aquila Mesaj tarihi: Şubat 27, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 27, 2016 dusmuyo degil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nazca Mesaj tarihi: Şubat 27, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 27, 2016 Olay sphere of influence. Dünya'nın yörüngesinde iken Güneş'in kütle çekiminden çok az da olsa etkileniyor fakat bu etki Dünya'nın çekim etkisi yanında görmezden gelinebilecek kadar yetersiz. Yörünge perturbasyonları oluyor tabii ki yörüngede iken, fakat her uydunun birer amacı ve görevi olduğundan bu görevin sürdürülebilirliliği için uyduların sürekli olarak yörünge düzeltme işlemleri gerçekleştiriliyor onboard ateşleme sistemleri sayesinde. Uydu sürekli hareket halinde (hızları yeryüzü dönüş hızı ile aynı olan geo-senkron haberleşme uyduları hariç), durma gibi bir durum söz konusu değil. http://study.com/academy/lesson/sun-synchronous-orbit-vs-geostationary-orbit.html Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
imamizer Mesaj tarihi: Şubat 27, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 27, 2016 uzay genişlemesi de aslında bu kütle çekim kanunuyla açıklanıyor. yani kütle çekimi olduğu için tüm gezegen ve yıldızlar birbirine çekiliyor ve hepsin evrenin merkezine ilerliyor. uzaydaki tüm kütleler belirli bir noktaya ilerledikçe de büktükleri mekan tekrar eski halini alıyor (genişliyor) ve evren genişlemiş oluyor. yani evrenin merkezinde zaman&mekan yoğunluğu artıryor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Black_Hand Mesaj tarihi: Şubat 27, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 27, 2016 garbage LAN burası, pis nerdler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
imamizer Mesaj tarihi: Şubat 27, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 27, 2016 TheRiverBelow said: yer çekimi öyle bişiy mi acaba peki? gökteki bi cisim kütlesi kadar her yönden büktüğü için uzayı eğim filan mı oluşuyo içe doğru, hence gravity? aslında evet. yer çekimi dediğim şey kütleye etki eden kütle çekim kuvveti. ama kütleye etki eden, kütle çekim kuvveti sadece kütleye etki etmiyor, zamana ve mekana da etki ediyor. haliyle mekanı da çekiyor ve kütle etrafındaki mekanı büzüyor. zamanı da büzüyor/sıkılaştırıyor. interstellar bu teori üzerine gidiyordu işte. yer çekiminin yüksek olduğu gezegen/karadeliklerde zaman farklı akıyordu, daha yavaş akıyordu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
TheRiverBelow Mesaj tarihi: Şubat 27, 2016 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 27, 2016 di said: Sunlar cok basitce arayip bulabilecegin seyler. Ac bi yerlerden oku abi evet, doğru diyon. ama işte şurda birisi gerizekalıya anlatır gibi anlatınca hem anlıyor, hem çok tatmin oluyorum ya. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Şubat 27, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 27, 2016 teyzeye anlatir gibi anlatilan bin tane video var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
TheRiverBelow Mesaj tarihi: Şubat 27, 2016 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 27, 2016 carl sagan'ın 4. boyutu benim gibi adamlara anlattığı video inanılmaz iyi değil miydi ya Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cokomantis Mesaj tarihi: Şubat 29, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 29, 2016 imamizer said: yada garbajda bilimsel soruyu direk sormak yerine kişisele konu aç, ona daha çok tahamül ediliyor. şöyle birşey olsun ama; şube müdürümüzün kızıyla 1 aydır çıkıyoruz. henüz müdürün haberi yok. geçen babası iş seyahatine çıkınca beni eve çağırdı. kapıda üstüme atladığı gibi sevişmeye başladık. sevişirken gözüm perde arasından parlayan yıldıza takıldı, baktım hemen uyduymuş, dedim bu uydu neden dünyaya düşmüyor? kalkıp camda bi sigara yaktım, iyice inceledim. kız bu arada üstüne benim gömleğimi geçirip parmak ucunda yanıma geldi. "hayatım viski?" diyerek elime jack daniels'ı tutuşturdu. hakakten bu uydular nasıl duruyor uzayda? 