Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Excel soru

lovecraft0Z

Öne çıkan mesajlar

edit : mesaj girmiş
O zaman sağ tıkla, formatla sayıları ve para birimi (TL) seç

TL leri tek tek silmen lazım. Eğer hepsi aynı şekilde yazıldıysa, misal "sayı boşluk TL" (30,84 TL) ya da "sayı bitişik TL" (30,84TL) bi formül yapıp TLleri kaldırabilirsin.

20.385,32 TL
1.116,00 TL

şunların ortak özelliği sayıdan sonra sağda 3 karakter bulunması ( boşluk , "T" ve "L" )

bu durumda önce =uzunluk(a1) ile hücre uzunluğunu bulacaksın. Sonra da sağda kalan karakterleri eksiltip =soldan(a1;(uzunluk(a1)-3)) ile sayıyı çekeceksin.

Yani 20385,32 TL (11 karakter var) yerine 20385,32 gelecek. Bu kalanı da düzgün şekilde sayı olarak formatladın mı tamamdır.
Sosyal ağlarda paylaş

lovecraft0Z said:

iyide tüm TL leri " " a dönüştürdü...

benim isteediğim listede tl yazmaya devam etsin atıyorum 7500 tl şeklinde
ama en sonda tl yi dikkate almadan toplamış olsun. tl yazdığı için rakam olarak görmüyor ve toplamıyor

"" yerine hiçbir şey koyma. o zaman direkt TL'leri silmiş olursun. Hatta örneğin "90,00 TL" yi replace yaparken " TL" (yani boşluk TL) replace hiçbir şey dersen sana direkt "90,00" kalır.

Sonra onu da para birimi olarak formatlarsın, istediğini olur.
Sosyal ağlarda paylaş

• 3 hafta sonra ...
Bi excel sorusu da ben sorayım ama kimse cevaplayamasın =(

W10da asıl user accumda excel copy yaparken donuyor. Ama başka bi usera geçtim mi sıkıntı yok. Şöyle ki : 10mblık formül dolu dosya da böyle, sıfırdan yeni açtığım dosyada boş hücreyi kopyalamak da. Pastele formülle mormülle ilgisi yok yani, copy yaptığım anda bi donma oluyor mouse dönüyor dönüyor sonra açılıyor.

Biraz googleladım default printerı networkten kaldır yerel yap vs. tavsiyeler var ama hiç biri çalışmadı, bi tek farklı bi usera geçince dosya boyutu formülü vs. fark etmeden sıkıntı yapmadan copy yapabiliyor.

Excelin böyle takılmasına yol açacak temp fileları falan nerdedir ya da öyle bişey mi dondurur? İşlerimi yavaşlatacak kadar değil ama sinir edecek kadar bekletiyor, sıfırdan yeni usera dosya taşı vs de çok üşeniyorum. O kadar W10 menü ayarı yapmışdım =(

kendi sorumu da cevaplayayım, aynısından muzdarip insanlar

http://answers.microsoft.com/en-us/office/forum/officeversion_other-excel/excel-hangs-when-copying/756ebe52-4007-4e23-ba43-36825cc8fce8?db=5

"If a user account is corrupt or damaged, only a new user can resolve the issue as it creates a new set of registry entries." said:

FAK
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...