Xenus Mesaj tarihi: Aralık 22, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 22, 2015 Auril said: üzerinde tapu varken de ihtarname çekebiliyor mu peki? üzerinde tapu, başka evi olup olmadığını bakmak mümkün mü? mahkeme buna bakıyor mu mesela? adamın ihtiyacının gerçek ve samimi olması gibi bi durum var mahkemede bakılan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dana22 Mesaj tarihi: Aralık 22, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 22, 2015 tc kimlik numarasi ile donunun rengine kadar herseyini gorebiliyorlar isterlerse.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Auril Mesaj tarihi: Aralık 22, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 22, 2015 o il sınırları içinde başka konut sahibi olmaması gerekiyor diye aklımda kalmış, ihtarname nin konusu zaten, ev aldım başka evim yok, burada ikamet edeceğim, çıkınız şeklinde özetle Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Auril Mesaj tarihi: Aralık 22, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 22, 2015 Evi satın almadan önce içindeki kiracı ile yasal olarak bir anlaşma yapmadıysanız ve kira kontratına istinaden tapuda şerh yoksa tapu devri tamamlanma tarihinden itibaren en geç 1 ay içerisinde bir ihtarname göndermeniz gereklidir (ihtarname örneğini indirmek için tıklayın»). Eğer bir ay içerisinden herhangi bir ihtarname göndermezseniz daha önce yapılan kira sözleşmesini kabul ettiğiniz anlamına geleceğinden bu süreyi geçirmemeniz gereklidir. İhtarname yaptıktan sonra kiracının evden çıkması için 6 ay süresi mevcut. Fakat bu süre içerisinde kiracı yükümlülüklerini yerine getirmez ise 6 ay beklemeden çıkarma hakkınızda var. Dikkat edilmesi gereken bir konuda ev kiralanırken ödenen depozitonun geri alınmasıdır. Kira sözleşmesi ve şartları yeni ev sahibine devir olduğu için usul olarak tapuda işlemler tamamlandıktan sonra eski ev sahibi yeni ev sahibine depozitoyu devir etmelidir. Depozito, kiracıya da iade edilebilir, ancak doğru bir usul değildir. Öte yandan eğer eski ev sahibi depozitoyu devir veya iade etmez ise hem yeni ev sahibinin hem de kiracının dava açma hakkı mevcuttur. Kiralayanın, kiracıdan evi tahliye etmesini isteyebilmesi için ikinci şart ise evi; kendisi, eşi veya çocukları için konut olarak kullanma ihtiyacının doğması halidir. Madde metninde sayılan kişiler sınırlı sayıdadır, yani genişletilemez, yani evsahibi, kendisi, eşi veya çocukları dışında başka bir kimsenin konut ihtiyacı için tahliye davası açamaz. Söz konusu konut ihtiyacının doğmuş, samimi ve gerçekçi olması gerekmektedir . Bu durumda, kira akdinin bitmesini takip eden 1 ay içerisinde tahliye davası açılabilecektir. Kiralayanın, kiracısından evi tahliye etmesini isteyebilmesi için bir diğer şart ise; kiracının veya eşinin aynı şehir belediyesi sınırları içerisinde oturabileceği bir eve daha sahip olması halidir. Böyle bir durumda kiralayan, konuta ihtiyacı olduğunu ispatlamak zorunda kalmadan ve kira sözleşmesinin bitmesini beklemeden tahliye davası açabilecektir. Kiracının evinde bir başka kiracının bulunması, kiralayanın bunu önceden biliyor olması durumu değiştirmeyecektir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Aralık 22, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 22, 2015 Demek ki evi alan, icinde oturandan daha kurt Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Auril Mesaj tarihi: Aralık 22, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 22, 2015 6 ay sonra çıkartıyor işte en temizi evi alırken içerdeki kiracı ile taahütname imzalamak şu tarihte çıkıcam diye tabii ben evsahibi gözünden bakıyorum asdasda kiracıysan zor, ev bulcan çıkıcan işte 6 ayda, kirayı aksatırsan anında kapı önüne koyabiliyor ev sahibi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dana22 Mesaj tarihi: Aralık 22, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 22, 2015 abi iste girerkenki kontrat o isler icin var..herkes ona gore yapiyor planini programini.ki yukarida sozu gecen konu cok istisnai ama en kisa ve emin cozum..ben oturcam de ihtari cek cikmazsa zorla cikar.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Auril Mesaj tarihi: Aralık 22, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 22, 2015 ev sahibi değişince kontrat gg oluyor çoğu ev sahibi kiracı çıkmayınca yalandan oğluna falan satıyor evi, çıkarıyor kiracıyı çatır çatır Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dana22 Mesaj tarihi: Aralık 22, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 22, 2015 yalandan ogluna satmasi daha pahaliya patlar ki..atiyorum 200 000 luk ev onun alim satim vergisi var deger kazanma vergisi var..en az 6-7 000 e mal olur o yalandan alim satim.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BabacumMostors Mesaj tarihi: Aralık 22, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 22, 2015 kiracı problemliyse veya çok ucuza oturuyorsa yapılaiblir annemin öyle bir kiracısı var hani çok eski kiracı 10 yılı geçti, ev göztepenin ortasında 130 metrekare 3+1 ferah geniş kirayı daha yeni 1500 den 1800 e çıkardılar şimdi onalr çıksa 2500 den aşağıya kiralanmaz o ev hele içine bi 5000 tl masraf yapsan 3000 i rahat bulur çünkü kodumun mahallesinde ev kalmadı her yeri yıktılar, neyse bakalım annem de bir şey demiyor ne de olsa kaç yıllık komşusu ama yine de çok komik bir paraya oturuyorlar, ve çok uzun süredir oturuyorlar veremiyorsan git daha ucuz bir semte taşın abi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BabacumMostors Mesaj tarihi: Aralık 22, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 22, 2015 6000-7000 kiracı sıkıntılıysa para değil yani Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Aralık 22, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 22, 2015 10 yillik kiracı 1800 e, yeni kiracıya verse 2500 e ise hiç de komik paraya oturmuyor eski kiracı sorunu da yoksa gayet normal 1800 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
