Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Uzerinde calistigim bir UO serveri

RaidenXelRu

Öne çıkan mesajlar

hadibea said:

uo sığ bir oyundur zaten abi. 97 oyunu surda anlasalim, ustune tas koymaya gerek yok. yok sampiyonmus, bodmus, hit chance, luck abidik gubidik parametlerle oyunun irzina gectiler. insurance nedir yani? biri bana aciklasin. su oyunda newbie olmasi gereken tek sey donumuz. oda götümüz gözükmesin diye.

Uo sığ bir oyun değil. Sığ olmasın diye gelen patchlere laf atıp sonra da sığ bir oyun zaten donumuzla dövüşelim diyorsun, şuan hâlâ yeni patch geliyor uoya allah gibi içerik var sığ falan değil. Ha insurance sistemi oyunun zevkini azalttı diyorsan tam tersi aksiyonu arttırdı 1 kişi de olsan tek başına etrafta dolanmanı sağladı, ölünce kaybedecek bir şeyl azım diyorsan zaten champion ps action'ı ve faction skill lose var

runuo'da oynayan adamların yarısından çoğunun sphere geçmişi var zaten millet sanki bilmiyormuş gibi anlatıyorsunuz.
Sosyal ağlarda paylaş

hadibea said:

uo sığ bir oyundur zaten abi. 97 oyunu surda anlasalim, ustune tas koymaya gerek yok. yok sampiyonmus, bodmus, hit chance, luck abidik gubidik parametlerle oyunun irzina gectiler. insurance nedir yani? biri bana aciklasin. su oyunda newbie olmasi gereken tek sey donumuz. oda götümüz gözükmesin diye.

Şimdinin lunapark DVO’ları elinizi bırakmama üzerine kurulu, ama hepsinin ağa babası Ultima, kasten elinizi tutmama üzerine kuruluydu. Bu bir dünya. Senin bazı yeteneklerin var geliştirebileceğin. Bunlar da diğer oyuncular. Ne yaparsan yap. Bundan daha derin nasıl bir oyun bekliyorsunuz?
Sosyal ağlarda paylaş

İnsure aksine arkadaşın dediği gibi aksiyonu arttırdı. Sphere sistemine zaten lootlayacak birşey yok adam fantezi yapıp +15 ile gelmedi ise zaten çok rare bir olay(zaten mage ise çıplak reactive armor ve reg ile geliyor sadece silah bile yok). Adamdan lootlabileceğin şeyler zaten lootlamak ile uğraşmaya değmez şeyler. İnsure sisteminde en azından günde 150k+ gold kastıgımı biliyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

imamizer said:

ki orjinaline uygun modlanmış bi server para gerçekten kıymetliydi. kasalardan milyonlar fışkırmıyordu yani.

koca yiğitlerin tüm gün kesilmekten insurance parasını bitirip setini bıraktığını bilirim.

Bununla o/c yaptığımı bilirim be...

Açın olm bi server 32 yaşından sonra oynayasım geldi valla.
Sosyal ağlarda paylaş

hadibea said:

uo sığ bir oyundur zaten abi. 97 oyunu surda anlasalim, ustune tas koymaya gerek yok.

eminim hayatında bir grup toplumda ya da kesimde insanlar modernleşmiyor, yeniliğe kapalı ve eski kafalı diye bir kez olsun eleştirmişsindir.

bu işte tam olarak. eski kafalıklıktan kurtulmak çok zordur. konu uo gibi zikko birşey bile olsa konsept değişmiyor malesef.
Sosyal ağlarda paylaş

imamizer said:

spherede okçu var mıydı lan? anca yıllar sonra (lol) pve de drake dragon kessin bari dendi? ne kod yazanlar helak oldu okçuyu pvp de viable yapıcam diye. saçı başı ağardı elan realms'da yapan adamın. o bile yapamadı tam stabil halini. şiperde olmuyor çünkü.

vardı, hala var.
https://www.youtube.com/watch?v=j_tOkZGGtqo
imamizer said:

pure warrior varmıydı? vardı diyen yemesin beni. taba bas koş kanser oluyordunuz. o kadar plate valorite verite giyiliyordu anasını satayım bi işe yarayordu sanki.

Platemail set hakkında haklısın, fakat gerçekten warrior oynayabileceğin sphere server var ama malesef ringmail türü setler bir işe yaramıyor.
imamizer said:

resisting spells çalışıyor muydu? hayır. herkes kafasına göre bi şeyler yazdı işte, yarım yamalak çalıştı çalışmadı. ama asla adam gii çalışmadı. tüm spellere karşı çalışmadı falan

bütün büyülerde çalışıyor, runuo daki mantık ne bilmiyorum ama büyü hasarlarını yeteneğine göre azaltıyor.
imamizer said:

şiper serverlarda bonuslar çalışmıyordu. anatomu, eva, ins bonusları. çalışmıyordu abi. çalışıyordu nebulada falan demeyin kalbinizi kırarım. lumberjack bonusu zaten hiç çalışmadı.

nebulada çalışmıyordu fakat çalışanı var, tekrar diyorum runuo da nasıl çalıştıkları hakkında bilgim yok fakat
-anatomy silah bonusları
-eva büyü hasarları
-ins protection büyülerinde
-lumberjack baltalarda
aktif olarak kullanılıyor.
imamizer said:

lan adam 98 yılında musicianship diye skill koymuş, peace making falan. bunlar acaba neden çalışmıyor dediniz mi? ne işe yarıyor diye. demediniz.

musicianship ve provokasyon la npcleri birbirine daldırabiliyorsun. Peacemakingle npcleri sakinleştirebilirsin bu da var.
imamizer said:

yıllarca onlarca yüzlerce server açıldı götümüzü yırttık lan şu bandaj failini ayarlayın. bi clumsy ile fail olmasın, bi in por a fail olmasın. belli bi şansı olsun veya çok küçük hasarlar kolaylıkla fail ettiremesin diye. yada dedik freez koyamyın bandaja. yada dedik dexle bandaj hızı scale olsun. yok. yapmadılar. çünkü yapamadılar. bornx vaktinde yapmamış çünkü. o yüzden kaldı oyle asdfghh

Bandaj da dexe göre tedavi ediyor, hasar alırsan yırtılıyor. 4 5 in por da bir yırtabilirsin o da şans artık.

imamizer said:

2h silahların nerdeyse hepsi 2 kare vurur arkadaşlar. bu çoğu şiper serverda hala yok. girin bakın.

2h silahların çoğu 2 kare vuruyor sıkıntı yok.

imamizer said:

olm bs oynarken nasıl dayandınız? oyunda warrior yok olm warrior. plate giyen olmuyorduki. herkes aynı. warlock. hadi bi kaç tane pure mage arada. silah craft edilmiyordu. etse ne yapıcan abi. git al vendordan. bi tek silver craft etmeyi eklediler işte. onu da sağolsun bronx yazmıştır kesin.

bir zamanlar silah craft etmeyi açmışlardı ama sphere oyuncusu tek düze kalmayı tercih ediyor. Kimsenin ilgisini çekmedi açıkçası. Blackrock Katana falan çok güzeldi aslında. İnsanların kafasına blacksmith karakter platemail set yapar algısı yerleşmiş bunu kırmak çok zor.
imamizer said:

daha şiperin injection, speed olaylarına girmiyorum bile. bilgisayarın çalışma hızını arttırınca hızlı koşulan mmo ne lan?

injection speed zaten yokta, bilgisayarın çalışma hızıyla alakalı hızlı koşma olayını daha yaşamadım bu sunucuda.

imamizer said:

magical zırhlar niye işe yaramıyordu asdfg yarıyor muydu? niye giymiyorduk abi? gelin anlatın bi.

