Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Uzerinde calistigim bir UO serveri

RaidenXelRu

Öne çıkan mesajlar

Merhabalar,

Yaklasik 2 aydir non-stop uzerinde calistigim custom bir server var, bitirmeme az kaldi. Cok daha stabil ve guvenli oldugu icin RunUO'yu githubda forkladim, ustune yaklasik 120 commit ciktim. RunUO tercihi birazda code basein cok daha ustun olmasindan dolayi oldu (sphereye oranla). Sphere baya boktan bir sekilde C/C++ yazilmis, sene 2015te bile speed onlemeyi tartisiyorlardi..

Neyse..

Pre-AOS, precast kaldirdim, bonded pet yok, pet shrink ve satabilme vs yaptim, sadece Felucca, bounty system, champion spawns, order/chaos yani anlayacaginiz runuo'yu aldim o sphereden spherenin guzelliklerini ekledim. runuodanda guzellikleri biraktim.

Ilginc bir ruleset oldu.

Ben bu serveri Global isletmek dusuncesindeyim, serveri buyuk ihtimal DDOS protected bi providerda eu'da insa edicem. O yuzden oyun ici dili ingilizce birakip, siteyi ve forumu multi-language yapmayi dusunuyorum.

Sizce global bir sekilde oyuncu cekmem mumkunmudur? uo serverlari cok fragmente olmus durumda, 50 / 60 oyunculu cok server var, herkes bir serverda birlestirilebilirmi?

Bu serverda kesinlikle gormek istediginiz birsey olabilir mi gozumden kacmis olan? herhangi bir tavsiyeniz varsa buyrun

Tsk :)

PS: sene 2016 hala uo diceksiniz, duyar gibiyim, hep icimde ukteydi uo serveri acmak(yazilim muhendisi olarak), cunku cogu kisi beceremedi, hep ya saldiri yiyip kapandilar ya hacklenip kapandilar, benim value propositionim, hacklenemeyecek bir server ve ddos protected infrastructure

PS2: Bir diger buyuk sebepte, "abi yillardir duzgun mmo yapamadilar" acikcasi, bi albion online ve shroud of the avatar bekliyordum. albion online tablet gamer icin yapilinca hayal kirikligi oldu, shroud of the avatarda ise oyunu yapmak yerine sapka terlik yapip satiolar. gene uo ya kaldik :)

Bunuda buraya birakayim, nostalji olsun :)

Sosyal ağlarda paylaş

Anlattıklarına bakarsak eğer güzel bir çalışma olmuş ancak her zaman sphere server tercih eden birisi olarak runuo hem action yapmak açısından hemde itici olması bakımından hep soru işareti olmuştur. Sene 2016 oldu ancak ultima online'nın sunmuş olduğu craft sistemi ve action sistemi halen daha başka oyunlarda mevcut değil. Tamamı ile özgür bir dünya sunuyor olması hem eski hemde yeni oyuncuları tekrardan düzgün bir server'a toplayacaktır. Eğer planladığın gibi güzel ve stabil bir server kurabilirsen sadece türk oyuncular bile server'ı yeterince kalabalıklaştıracaktır. Kendi açımdan merakla bekliyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Tebrikler , başarılar dilerim

2016 ve hala uo diyen büyük bir topluluk olduğunu düşünüyorum . Yakın zamanda release olmamiş uo klonu Linkrealm isimli oyunu denedim . Erken erişim , kozmetik ,durability onarım ekipmanı, ev-arsa vb gelirleri vardı . Sunucu amerikada oldugu icin pvp yapmaya uygun degildi. Soğudum

Global olursa bağlantı sorunu yaşayacağımı tahmin ettiğim için duruma sıcak bakmiyorum.

pve ve pvp serverların ayri olmasını da isterdim. cok sebebi var

Ekleyip cıkardıgın güzellik - cirkinlikleri de yazarsan fikirlerimi paylasabilirim .

Mümkün oldukca türkce yazarsan daha cok insana ulasır
Sosyal ağlarda paylaş

Kaç sene oldu bilmiyorum ama ben hala eski basit UO'yu özlüyorum.

EasyUO mu ne vardı bezdirmişti beni bıraktım zaten. Üstüne bi daha deniyim derken boltcumudur nedir her yerde onlardan vardı gene bıraktım. Şöyle zevkle çok büyük şeyler elde etmeden pure oyunun ruhunu yaşamak istiyor insan.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...