7/10, would post. (bu arada jack daniels virali) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yumy Mesaj tarihi: Şubat 29, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 29, 2016 imamizer said: yada garbajda bilimsel soruyu direk sormak yerine kişisele konu aç, ona daha çok tahamül ediliyor. şöyle birşey olsun ama; şube müdürümüzün kızıyla 1 aydır çıkıyoruz. henüz müdürün haberi yok. geçen babası iş seyahatine çıkınca beni eve çağırdı. kapıda üstüme atladığı gibi sevişmeye başladık. sevişirken gözüm perde arasından parlayan yıldıza takıldı, baktım hemen uyduymuş, dedim bu uydu neden dünyaya düşmüyor? kalkıp camda bi sigara yaktım, iyice inceledim. kız bu arada üstüne benim gömleğimi geçirip parmak ucunda yanıma geldi. "hayatım viski?" diyerek elime jack daniels'ı tutuşturdu. hakakten bu uydular nasıl duruyor uzayda? ahahaha ya adfsas Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Şubat 29, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 29, 2016 https://www.google.com/search?q=uzayli+bisi&oq=uzayli+bisi&aqs=chrome..69i57j69i59j69i60j69i59l2j69i60.3743j0j8&sourceid=chrome&es_sm=93&ie=UTF-8#q=uzayli+bisi+sorcam+paticik GOOGLECEPTION TheRiverBelow said: di said: Sunlar cok basitce arayip bulabilecegin seyler. Ac bi yerlerden oku abi evet, doğru diyon. ama işte şurda birisi gerizekalıya anlatır gibi anlatınca hem anlıyor, hem çok tatmin oluyorum ya. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Flam Mesaj tarihi: Şubat 29, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 29, 2016 imamizer said: yada garbajda bilimsel soruyu direk sormak yerine kişisele konu aç, ona daha çok tahamül ediliyor. şöyle birşey olsun ama; şube müdürümüzün kızıyla 1 aydır çıkıyoruz. henüz müdürün haberi yok. geçen babası iş seyahatine çıkınca beni eve çağırdı. kapıda üstüme atladığı gibi sevişmeye başladık. sevişirken gözüm perde arasından parlayan yıldıza takıldı, baktım hemen uyduymuş, dedim bu uydu neden dünyaya düşmüyor? kalkıp camda bi sigara yaktım, iyice inceledim. kız bu arada üstüne benim gömleğimi geçirip parmak ucunda yanıma geldi. "hayatım viski?" diyerek elime jack daniels'ı tutuşturdu. hakakten bu uydular nasıl duruyor uzayda? so sexy, so crit diyecem de çekiniyorum. pati tagging imamayzırın yaveri diye çıkaracak adımı :) neyse, critlemiş işte. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cokomantis Mesaj tarihi: Şubat 29, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 29, 2016 yavercik.jpg koyun çabuk çabuk Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Flam Mesaj tarihi: Mart 1, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 1, 2016 yıhyıh Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lord_Argos Mesaj tarihi: Mart 11, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 11, 2016 TheRiverBelow said: abi uydular neden dünya güneşi turlarken ivme neyin kazanıp c u later fagots lel diyerekten uzaya doğru açılmıyo? olay gravity mi? veya dünyanın etrafında bi orbit filan mı var yoksam? uyduyu koyduğun yerde kalıyo mu uydu? kıpırdamıyo mu hiç? dünya kendi ekseni etrafında dönerken uydu da dönüyo mu? 5 yaşındaymışım gibi pls. makale neyin linklemeyin abi, oralardan geliyom. KARA DELİKLER ÇOK DENSE. ANLADIM. Kerbal Space Program oynasaydın bu soruyu sormazdın. Keza dünyanın yörüngesinden çıkabilmek için bir tarafım çatlıyordu kendi adıma. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar