Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

SAP Eğitimi

Editor

Öne çıkan mesajlar

SAP çok ahım şahım eğitim gerektirirmi ?

3farklı ERP/CRM kullanmış/Eğitim ve destek vermiş birisi olarak deneme yanılma yoluyla öğrenip becerebilirmiyim ?
Nekadar sürer ?
Benzer programlar varmıdır?

Sadece yüzeysel olarak birisi kullanırken izledim, hiç kullanmadım.

Bilgi ve tecrubelerinizi paylaşırsanız sevinirim.
Sosyal ağlarda paylaş

SAP'nin hangi modülü olduğuna bağlı, danışmanlık seviyesinde öğrenmek istiyorsan eğer süreç bilgin var mı, tabii lojistik için bu, abap diye bir programlama dili var mesela.

ne yapmak istediğine bağlı.

kullanmakta bir şey yok. dökümanı alıyosun oraya onu buraya bunu yazıyorsun diyor bitiyor.
Sosyal ağlarda paylaş

yeri gelmişken ben de sorayım. ben de SD modülünü öğrenmek istiyorum satış pozisyonlarında sıklıkla soruyolar. eski firmamda CRM kullanmıştım firmaya özel bi yazılımdı son firmamda da müşteri portföyünü yönetmede kullanmıştım. o kadar abartıyolar ki şu SAP'ı tek başıma öğrenemem gibi geliyor açıkcası ancak developer vs olmadıktan sonra o kadar da zor değilmiş anladığım kadarıyla

sorum şu: SD modülü için hangisini indirmem gerekiyor?

başında cloud yazması biraz işkillendirdi ne ola ki?
Sosyal ağlarda paylaş

Editor said:

firmanın IT bölümünde SAP tarafı zayıf kalıomuş onu tamamlayacam artik ne modül varsa ne olabilir ? arkaplan da sorunları haleltme olayıda olabilir

eğer bir firmanın IT bölümüyse, muhtemelen power user tadında bir şey olacaksın. kurulmuş sistemdeki hatalarla ilgili sana gelecekler, sen googleda aratıp çözüm bulmaya çalışacaksın, muhtemelen bulacağın çözüm süreç bilgisi eksikliğinden ötürü patlayacak, sonunda danışman firmaya ticket açacaksın.

lojistikte fasoncumuza iade yapmak istiyorum, yapamıyorum hata veriyo bu diyen anadolu gençleriyle, finansallarda yarım dünya totosu olan yeniliğe zerre açık olmayan muhasebecilerin 150 hesabı tutmuyorlarıyla uğraşacaksın.

sonuç olarak, SAP bir paket olsa da, her firmanın kendi süreçlerine uygun olarak kuruluyor. dolayısıyla şirketinde kurulu olan düzeni, şirketteki key userlardan öğrenmen daha mantıklı.

danışman olmak istemiyorsan tabii.
Sosyal ağlarda paylaş

dasBock said:

yeri gelmişken ben de sorayım. ben de SD modülünü öğrenmek istiyorum satış pozisyonlarında sıklıkla soruyolar. eski firmamda CRM kullanmıştım firmaya özel bi yazılımdı son firmamda da müşteri portföyünü yönetmede kullanmıştım. o kadar abartıyolar ki şu SAP'ı tek başıma öğrenemem gibi geliyor açıkcası ancak developer vs olmadıktan sonra o kadar da zor değilmiş anladığım kadarıyla

şirketler SAP tecrübesi olan elemanı tercih ediyorlar doğru. kullanım aşinalığı olabilmesi için.

indirmekten kastın nedir? SAP paket halinde yüklenen bir yazılım?
Sosyal ağlarda paylaş

MrLevie said:

dasBock said:

şirketler SAP tecrübesi olan elemanı tercih ediyorlar doğru. kullanım aşinalığı olabilmesi için.

download sayfasına gelince buraya yönlendiriyor ama buradaki linklerden hangisinden indirme yapmalıyım o halde? kullanım aşinalığı için daha önce dediğim gibi CRM kullandım iş ilanlarında özel olarak niye soruluyor onu ben de anlamıyorum. o yüzden biraz tırstım en başta açıkcası, sürekli sorulunca oturup çalışayım dedim
Sosyal ağlarda paylaş

barnacle said:

satınalmacı olarak iki günde falan öğrendim mm'i. satışçılarınki de çok zor değildir. Mülakatta sorulması bile komik ya. Çok geniş program ok ama 3-5 ekranı var onları kullanıyosun. Eğitim bile almadım ben departmandaki diğer arkadaş gösterdi sadece.

sadece mm'in işinize yarayan kısımlarını basitçe göstermiştir. hoş sadece migo bile yaklaşık 10 ekranı falan birleştiriyor gerçi...

zira paketlemeler, kontratlar, agreementlar, xdock, shipment, tedarikçiler vs derken mm'in kapsamı bir hayli büyük. sana ne kadarı gösterilmiş çok olduğunu sanmıyorum. öğrendim deyip geçebileceğin bir durum değil. sizin şirketinizde ufak uygulanmıştır sadece.

yarın öbür gün SAP ile alakalı bir işe başvurduğunda aklı başında bir şirket ise "SAP biliyormusun"dan ziyade "SAP'de neleri biliyorsun" sorusu gelir.
Sosyal ağlarda paylaş

dasBock said:

MrLevie said:

download sayfasına gelince buraya yönlendiriyor ama buradaki linklerden hangisinden indirme yapmalıyım o halde? kullanım aşinalığı için daha önce dediğim gibi CRM kullandım iş ilanlarında özel olarak niye soruluyor onu ben de anlamıyorum. o yüzden biraz tırstım en başta açıkcası, sürekli sorulunca oturup çalışayım dedim

Şöyle söyleyeyim, SAP'yi direkt olarak indiremezsin. Yani indirirsin de, kullanacağın bir SANDBOX serverı olmazsa hiçbirşeyi test edemezsin. Sonuçta SAP şirket bazında kuruluyor ve bir server üzerinden çalışıyor.
Sosyal ağlarda paylaş

dasBock said:

SAP trial diye arattım ancak anladığım kadarıyla bu işin oluru yok. şirket de sorarsa saçmalamayın diyecez artık.

Sandbox server'ı bulabilirsen eğer (bir kaç sene önce internette bedava access veren yerler vardı), internette "çeşitli" yerlerde SAP Logon 730 GUI var onları bulmayı deneyebilirsin.
Sosyal ağlarda paylaş

barnacle said:

satınalmacı olarak iki günde falan öğrendim mm'i. satışçılarınki de çok zor değildir. Mülakatta sorulması bile komik ya. Çok geniş program ok ama 3-5 ekranı var onları kullanıyosun. Eğitim bile almadım ben departmandaki diğer arkadaş gösterdi sadece.

mantığına hayran kaldım kardeşim =)

emesene giriyorum o zaman bilgisayar bilgisine sahibim kıvamında.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...