Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Yeni ev sahibinin kiracıya tahliye kararı çıkarması

Xenus

Öne çıkan mesajlar

Evi satın almadan önce içindeki kiracı ile yasal olarak bir anlaşma yapmadıysanız ve kira kontratına istinaden tapuda şerh yoksa tapu devri tamamlanma tarihinden itibaren en geç 1 ay içerisinde bir ihtarname göndermeniz gereklidir (ihtarname örneğini indirmek için tıklayın»). Eğer bir ay içerisinden herhangi bir ihtarname göndermezseniz daha önce yapılan kira sözleşmesini kabul ettiğiniz anlamına geleceğinden bu süreyi geçirmemeniz gereklidir. İhtarname yaptıktan sonra kiracının evden çıkması için 6 ay süresi mevcut. Fakat bu süre içerisinde kiracı yükümlülüklerini yerine getirmez ise 6 ay beklemeden çıkarma hakkınızda var.

Dikkat edilmesi gereken bir konuda ev kiralanırken ödenen depozitonun geri alınmasıdır. Kira sözleşmesi ve şartları yeni ev sahibine devir olduğu için usul olarak tapuda işlemler tamamlandıktan sonra eski ev sahibi yeni ev sahibine depozitoyu devir etmelidir. Depozito, kiracıya da iade edilebilir, ancak doğru bir usul değildir. Öte yandan eğer eski ev sahibi depozitoyu devir veya iade etmez ise hem yeni ev sahibinin hem de kiracının dava açma hakkı mevcuttur.

Kiralayanın, kiracıdan evi tahliye etmesini isteyebilmesi için ikinci şart ise evi; kendisi, eşi veya çocukları için konut olarak kullanma ihtiyacının doğması halidir. Madde metninde sayılan kişiler sınırlı sayıdadır, yani genişletilemez, yani evsahibi, kendisi, eşi veya çocukları dışında başka bir kimsenin konut ihtiyacı için tahliye davası açamaz. Söz konusu konut ihtiyacının doğmuş, samimi ve gerçekçi olması gerekmektedir . Bu durumda, kira akdinin bitmesini takip eden 1 ay içerisinde tahliye davası açılabilecektir.

Kiralayanın, kiracısından evi tahliye etmesini isteyebilmesi için bir diğer şart ise; kiracının veya eşinin aynı şehir belediyesi sınırları içerisinde oturabileceği bir eve daha sahip olması halidir. Böyle bir durumda kiralayan, konuta ihtiyacı olduğunu ispatlamak zorunda kalmadan ve kira sözleşmesinin bitmesini beklemeden tahliye davası açabilecektir. Kiracının evinde bir başka kiracının bulunması, kiralayanın bunu önceden biliyor olması durumu değiştirmeyecektir.
Sosyal ağlarda paylaş

6 ay sonra çıkartıyor işte

en temizi evi alırken içerdeki kiracı ile taahütname imzalamak
şu tarihte çıkıcam diye

tabii ben evsahibi gözünden bakıyorum asdasda

kiracıysan zor, ev bulcan çıkıcan işte 6 ayda, kirayı aksatırsan anında kapı önüne koyabiliyor ev sahibi
Sosyal ağlarda paylaş

kiracı problemliyse veya çok ucuza oturuyorsa yapılaiblir

annemin öyle bir kiracısı var hani çok eski kiracı 10 yılı geçti, ev göztepenin ortasında 130 metrekare 3+1 ferah geniş kirayı daha yeni 1500 den 1800 e çıkardılar

şimdi onalr çıksa 2500 den aşağıya kiralanmaz o ev hele içine bi 5000 tl masraf yapsan 3000 i rahat bulur

çünkü kodumun mahallesinde ev kalmadı her yeri yıktılar, neyse bakalım annem de bir şey demiyor ne de olsa kaç yıllık komşusu ama yine de çok komik bir paraya oturuyorlar, ve çok uzun süredir oturuyorlar veremiyorsan git daha ucuz bir semte taşın abi
Sosyal ağlarda paylaş

dana22 said:

yalandan ogluna satmasi daha pahaliya patlar ki..atiyorum 200 000 luk ev onun alim satim vergisi var deger kazanma vergisi var..en az 6-7 000 e mal olur o yalandan alim satim..

tapuda 50k tl gösteriyorlar raiç bedeli, vergisi 1k tl falan

bu devirde evi gerçek değerinden gösterip alan satan yok asdasdasd
Sosyal ağlarda paylaş

BabacumMostors said:

kiracı problemliyse veya çok ucuza oturuyorsa yapılaiblir

annemin öyle bir kiracısı var hani çok eski kiracı 10 yılı geçti, ev göztepenin ortasında 130 metrekare 3+1 ferah geniş kirayı daha yeni 1500 den 1800 e çıkardılar

şimdi onalr çıksa 2500 den aşağıya kiralanmaz o ev hele içine bi 5000 tl masraf yapsan 3000 i rahat bulur

çünkü kodumun mahallesinde ev kalmadı her yeri yıktılar, neyse bakalım annem de bir şey demiyor ne de olsa kaç yıllık komşusu ama yine de çok komik bir paraya oturuyorlar, ve çok uzun süredir oturuyorlar veremiyorsan git daha ucuz bir semte taşın abi

10sene önce kiraya çıkmıştım 500tl kira, ev karşıyaka sahilde denize sıfır
8 sene sonra ev alıp çıktım, çıktığımda ödediğim kira 850tl ydi, ev sahibi oğlum evleniyor o oturcak ayağına yattı gittim ev aldım sdf
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...