kendi sunucundaki wordpress e temayi tanitiyosun ve olaylar gelisiyo.ucretli. ucretsiz uye olup tasarim denemesi yapilabilir : http://cloud-press.net/#getStarted

sunucu icin 5 dolarlik digital ocean is gorur.natro da memleketli bir tercih olabilir.

birde domain baglanabilen redhatin ucretsiz sunucusu var.wordpress falan kurulabiliyo.sadece html/css/js olan bi sayfada barindirilabilir.hatta jekyll islerine girisilebilinir.(jekyll biraz dertli olabilir ama) https://hub.openshift.com/quickstarts/1-wordpress-4
custom domain icin internette az bi arastirma yapmak ve biraz deneyimli birinden yardim istemek lazim.giris seviyesinde biri kolay kolay o isin altindan kalkamayabilir.

mail sunucusu lazim olursa onu memleket sinirlarinda cozmemek en akillica is.gmail, zoho mail gibi servisler tercih edilebilir.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • Genel Yönetici
Zoho ucretsiz servis olarak (5 hesap sinirlamasi vardi sanirim) iyi ama cok spam geciriyor. Tutmuyor yani, direk geciriyor. En iyi ucretsiz Yandex ama o da filtrelerde sorun filan cikartiyor bazen, spam olarak daha iyi ama. 3-4 ay kullandim ikisini de.

Ucretsiz domain hosting olayi peh yani. Olmuyor duzgun pek. Er-gec sorunlar basliyor. Bir de Imap backup programi onerilir. Ucretli-ucretsi bir suru alternatif var.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

mail için google'a baktım ben de ilk, ama aktive etmek için önce web sitene meta link koy vs diyo. daha web sitem olmadığı için vazcaydıydım.

x'e yaptır/yapalım minvalli önerileri geçiyorum, ben yapıcam banne!
en azından deniycem, taktım bunu kafaya. soranlara ben yaptım demek istiyore.
gerekirse tükürdüğümü yalarım sonra, hiç gocunmam :)

önerdiklerinizden:
- blogspot amaçlarıma uygun diil, daha önce blog için kullanmıştım. gayet basit vs de blog sitesi diil mi o? blog gibi görünmeyecek ki sitem. alakası yok sanki hm? blog gibi görünmeyen template'ler de var mı orda?
- tumblr'ın ise bende uyandırdığı his "god damn hippies" şeklinde, ama bakiym bi madem öyle dediniz. basit templateler varmıştıysa...
- wordpress bana basit bi arayüz vericek, ben de kutucukları sağa sola iterek tasarımı halledivericem, ordan da butona tıklayıp hop diye online olucam sanıyordum, zip file'ın içinden php dosyaları filan çıkınca patladım :P
- squarespace iyi göründüydü ilk başta, kullanması baya kolay vs, ama türkçe karakterden patladı. Hmm bi de dns için nic.tr ile konuşturiym siteyi deyince kendimi birden hiç bilmediğim sularda buldum, o bakımdan yıldım kapattım şimdilik o episodu. baya ilerlemiştim ama neyyssseh..

di'nin önerisi cazip gibi, ama face-to-face tanımadığım biriyle skype görüşmesi gerektiriyor, which i really don't. di halkımızın da faydalanacağı şekilde yazmaya üşenirse, ben de çaresiz kalırsam olabilir :)

velhasıl bana asıl gereken bu bahsettiğim tasarıma uygun bi template diye anlıyorum.
nerde o template? bi buldurun be...

@madcat: özlüyorsan vizyon'da görüşelim bebeyim, GoT başlayınca yazarım bol bol :*

edik:
hee bi de hostinge para vermem demedim, vercem tabi. digital ocean'ı biriniz önermiş, benim de baktıklarım arasından gözüm tuttu. ondan alcam herhalde. ama yine de mi maili ordan almiym? maillerimin reliable olması çok önemli...
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

godaddy ve wordpress yeter işte. kodlama vesaire bilmene de gerek yok.

Emaleth said:

- wordpress bana basit bi arayüz vericek, ben de kutucukları sağa sola iterek tasarımı halledivericem, ordan da butona tıklayıp hop diye online olucam sanıyordum, zip file'ın içinden php dosyaları filan çıkınca patladım :P


yok sen wordpress altyapısına uygun çalışan hostla çalışırsan o kadar kasmıyorsun. godaddy, hostgator gibi büyük firmalar zaten o kitleyi sevdiği içni bolca tutorial ve kolaylık sağlamışlar wordpress kullanımına. 2-3 sene once ben bile site yapmıştım yani zor birşey değil. kafana göre template seçiyorsun, ihtiyacına göre eklenti kuruyorsun vesaire. keyifli de uğraşması.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

imamizer said:

yok sen wordpress altyapısına uygun çalışan hostla çalışırsan o kadar kasmıyorsun. godaddy, hostgator gibi büyük firmalar zaten o kitleyi sevdiği içni bolca tutorial ve kolaylık sağlamışlar wordpress kullanımına. 2-3 sene once ben bile site yapmıştım yani zor birşey değil. kafana göre template seçiyorsun, ihtiyacına göre eklenti kuruyorsun vesaire. keyifli de uğraşması.

eh işte orda patladım ben de. hostinge karar verirsek wordpress süper kolay oluyor anladığım kadarıyla ama host yok ki daha ortada. o yüzden son sorumu sorduydum :)

bu kısım anlaşıldı.
du ben bugün-yarın digitalocean'dan 5 dolarlık bi plan aliym güzelce.
nic.tr ile problem olmaz di mi orda?
(nic.tr'nin arayüzleri maaşallah sovyet sosyalist cumhuriyetler birliği tadında. hiçbir yönlendirme yok. squarespace al bu cname'leri yapıştır oraya dedi de, yapıştırıcak yer bulamadım, sadece dns soruyor filan. bu kısımdan hafif tırsıyorum ama başarıcam bence sayenizde :P)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...