deadwoll Mesaj tarihi: Şubat 9, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 9, 2016 Şimdi benim elimde asdfghj asdfghj asdfghj asdfghj şeklinde 4x5x6 hücrelik bir veri seti var diyelim (bayağı büyük orjinali, 20X4X185 hücrelik falan) ben bu veri setini a a a a s s s s d d d d . . . şekline sokmak istiyorum. Normalde elle C/P yapıyorum ama illallah dedim artık, her allahın günü 10 tane excel dosyasıyla uğraşıyorum. Bunun bir kısa yolu, macro'su falan var mıdır? Nasıl yaparım? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
axedice Mesaj tarihi: Şubat 9, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 9, 2016 Excel başlıklarını görünce hep bi yardım etmek istiyorum. Sonra yazılanlardan hiç bişey anlamayıp kendimi kötü hissediyorum =(( Oğlum düzgü yazın la ne istiyonuz. Hatta daha iyisi bi ham dosyayı, bi de istediğin sonucu al koy öyle yol gösterelim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deadwoll Mesaj tarihi: Şubat 9, 2016 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 9, 2016 Dur bi örnek veri seti paylaşayım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Şubat 9, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 9, 2016 deadwoll said: Şimdi benim elimde asdfghj asdfghj asdfghj asdfghj şeklinde 4x5x6 hücrelik bir veri seti var diyelim (bayağı büyük orjinali, 20X4X185 hücrelik falan) ben bu veri setini a a a a s s s s d d d d . . . şekline sokmak istiyorum. Normalde elle C/P yapıyorum ama illallah dedim artık, her allahın günü 10 tane excel dosyasıyla uğraşıyorum. Bunun bir kısa yolu, macro'su falan var mıdır? Nasıl yaparım? şu data seti hiç 4*5*6 değil oda ayrı bi sorun Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ginaly Mesaj tarihi: Şubat 9, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 9, 2016 A1 hücresinden başlamak üzere dizili asdfghj asdfghj asdfghj asdfghj veri seti için; Sub illallah() Dim i As Variant For i = 2 To 7 Dim k As Variant k = (4 * (i - 1)) + 1 Range("A1").Select ActiveCell.Offset(0, i - 1).Select Range(Selection, Selection.End(xlDown)).Select Selection.Copy Range("A" & k).Select Selection.PasteSpecial Next Range("B:G").Delete End Sub buna benzetirsin artık elindekini. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deadwoll Mesaj tarihi: Şubat 9, 2016 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 9, 2016 Aman 7 fazla basmışım sdfklj. Tab delimited yapıp kopyaladım veriyi. Excel'de sorunsuz açılır herhalde. http://pastebin.com/8JkLgW9A Orda state 1 ve state 3 var (1111 ve 3333 diye giden sütunlar) onlar ve onlara ait tüm veriler altalta gelecek işte. Bildiğiniz panel veriseti. 1 1 1 1 3 3 3 3 gibi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deadwoll Mesaj tarihi: Şubat 9, 2016 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 9, 2016 ginaly said: A1 hücresinden başlamak üzere dizili asdfghj asdfghj asdfghj asdfghj veri seti için; Sub illallah() Dim i As Variant For i = 2 To 7 Dim k As Variant k = (4 * (i - 1)) + 1 Range("A1").Select ActiveCell.Offset(0, i - 1).Select Range(Selection, Selection.End(xlDown)).Select Selection.Copy Range("A" & k).Select Selection.PasteSpecial Next Range("B:G").Delete End Sub buna benzetirsin artık elindekini. Eline sağlık bu oldu da, sütun setleri şeklinde yapmak istesem nereyi düzelticem, beceremedim. Yani ne bileyim ilk 6 sütun yerinde dursun, sonraki 6 sütun aşağı insin gibi gibi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ginaly Mesaj tarihi: Şubat 10, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 10, 2016 Sub illallah() Dim i As Variant For i = 2 To 7 (For döngüsü. For ile next operatörleri arasında belirlenen sayıları i'ye verir. İlk başka i=2 için yapacak, next'e geldiğinde tekrar buraya dönüp i=3 için yapacak falan. Burada asdfghj dizimizde 7 sütun olduğundan 7'de bıraktık. 2'den başlama sebebi ise ilk sütunu kopyalamaya gerek olmaması) Dim k As Variant (dim variable tanımlar. bir k variable'ım olsun ve bu her şey olsun (variant) ya da sadece tam sayı olsun (integer). hayvani kodlar yazmadıkça hepsine variant de geç) k = (4 * (i - 1)) + 1 (tanımladığımız k'nın formülü. Bu formülün kaynağı da şu; asdfghj dizisinde 4 satır var. her kopyalamayı 4x+1'inci hücreye yapmak istiyoruz. Yani B sütununu alınca, 4*1+1, C sütununu alınca 4*2+1'inci satıra kopyalayalım diye) Range("A1").Select (A1 hücresini seç. Örneğin burada ilk 6 sütuna ellemeyeceksek A1'i değil de G1'i seçeriz) ActiveCell.Offset(0, i - 1).Select (seçtiğin hücreden i-1 kadar sağa git) Range(Selection, Selection.End(xlDown)).Select (şimdi bunu aşağı doğru komple seç) Selection.Copy (seçtiğini kopyala) Range("A" & k).Select (yukarıdaki k'yı burada kullanıyoruz, i=2 için k=5 çıkar, A5 hücresini seçer. i=3 için A9 hücresini seçer. Burayı yapıştırma için kullanacaz, eğer ilk 6 sütunu boş bıraktıysak muhtemelen G'nin altına yapıştırmak isteyecez, o zaman A'yı G yaparız.) Selection.PasteSpecial (buraya yabıştır) Next Range("B:G").Delete (hepsini A sütununa kopyaladık diye diğer sütunları siler. Burada örneğin ilk 6 sütunu kullanmazsak, B'den değil, 6 sütun sonradan başlatırız) End Sub Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cacodemon Mesaj tarihi: Şubat 10, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 10, 2016 gelsin dürümler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deadwoll Mesaj tarihi: Şubat 10, 2016 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 10, 2016 Ben anlatamadım derdimi bir türlü QQ Ginaly'nin yazdığı kod benim verdiğim basit örnek için işe yaradı ama bloklar halinde c/p yapmak pek mümkün değil. Ben de visual basic hiç bilmiyorum, hayatımda ilk kez karşılaştım ginaly yazınca, o yüzden pek uyduramadım. https://www.youtube.com/watch?v=1YAZj_0DHuM Şöyle dönüştürmem gerekiyor tabloyu. Bu arada ben bi çıkış yolu buldum ekstra program kullanarak. Önce verilerin i ve j indislerini ayarlıyorum excel'de (sort'la kolay oluyor bu kısım). STATA'da istediğim şekle sokuyorum 2 satırlık bir kodla; son olarak da excel'e geri export ediyorum... Excel'de Tableau diye bir add-in varmış bu arada ama onun da macOs versiyonu yok + paralı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar