Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Şuna ne diyorsunuz? (Hipnoz)

Giovanni

Öne çıkan mesajlar

hipnoz ciddi bir teknik olamayacak kadar telkine açık olmayı gerektiriyor. olaya karşı önyargısı olan ya da "hipnoz olmayacağım lan işte hibine" şeklinde kararlılık sergileyenlere karşı işe yaramıyor. zaten işe yarasa bile fobileri yenmek, ağrı kontrolü gibi 1-2 ıvır zıvır konuda kısıtlı başarı dışında bir olayı yok.
Sosyal ağlarda paylaş

bir gün bi kanalda birşey izlemiştim işte insanlara 4 haneli pin kodunu unutturuyordu biri hipnoz yoluyla. tabi ki sekter çektim. hipnozla ilgili çok bilgim yok çalıştığı örnekler var diye biliyorum az çok, yalanladıgımdan değil de sonuçta tv programı diye kurgudur diye düşündüm.

herneyse sonra bir gün rüyamda bişey oldu bana askerde.
şöyle bir rüya gördüm rüyamda tc kimlik no'mu hatırlayamıyorum. internette kullandıgım şifremle karışıyor o da sayılardan oluştuğu için. ilk hanesini getiremiyorum aklıma. gerisi de gelmiyor.

tc kimlik no'mu liseden beri falan ezbere bilirim bu arada. herneyse uyandım ve aynı şekilde yine hatırlamıyorum. şimdi şifreyle karışıyo bulamıyorum. kırk yıllık tc'mi unuttum resmen.askerde oldugumdan kimlik kartımı da almışlardı, bi türlü hatırlayamadım geri. 1 ay falan hatırlayamadım sonra künyeye mi ne baktım.

böyle bi anımdır. benim beynime o adamlara olan şey kendi kendine oldu bence. olabiliyomuş demek. açık görüşlü oldum artık.
Sosyal ağlarda paylaş

Black-ice said:

bir gün bi kanalda birşey izlemiştim işte insanlara 4 haneli pin kodunu unutturuyordu biri hipnoz yoluyla. tabi ki sekter çektim. hipnozla ilgili çok bilgim yok çalıştığı örnekler var diye biliyorum az çok, yalanladıgımdan değil de sonuçta tv programı diye kurgudur diye düşündüm.

Derren Brown izle. Hatta "hipnoz ne?" diyen herkes izlesin.

Black-ice said:

herneyse sonra bir gün rüyamda bişey oldu bana askerde.
şöyle bir rüya gördüm rüyamda tc kimlik no'mu hatırlayamıyorum. internette kullandıgım şifremle karışıyor o da sayılardan oluştuğu için. ilk hanesini getiremiyorum aklıma. gerisi de gelmiyor.

tc kimlik no'mu liseden beri falan ezbere bilirim bu arada. herneyse uyandım ve aynı şekilde yine hatırlamıyorum. şimdi şifreyle karışıyo bulamıyorum. kırk yıllık tc'mi unuttum resmen.askerde oldugumdan kimlik kartımı da almışlardı, bi türlü hatırlayamadım geri. 1 ay falan hatırlayamadım sonra künyeye mi ne baktım.

böyle bi anımdır. benim beynime o adamlara olan şey kendi kendine oldu bence. olabiliyomuş demek. açık görüşlü oldum artık.

Ikisi cok alakali degil. Uyku sirasinda dusuncelerini yonetmek herkes icin zor, bahsettigin sey siklikla hepimize oluyor ama hipnoz olayi, hipnoza yatkinlik ya da direnc huun'un da dediig gibi tamamen kisinin telkine yatkinligi ile alakali.

Yapilan gosterilerin bu kadar basarili gorunmesinin sebebi de gosteri yapanlarin telkine yatkin kisileri kalabalik icinde cat diye berlileyebilmelerinden ya da kisileri bunlara gore secmelerinden kaynakli.
Sosyal ağlarda paylaş

Abi bana mantıklı gelmiyor bu denilenler işte ya
Materyalist oluşumdan nedir?
huun said:

hipnoz ciddi bir teknik olamayacak kadar telkine açık olmayı gerektiriyor. olaya karşı önyargısı olan ya da "hipnoz olmayacağım lan işte hibine" şeklinde kararlılık sergileyenlere karşı işe yaramıyor. zaten işe yarasa bile fobileri yenmek, ağrı kontrolü gibi 1-2 ıvır zıvır konuda kısıtlı başarı dışında bir olayı yok.
Sosyal ağlarda paylaş

Orda kilit nokta surasi

said:
kişisel gelişim uzmanı Kadir Demirbüken, final ve vize sınav stresinden uzaklaşmak isteyen yüzlerce öğrenciyi hipnozla uyuttu.

Oturun seyredin su herifi ya; Derren Brown.

Daha once konusunu falan da acmistim sanirim. Herif cok iyi. Ustune bi suru gosterisi var milleti iyilestiriyorum falan diye gecinen tipleri ifsa ettigi.

Gosterisine de gittik bu arada, baya baya veriyor coskuyu, kisi kendini kaptirirsa OH MY ALLAH MUHTESEM HISSEDIYORUM AGRI SIZI YOK OLDU diye geziyor.

Tinnitus'um iyilesti diye gezdi mesela millet salonda, bende bi fark olmadi. Yine sirt agrisi bacak agrisi yok olan cikti, bende gayet devam etti butun agrilar.

Olay tamamen insanin kendini ne kadar kandirabildigi ile alakali.

Bir de mantikli gelsin gelmesin, beyin+vucut bu sekilde isliyo iste. Beyin inaninca hormonu salgiliyo, iyi hissediyosunuz ya da var olan aciyi direkt yok sayiyo.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...