totemic Mesaj tarihi: Aralık 22, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 22, 2015 her ay duzenli 1800 alıyorsa daha istesin ki.. 2500-3000e kiralacak kişinin 2 ay sonra çakallaşmayacağını kim garanti edebilir?? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BabacumMostors Mesaj tarihi: Aralık 22, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 22, 2015 700 tl az para mı? yeni kiracının garantisi hiç bir zaman olmayacak ki? konu burada mevcut kiracının ederinin altında oturuyor olması Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
totemic Mesaj tarihi: Aralık 22, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 22, 2015 alamadıktan sonra çok para.. bu arada bizim ev sahibi de haziranda %10 artıracakmış kirayı. bu yasal mı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Auril Mesaj tarihi: Aralık 22, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 22, 2015 dana22 said: yalandan ogluna satmasi daha pahaliya patlar ki..atiyorum 200 000 luk ev onun alim satim vergisi var deger kazanma vergisi var..en az 6-7 000 e mal olur o yalandan alim satim.. tapuda 50k tl gösteriyorlar raiç bedeli, vergisi 1k tl falan bu devirde evi gerçek değerinden gösterip alan satan yok asdasdasd Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
RamsesII Mesaj tarihi: Aralık 22, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 22, 2015 totemic said: alamadıktan sonra çok para.. bu arada bizim ev sahibi de haziranda %10 artıracakmış kirayı. bu yasal mı? SÖzleşmende ne yazıyor abi? TÜFE oranından filan arttırılır kira. 12 aylık oran önemli Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Auril Mesaj tarihi: Aralık 22, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 22, 2015 totemic said: alamadıktan sonra çok para.. bu arada bizim ev sahibi de haziranda %10 artıracakmış kirayı. bu yasal mı? yıllık tefe tüfe, neyse o Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
totemic Mesaj tarihi: Aralık 22, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 22, 2015 bakmadım eve gidince bakayım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BabacumMostors Mesaj tarihi: Aralık 22, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 22, 2015 totemic said: alamadıktan sonra çok para.. bu arada bizim ev sahibi de haziranda %10 artıracakmış kirayı. bu yasal mı? değil %5 küsur artırailir Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
totemic Mesaj tarihi: Aralık 22, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 22, 2015 hmm.. o zaman haziran 2016'da tefe tüfe oranı neyse ona göre artırıcaz kirayı. peki adam ısrar ederse çıkartabilir mi beni? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Auril Mesaj tarihi: Aralık 22, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 22, 2015 BabacumMostors said: kiracı problemliyse veya çok ucuza oturuyorsa yapılaiblir annemin öyle bir kiracısı var hani çok eski kiracı 10 yılı geçti, ev göztepenin ortasında 130 metrekare 3+1 ferah geniş kirayı daha yeni 1500 den 1800 e çıkardılar şimdi onalr çıksa 2500 den aşağıya kiralanmaz o ev hele içine bi 5000 tl masraf yapsan 3000 i rahat bulur çünkü kodumun mahallesinde ev kalmadı her yeri yıktılar, neyse bakalım annem de bir şey demiyor ne de olsa kaç yıllık komşusu ama yine de çok komik bir paraya oturuyorlar, ve çok uzun süredir oturuyorlar veremiyorsan git daha ucuz bir semte taşın abi 10sene önce kiraya çıkmıştım 500tl kira, ev karşıyaka sahilde denize sıfır 8 sene sonra ev alıp çıktım, çıktığımda ödediğim kira 850tl ydi, ev sahibi oğlum evleniyor o oturcak ayağına yattı gittim ev aldım sdf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BabacumMostors Mesaj tarihi: Aralık 22, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 22, 2015 yani mesela ben de kiracıyım, ev sahibi çık dese benim de gidebilecek pek bir yerim yok ha ne olur ya kiracı kirayı arttırır ailemden destek alarak daha pahalı bir yere geçerim yada kiracı çıkar ben otururm o eve aileme de belirli bir kira öderim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BabacumMostors Mesaj tarihi: Aralık 22, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 22, 2015 totemic said: hmm.. o zaman haziran 2016'da tefe tüfe oranı neyse ona göre artırıcaz kirayı. peki adam ısrar ederse çıkartabilir mi beni? kiranı düzgün yatırıyorsan uğraşır ama sanmıyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
totemic Mesaj tarihi: Aralık 22, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 22, 2015 memur adamım ben benden ala kiracı bulamaz.. ama işte sözleşmeye yazdık mı hatırlamıyorum eğer yazmadıysak tefe tüfe yapar üflerim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar