Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Crossfit vs Fitness


samaella

Öne çıkan mesajlar

Metro istikametinde oturduğum için kanyon metrocity vs gayet yakın. İçlerinden beğendiğim zorlu centerdaki ZONE oldu açıkcası hem sakin hem de havuzu var ayda 190tl.

Diğer bir alternatifim evime gayet yakın olan crossfit salonu

http://www.crossfitbalaban.com/crossfitbalaban2.html

yıllık 2.5k diyor kendileri.


Bu iki disiplin arasındaki kazanım farkı nasıldır? 2 seneyi geçti spor yapmıyorum. Bir yanım diyor ki tempolu full body takıl işte crossfit ama diğer yandan da ulan her sabah 1 saat yüzsem bile yeter bea diyor :D 33 yaş sigara kullanıyorum ^^ bırakmak için başlamam lazım bir yandan da aslında.

Önerileriniz nelerdir acaba?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bir insan niye sporu kilo vermek için yapar ömrü hayatımda anlamadım.

Bir dönem kilo aldım , basketbol oynamaya başladım , haftada 4 gün antreman var zaten , anamız ağlıyodu , deli gibi kilo verdim.

Sonra bıraktım tabii lgs vs , hem ders çalışıp hem şişmanladım.

Liseye geçince hentbola başladım , deli gibi haftada 5 gün antreman , artık hentbol topunu g*tüne sokacaksın deseler 'olur yaparım yeter ki daha fazla koşturmayın' diyecek kadar yordular , deli gibi kilo verdim.

Sonra bıraktım tabii öss vs , hemd ers çalışıp hem şişmanladım.

Üniversiteye geçince amerikan futboluna başladım , onda o kadar antreman yoktu , kilo falan vermedim , ama eşşek yüküyle ağırlık kaldırtıyolardı , bi de çıkışta hayatımda yemediğim kadar çok fast food yedim , gitikçe kilo aldım şişmanladım ama kaldırabildiğim ağırlığın sayısı arttı , amerikan futboluna ilk girdiğimde 40 kilo bench yapabilen ben (ki heralde şimdi onu bile yapamam) bıraktığımda 140 kilo yapabiliyordum.


Yani fit olmak için spor yapmadım hiç ama spor yapınca fit olunabiliniyor gayet.

Bence hiç fitness falan kasmayın , direk bir spora merak salın , çok daha eğlenceli ve zevkle kilo verirsiniz , ya da spora göre kas falan yapabilirsiniz. Siz siz olun , sumo olmasın o seçtiğiniz spor.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bi kaç yıl spor yapmayan ben özel bi hoca eşliğinde crossfite başladım. Baya da bi kilo almıştım. Hızlı yağ yakıp, kas yapcam güya.
5. ders falandı parayı yaktım bıraktım. O nası saçma bişi öyle. Öldürmeye çalışıyolar sanki. Bence bi 5 6 ay normal koşu, hafif ağırlık yada pilates çok daha mantıklı olur.
6 ay peak pilates diye bişey yaptım ve hayatımda hiç olmadığım kadar ince, şekilli ve iyi bi fiziğe sahibim.

Dandik sitelerde insanları kandırmak için yapılan yorumlara benzedi biraz asdf. Ama harbiden çok mantıksal peak pilates uzun süredir spor yapmadıysan.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ne kadar ağır bir antrenmandı mesela.
Ben hiit te kusmanın eşiğine geliyorum. öyle olmayınca antrenman hafifmiş yada ben kaytarmışımdı.
Dün mesela 50dk ntc+ vardı. Son 5 dakika kala 4 dakika durmaksızın burpee yaptık yediğim yemeğin içtiğim kahvenin ne olduğunu hatırlattı bana. Midem yer değiştirdi.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

34 üm. abi daha azında yetersiz hissi yaşıyorum. grup derslerini saymazsan kendi yaptığım antrenman 2 defa yazdım diğer başlıklarda 55dk - 1 saat falan sürüyor. Gerçekten fark görmek istiyorsam daha azı kurtarmayacaktır bence.
Ama tabi bende daha 10 aydır düzenli spor yapıyorum lise-üni. döneminden sonra. doğrusunu yanlışını deneme yanılma yöntemi ile bulmaya çalışıyorum.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...