belli bir oranda resisting spells e yardımcı oluyordu önceden pure magelerin ağlaması yüzünden kaldırdılar herhalde.

imamizer said:

oyunda tek ve geçerli silah sayısı 2-3 tane olur mu lan? hiç mi düşünmediniz abi bu oyunda neden viking sword var. bu mal adamlar bunu neden oyunu yaparken koymuş diye de mi sormadınız. illa katana, kryss, waraxe gibi 3-4 tane silahla oynanması normal mi?

silahların dengesi güzel ayarlanınca, bonuslar yeteneklere değil silahlara verilince işin rengi değişiyor. Çoğu silahı kullanıyorlar.
imamizer said:

tailor ne iş yapar abi? şiperde tailor napar biri açıklasın. cevap bi bok yapmaz. adamlarda bi bok yapsınlar bari diye bilmemne scale diye zırh, türlü türlü mage robe falan uydurdu tailor işe yarasın diye.

studded set satılmıyor vendorlarda tailorlardan almanız gerekiyor, Dragonlardan çıkan derinin armor yapılması , mage robe daha ne yapması gerektiğini bilmiyorum :)

imamizer said:

uo'yu ilk oynarken en çok animasyonlara sinir olmuştum. tıpı tıpı tıpı her yere koşuyorsun akıcı ve hızlı. ama bi atak veriyorsun allahım o kol kalkana kadar inene kadar ağır çekimde izliyorsun. NİYE AMK? niye öyle bi şey yapmışlar. adamlar da aha aynen bunu dedi. abi 2 saniye atak varsa köylü gibi 2 saniye boyunca animasyonu oynatmasın. 1,8 saniye dursun son 0,2 saniyede animasyonu yapsın dediler. şu olay bile run uo da animasyonları o kadar akıcı hale getirdiki.

animasyon olayı sphere için çok gerekli, o animasyon sayesinde karşındaki adamın sana ne zaman vuracağını hesaplayabilirsin. Bir warriorun silahını kaldırıp kaldırmadığını ne zaman vuracağını anlamadığın zaman pure magelere yazık olur sphere'de.

imamizer said:

tamam şiper ilk göz ağrımız. yıllarımız geçti. çok oynadık, çok anısı var ama ne pvp, ne pve hiç bir konuda şiper runuo dan bırak üstün olmayı yakın bile değil. o kadar net bu.

Runuo'nun üstünlükleri tabii ki var zaten ona kimse karşı çıkamaz ama türk oyuncular oyunu eskiden oynadığı şekilde oynamak istiyor. Revo nun bu kadar player sahibi olmasının ana sebebi bu zaten. Oyuna gir her sistem bozuk, 2016 ya girmişiz 450 player limiti var. İnsanlar isim peşinden koşuyor, aaa xxx uo shard açılmış hadi girelim deneyelim diye bir düşünceleri yok artık. Emek veriyoruz bari revo da verelim 41311 kere restart atılmış serverda baştan kasarız problem değil diyorlar.
Sadede geleyim, Runuo bir serverın türkiyede tutması çok zor ne kadar sphere'e benzer kodlanmış/düzenlenmiş olsa da insanların kafasındaki "Runuo bu ya" algısını kırabileceğinize inanmıyorum ben.
Sosyal ağlarda paylaş

hangi serverdan bahsediyorsun bilmiyorum ama dediklerimin çoğunun arkasındayım. dexle bandaj hızlanması, 4-5 im porla bandaj yırtılması yok. yapabilen sphere olduysa denk gelmedim. aynı şekilde 2 kareye melee vuruş yapan server da baya az. daha geçen sene mi yine açılan bir servera girip ilk iş ona baktım. pure warrior diye bi şey yok, tartışmam bile bunu. illa oynayacam diyen kendine yazık ediyordur. hani arada tek tük çürütürsün bunu değiştirip uygulamış serverlara denk geldiysen ama onlarca server gördük senelerce ve bunlar sphere serverın genel handikapları.

spherede archer yok arkadaşlar anlatamıyorum galiba. ok atılabiliyor, gz den ok atabilirsiniz, dikilip ok atabiliyorsunuz ama benim kast ettim bu değil. pvp den bahsediyorum ben.

videosu konan şey zaten run uo. sphere değil.

animasyon konusunda söylediğin şey güzel ama çok mantıklı bir açıklama değil. yani ne zaman vuracak belli olsun demen. hareket halinde zaten animasyon oynamıyor çünkü karakter tek animasyon oynatabiliyor. o yüzden koşarken fırıl fırıl koşarken adam kovalarken falan o animasyonun oynatılmadığını görmüşsünüzdür. caster için ama dediğin doğru. kestirilebiliyor vurup vuramayacağı büyü bitene kadar.
Sosyal ağlarda paylaş

doğru düzgün izlememiştim. bineksiz görünce ipy sandım.

abi 10 kişi bi araya gelip hep bi arada gelene dismount çakmaya kasmışsınız. bu archery çog iyi çalışıyo süper anlamına gelmez ki. git archer built yap pvp yap görelim hadi.

runuo yu bilmiyorum diyorsun. bi aos oynasan bi okçu archer templatelerini denesen ufkun baya açılacak.
Sosyal ağlarda paylaş

µh said:

Sığ olmasın diye gelen patchlere laf atıp sonra da sığ bir oyun zaten donumuzla dövüşelim diyorsun

beni bile şüpheye düşürdün dönüp okudum böyle şeyler yazdım mı diye ahah.

o postta imama cevap yazdım arkadaşlar. orada söylemek istediğim ultima sade iken yani pre-aos öncesinde ultimaydı. sonra ultima görünümlü wow oldu işte. beğenirsiniz beğenmezsiniz o ayrı. beğendiyseniz allah mesut etsin.

insurance pvp' yi arttırdı argumanıda iyiymiş. loot olmadıktan sonra pvp yapmışsın yapmamışsın ne farkeder? ultima online insurance olayından sonra benim için hüseyin online olmuştur.

@siyah-buz
ea' nin yaptığı yeniliğe kapalıyım arkadaşım. adamlar yayıncı baskısıyla aos gibi bir felaketa imza attılar sonra kahırlarından komple devrettiler. hayır sen niye beni akp seçmeni yaptın ki bir anda onu anlamadım sdf
Sosyal ağlarda paylaş

preaos runuoyu yaptiydim ya lan ben :(
uo dio
hatta stratics bile kastim usenmeyip
global degildi tek sorunu o.

valla genelde patide bi hype train oluyor, en fazla bir aya sonup gidiyor. ama comar sphere yerine boyle runuolari tercih edin, ne ederseniz edin sphere olmasin.

edit: hee bu sphere ozellikli olaniymis.

OP'a katildigim noktalar albion ve sotanin fail otesi olmasi. uonun yerini tutan mmo gelemedi henuz, 2016 biliyorum ama uonun yerini dolduran olmadi.
Sosyal ağlarda paylaş

bak şöyle bir örnek vereyim tamamen açık fikirlilikle kendinizi bu mizansene yerleştirin ne hissettiğimi anlarsınız.

hiç sphere oynamamış sırf runuo oynamış biri düşünün. (dv'de vardı böyle adamlar çok fantezik değil)

sana gelip:
lan öyle uo mu olur amk büyü atıyosun iki saatte anca atılıyor. bi in nox atıcan adam gelip vuruyor atamıyorsun. kesemezsin kimseyi öyle bok gibi bu oyun. girdim 2 saat oynadım baydım dese ne dersin?

ona o in noxun öyle atılmasının sphere sisteminde gerekli oldugunu, zevk yaşattığını falan açıklarsın değil mi? bu adam ne kadar haksızdır değil mi çünkü oyunu 2 saat oynamış ve ucundan tersine gelen ilk şeyde bok atıp kapatmış oyunu.

tam olarak hissettiğim bu işte postlarınızda. insure'anca bok atmak, luck sistemine "abidik gubidik" demek, hiç sphere oynamamış adamın sphere'e in nox üzerinden bok atmasının sadece daha geniş bir varyasyonu. yeteri kadar içinde bulunmamış tam olarak adapte olamamışsınız olan bu.
Sosyal ağlarda paylaş

Black-ice said:

bak şöyle bir örnek vereyim tamamen açık fikirlilikle kendinizi bu mizansene yerleştirin ne hissettiğimi anlarsınız.

hiç sphere oynamamış sırf runuo oynamış biri düşünün. (dv'de vardı böyle adamlar çok fantezik değil)

sana gelip:
lan öyle uo mu olur amk büyü atıyosun iki saatte anca atılıyor. bi in nox atıcan adam gelip vuruyor atamıyorsun. kesemezsin kimseyi öyle bok gibi bu oyun. girdim 2 saat oynadım baydım dese ne dersin?

ona o in noxun öyle atılmasının sphere sisteminde gerekli oldugunu, zevk yaşattığını falan açıklarsın değil mi? bu adam ne kadar haksızdır değil mi çünkü oyunu 2 saat oynamış ve ucundan tersine gelen ilk şeyde bok atıp kapatmış oyunu.

tam olarak hissettiğim bu işte postlarınızda. insure'anca bok atmak, luck sistemine "abidik gubidik" demek, hiç sphere oynamamış adamın sphere'e in nox üzerinden bok atmasının sadece daha geniş bir varyasyonu. yeteri kadar içinde bulunmamış tam olarak adapte olamamışsınız olan bu.

ben spherecilerde agir bagnazlik seziyorum. ben 2005-2006 yilindan sonra sphere tarzi bir uoyu ciddi ciddi oynadigimi hatirlamiyorum. pati hype'iyla nebulaya baslamistik ve spheredeki line of sight sistemi geregi gemiden karayi goremedigimizi hatirladigim anda biraktim oyunu. hicbir sey dogru calismiyor. ben runuoyu sadece aos sonrasi degil, aos oncesi eralari da oynadim. hepsi ayri bir zevkti, hepsi tam calisan bir uo'ydu. skillerin bir anlami vardi. sistemler abuk subuk birbirinden kopuk degil, oyunu tamamlayici nitelikteydi. yamali bohca yoktu.

bagnazlik ise su, gecmiste oynamadigim bir sphere shardin forumuna champion sistemini onermistim, pvm ve pvpyi artiriyor tarzi tavsiyelerde bulunarak. stafflardan once oyunculardan kufur yedim 'BURASI RUNUO MU KARDES BIZ NOSTALJI ICIN GELDIK' tarzi bir bagnazlik vardi. asdasd dedim ciktim gittim. bu sphereyi sevmekten cok yenilige tamamen kapali olmak, yeniye adapte olamamakla alakali.

ph konusunda da bir bagnazlik var. adam uoya basliyor ilk isi skilleri tamamlamak ve kendine her cesit chari kisa surede yapmak. bahane de '30 yasindayiz karimiz cocugumuz veya isimiz var, okulumuz var'. lan bundan 10 sene once 30 yasinda veya hayati mesgul olup da uo oynayan yok muydu mantiga bak. sunucu zorsa herkese zor, skillerin bir degeri var demektir bu. pre-t2a doneminde gm blacksmithler parmakla sayilabilecek miktardaymis, adamlar sirf exceptional armor yaparak ve baska oyuncularin magic esyalarini repair ederek parayi kiriyorlarmis, saf oyuncu temelli ekonomi. bizdeki algi ise 2 gunde butun karakterler hazir olacak, inscriptionla oturdugun yerden parayi kasacaksin falan. hic ugrasmayacaksin, 2-3 gunde endgame moduna gecip oyundan sikilma asamasina gececeksin.

sirf bu yuzden bile sphereyi ve sphere oyuncu kitlesini sevmiyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...