vulga Mesaj tarihi: Şubat 24, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 24, 2016 merhaba, buradan tunus, fas gibi afrika ulkelerine satis yapmak icin en dusuk fee'li ve escrow islerinde sikinti cikarmayacak, saticiya (bana) odemeyi en hizli sekilde yapacak sorunsuz bir araci shopping sitesi ariyorum. daha once satis yapmadim o yuzden kafamda bir iki yan soru var. mesela ebay'de satis yaparsam, adam urunu kendi ulkesinin para birimiyle alacak. bu para paypal araciligiyla (ve kesintisiyle) usd veya try olarak benim hesabima gececek diyelim. bu her alisveris sitesi icin gecerli mi yoksa aliexpress'te satis yapsam mesela (yapabiliyor muyum henuz onu da bilmiyorum) bu olaylarda dikkate almam gereken farkli etkenler var mi? ebay'den baktigim kadariyla min %4 falan fee aliyorlar. aliexpress sanirim %5 aliyor. daha az fee alan bildiginiz bir yer var mi uluslararasi? alici kisi ile daima is yapacagimizi dusunerek kargonun teslim edilmeden oncesinde odeme isleminin onaylanmasi ve tarafima gecmesi gibi bir durum sozkonusu mu veya illa once urun teslim alinacak sonra odeme gecebilir diyen siteler var mi? kargo takip kodunun paylasilmasi zorunlulugu var mi veya olmadigi siteler var mi bildiginiz? yardimci olabilecek varsa cok iyi olur valla Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
moriarty Mesaj tarihi: Şubat 24, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 24, 2016 paypal.me ile ödemeyi direk alabilirsin mesela fakat sonuçta ürünü ebayden satacaksan anlamı yok bu dediklerimin. adam sonuçta verdiği aracılık hizmetinin komisyonunu alıyor senden haklı olarak. veyahut transferwise ile alabilirsin ha aracı site arıyorum diyosan ne sattığına bağlı. ebay var aliexpress var etsy var sadece digital ürünler satmana yarayan yerler var. varoğlu var. önemli olan senin kitlen nerede. takip numarası olmasın dediğine göre digitalse ürünlerin buralar var direk tek link ile satabileceğin. gumroad vs. http://ecommerce-platforms.com/ecommerce-selling-advice/top-10-best-ways-sell-digital-goods-online eğer çok ürün satıcam komisyon vermiyim diyosan sendowl var. aylık en fazla 39 dolar ödüyorsun, komisyon vermiyorsunş. https://www.sendowl.com https://www.sendowl.com/pricing Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
moriarty Mesaj tarihi: Şubat 24, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 24, 2016 bunlar da payment gatewayler. ama senle pek ilgisi yok bunun. https://www.formstack.com/payment-gateway-comparison Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
vulga Mesaj tarihi: Şubat 24, 2016 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 24, 2016 simdi inceliyorum eyv aslinda paypal en temizi olur ama bir seferde 10k+$ ederinde afrika ulkesi para biriminde transfer gelince supheli falan diyip hesabi kaparlar mi? bu islem daimi olunca sikinti cikarmasinlar istiyorum. yoksa urun satma almada guven problemimiz yok saticiyla. sirf paypal hesabi kapayabilir falan diye ebay ustunden yapmayi dusunduk ama o da gereksiz komisyon iste diger sitelere de bakiyorum simdi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
moriarty Mesaj tarihi: Şubat 24, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 24, 2016 abi yani sende ne emmeye ne gömmeye geliyosun :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
moriarty Mesaj tarihi: Şubat 24, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 24, 2016 paypal sana bi yerden sonra bokunu çıkardıysan abicim ticari hesaba geç der geçersin, onda da paypala 2.4 komisyon veriyorsun. azıcıkta komisyon veriver bi yerlere. ayrıca zaten paypal sana parayı istediğin para biriminde yollayacak. adamdan alırken ayarlıyo onu, isterse somali bozuk parasıyla ödesin. sen somali olarak istersen somali gelir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
vulga Mesaj tarihi: Şubat 24, 2016 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 24, 2016 abi senin verdigin sitelere bakiyorum yani diger siteler derken. ya uzun lafin kisasi kolay para transfer etmem lazim ama afrikan para birimi oldugundan mesela transferwise'a baktim gonderim yapilamiyor sadece alim oluyor. yani bahsettigim afrika ulkesine ben para yollayabiliyorum o kendi para birimine cevirip cekebiliyor ama o bana kendi para birimiyle yollayamiyor. bana da o lazim. yardimlarin icin tesekkurler en olmadi urun satiyor gibi ebay'den falan yapcam alisverisi. paypal riskini de alabilirim bilemedim simdi. bu olcudeki para transferine sikinti cikarmayacaklarini bilsem edit: tamam 2.4 de olur ben dogrudanona bakayim en iyisi :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
moriarty Mesaj tarihi: Şubat 24, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 24, 2016 yahu paypal riski yok. paypal.me accountu açacaksın adam sana direk atacak parayı işte. çok fazla para transferi yaparsanız da kardeşim 2.4 komisyon ver diyecek en fazla. ebaye gidersen bilmediğin şey şu 500dolardan fazla ürün satmana izin vermiyor ilk başta bir sürü ıvır zıvırı var. seni bezdiriyolar hayattan. öyle basit değil çat 10klık alışverişler yapayıms atayım. ebayde yine paypalla alıyor zaten sadece önce onların hesabına geçiyor ordan senin paypalına. ekstra komisyon ödemiş oluyorsun sadece işte bi farkı yok. gumroad'a falan da bak dijital ürünse dedigim gibi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
