Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

iş fırsatı


dasBock

Öne çıkan mesajlar

eksiduyuruya yazmıştım ancak orda yasakmış bi de burada sormak istedim.


Endüstriyel metroloji alanında uzun yıllardır hizmet vermekte olan ve dünya devleri arasında yer alan firma Istanbul ofisi için Uygulama ve Servis Mühendisi arıyormuş. Türkiye şubesi yöneticisinin verdiği bilgilere göre kurulum eğitim ve mekanik/elektronik arızaların giderilmesi ve müşteri desteği konusunda mobil olarak çalışacak bir personele ihtiyaçları varmış. Ben avrupada fırsat kolladığım için teklifi geri çevirdim ancak çok sevdiğim bir abimiz olduğundan bu fırsatı sizlere aktarmak istedim.

bu pozisyon için bayan arkadaşlar da başvurabilir elbette (patide yok ki :( ), ancak bazı durumlarda ağır yük kaldırma gerektiği için zorlayabilir. başvurmak istiyorsanız lütfen bunu göz önünde bulundurun.

maaş vs hakkında inanın bilgim yok. ilgileniyorsanız bana dm yollayın oradan haberleşiriz. bu pozisyonda tecrübeli olduğum için CV'nizi önce ben gözden geçireceğim ve uygun olanları göndereceğim. Bu durumdan rahatsızlık duyuyorsanız bana göndereceğiniz CV'nizdeki iletişim adresinizi resminizi ve soyadınızı kaldırabilirsiniz. ikinci aşamada da türkiye yöneticisine CV'nizi direkt siz gönderirsiniz.

edit: metroloji türkiyede ne yazık ki avrupa ve amerikadaki kadar büyük pazar payına sahip olmayan ancak yabancı yatırımcıların türkiyedeki tedarikçilerinin kafalarına vura vura "ölçeceksin!" dediği bir konu. dolayısıyla bu alana kalifiye eleman bulmak güç. o yüzden metroloji alanında tecrübeniz yoksa, ancak teknik özgeçmişe sahipseniz de başvurabilirsiniz. kısacası junior pozisyon olarak da değerlendirebilirsiniz. yine tecrübelerime dayanarak söylüyorum çok yüksek ihtimal işe başladığınızda muhtemelen Almanyada derinlemesine bir eğitime tabi tutulacaksınız.

teknik olarak adayın aşağıdaki özelliklere sahip olması idealdir:

[list]
[*] üniversitelerin makine mühendisliği bölümünden mezun veya teknik yüksek okulların makine ya da elektronik bölümlerinden mezun,
[*] mekanik ve elektronik bakımları gerçekleştirecek teknik kapasiteye ve el yatkınlığına sahip. multimetre kullanmasını bilen.(osiloskop büyük avantaj),
[*] iyi derecede ingilizce bilen, (almanca avantajdır)
[*] sürücü ehliyetine sahip askerlikle ilişiği olmayan
[*] seyahat engeli bulunmayan
[*] tercihen metroloji bilgisine sahip ya da ilgili alanlarda çalışmış
[*] tecrübe sahibi olmak avantaj ancak yetiştirilmek üzere tecrübesiz adaylar da değerlendirilecek
[*] programlama bilgisi avantajdır
[*] analitik düşünebilen, pratik çözümler bulabilen, insan ilişkileri kuvvetli ve sabırlı, müşteriye gerekli bilgiyi net şekilde aktarabilecek email ve telefon desteği verebilecek kapasiteye sahip olmak
[/list]

not: bu sevdiğim bir abime yapmak istediğim bir güzelliktir. şartlar bu, beğeniyorsanız elimden geldiğince yardımcı olmak isterim ha beğenmiyorsanız ve eleştirecekseniz de lütfen tutarlı bir biçimde eleştirinizi yapın. hatta eleştiri yapmayın arkadaş işin koşulları bu işte neyi eleştireceksin ki :) umarım birşeyler çıkar patiden de yardımcı olabilirim
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

anlayabildigim kadari ile cihazlarin kalibrasyonlarini bakimlarini vs yapacak bir is ?? ulan be mekanik issiz gucsuz eleman olsam alin beni alin diye dalardim bu ise..cok fazla ihtiyac var..tr de bu isleri genelde yurtdisindan gelen ne oldugu belirsiz tipsiz eleman yapar..2 gun gelir soker takar gider..o 2 gun sonrasinda elemanin aldigi maasi ogrendiginizde ana avrat duz gidersiniz..
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

dana22 said:

anlayabildigim kadari ile cihazlarin kalibrasyonlarini bakimlarini vs yapacak bir is ?? ulan be mekanik issiz gucsuz eleman olsam alin beni alin diye dalardim bu ise..cok fazla ihtiyac var..tr de bu isleri genelde yurtdisindan gelen ne oldugu belirsiz tipsiz eleman yapar..2 gun gelir soker takar gider..o 2 gun sonrasinda elemanin aldigi maasi ogrendiginizde ana avrat duz gidersiniz..


o halde moralinizi bozayım biraz

türkiye distribütörü olduğumuz bi firmadan Bosch'a bi abi geldi almanyadan. teknisyen uzun yıllardır çalışıyomuş. adam standart bi makinedeki sorunu bi türlü çözemedi. biz de başındaydık. sigara içmeye çıkınca yetkimiz olmamasına rağmen bizim elektronikçi teknisyenle çalıştırmıştık makineyi.

bu amcayı akşam yemeğe götürdüm. laf lafı açtı. dedim varmı evlilik falan. kız arkadaşımla yaşıyorum ama evlenmicez. hristiyan olarak kayıtlıyız ve evlenirsen her ay kiliseye maaşının %1,5'ini vermek zorundasın dedi.

nolcak ver kaç para sanki dediğimde "ne mi olucak? her ay 150 euro mu vericem kiliseye?!" demişti. hesap et şimdi aylık kaç para aldığını. ancak bu abim senenin neredeyse 2/3'ünü türkiye ve diğer ülkelerde geçiriyodu
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ama iste bizim beynin isleyisi ile elemanlarin algoritmasi farkli..yurtdisindaki elemanda sema var..0 1ler ile calisiyor..yani su var mi yok..0 o zaman 2. basamaga gec seklinde..o algoritmada sorun cozulmezse goto 10 gidiyor..bizimki gibi ahmet usta suna bi anahtar uydur az kaldiralim surasini alcaltalim da calissin gibi fantazi alternatifler yok..sadece semayi uyguluyor olmayinca tikaniyor.pratik sorun cozmede bizimkiler daha iyi..bizim cihazlara gelen yabancilarin da nan nasil calistirdiniz bu halde bunu dedikleri cok oluyor..
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

evet özellikle almanlar biraz hödükvari çalışma stiline sahip. adamlar makinenin işlevi olmayan koruyucu kapağındaki vidaları bile eşit sıkmaya falan uğraşıyolar bizzat görmüştüm sfd o yüzden bence de türkler daha verimli çalışıyor. zaten geçen konuştuğum bi alman işveren de "ben alman yerine türk çalıştırıyorum. işe bazen geç geliyolar vs ama ne yapıp edip işi hallediyolar" demişti.

bu arada demin bahsettiğim firmanın EMEA satış müdürü yardımcısıyla konuşmuştum 2013 yılında. kadın "uzun vadeli bi talebin varsa söyle ben tatile çıkıyorum" demişti. la ne kadar uzun sürebilirki çekince "eşimle dünya turuna çıkıyoruz bi yıl sonra bu günlerde geri döneceğim demişti. yok ya tşk geçiyodur falan dedik hakaten hatun 1 yıl sonra geldi :)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...