vulga Mesaj tarihi: Şubat 24, 2016 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 24, 2016 tamamdir abi cok sagol hic olayi karistirmaya gerek yok dogrudan ve daha az komisyonla paypal yapalim biz en iyisi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-Bonesoul- Mesaj tarihi: Şubat 24, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 24, 2016 paypal'dan dispute ustune dispute yiyeceksin, gonderdıgın urunlere tipler dispute cakacak onuda unutma Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
moriarty Mesaj tarihi: Şubat 24, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 24, 2016 aynı adama gönderecekmiş o konularda sıkıntı yok diyo ikimiz arasında. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
vulga Mesaj tarihi: Şubat 24, 2016 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 24, 2016 ayni adama gondercem evet ondan yana sikinti yok. gerci adam o ulkenin vatandasi degil ama o ulke vatandasi olmasa da o ulkenin bankasindan hesap acabilir herhalde. o banka hesabini da paypala bagladi mi sikinti olmaz. yani araya 3. bir oranin yerlisini falan sokmamiz gerekmedigi surece ikimizin arasinda sikinti cikmayacagi konusu kesin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
moriarty Mesaj tarihi: Şubat 24, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 24, 2016 abi nijerya prensi oldugunu iddia eden biri değil inşallah babasının bankada kalan parasını almak için sana ihtiyacı varmış falan filan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
vulga Mesaj tarihi: Şubat 24, 2016 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 24, 2016 yok abi scam degil :) sahaya inen bir tanidik var isi birebir yerinde gozlemleyecek eger oluru varsa ben de buradan en az komisyonla para aktarmayi halletcem iste Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
E Mesaj tarihi: Şubat 24, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 24, 2016 I-tunç adama resmen kol kanat germiş Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Şubat 24, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 24, 2016 bisey satacak misin satmayacak misin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
vulga Mesaj tarihi: Şubat 24, 2016 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 24, 2016 aslen satmicam Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Şubat 24, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 24, 2016 o zaman adam gibi sorsana tr den şu ülkeye para transferi en uygun nasıl yaparım diye ne karıştırıyon uluslararası satış matış Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
vulga Mesaj tarihi: Şubat 24, 2016 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 24, 2016 sanane la Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Şubat 24, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 24, 2016 parana çökerler inşallah amin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aramil Mesaj tarihi: Şubat 25, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 25, 2016 topic linkini maliyeye mail attım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pascalnouman Mesaj tarihi: Şubat 25, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 25, 2016 op arıza cikti riza baba Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Trias Mesaj tarihi: Şubat 25, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 25, 2016 Paypal ı ürün satarken (software) uzun süreden beri kullanıyorum. En büyük sakıncası, dolar hesabın olsa bile Türkiye ödemelerini TL ye çevirip gönderiyor, ve kuru çok düşük. www.sendowl.com ilgimi çekti. Kullandınız mı? Toplanan parayı bize nasıl gönderiyor? banka havalesi mi? yoksa paypal vs mi? Bu kadar ucuza kesin bir dezavantajı vardır :) moriarty said: paypal.me ile ödemeyi direk alabilirsin mesela fakat sonuçta ürünü ebayden satacaksan anlamı yok bu dediklerimin. adam sonuçta verdiği aracılık hizmetinin komisyonunu alıyor senden haklı olarak. veyahut transferwise ile alabilirsin ha aracı site arıyorum diyosan ne sattığına bağlı. ebay var aliexpress var etsy var sadece digital ürünler satmana yarayan yerler var. varoğlu var. önemli olan senin kitlen nerede. takip numarası olmasın dediğine göre digitalse ürünlerin buralar var direk tek link ile satabileceğin. gumroad vs. http://ecommerce-platforms.com/ecommerce-selling-advice/top-10-best-ways-sell-digital-goods-online eğer çok ürün satıcam komisyon vermiyim diyosan sendowl var. aylık en fazla 39 dolar ödüyorsun, komisyon vermiyorsunş. https://www.sendowl.com https://www.sendowl.com/pricing Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Darqainu Mesaj tarihi: Şubat 25, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 25, 2016 Ben de paypal'ın ödeme alırken %4 kesip, sonra bankaya aktarırken de düşük kurdan dövizleri çevirmesine kılım. Geçen gün 500TL girdi sırf o yüzden. Sendowl nasıl bir yer acaba Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
eldar Mesaj tarihi: Şubat 25, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 25, 2016 Kuzey Afrika ülkelerinden öyle paypal'la döviz çıkarabileceklerini hiç sanmıyorum açıkçası. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar