Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Linux sorularım

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
http://docdro.id/PZ8glRU

Bu soruların cevaplarını bilen var mı acaba? terminale ne yazdıysam hata veriyor bireylerde yanlış yapıyorum ama anlamadım mint kullanıyorum bu arada
  • Genel Yönetici
Mesaj tarihi:
Bu kadar kolay olabilir bir ödev. find, sed filan kullanacaksın. Ama not alacağın bir ödevi niye ben yapayım bilmiyorum, Linux yükledim, şunu yapamıyorum desen elimden geleni yaparım ama bu...

RTFM.
Mesaj tarihi:
la zaten bunlar yapamadıklarım yaapbildiklerimi yaptım. puan alacağın ödevi ben niye yapayım ne demektir sanırsın kötü emellerime alet edicem hepiniz, bekaretiniz gidecek ha. bu nası kezbanlıktır. find komutunu biliyorum bir sürü boku püsürü var bir karakter eksik yazınca boş satır veriyor ya da şu bulunamadı bu bulunamadı diyor birşeyi yanlış yazdığım için. zaten yabancı forumlara yazdım sağolsun hepsi yardım ettiler memleketimin insanları niye bu kadar kasıntı, kıl, kezban olmak zorunda emenike
Mesaj tarihi:
yloibx said:

la zaten bunlar yapamadıklarım yaapbildiklerimi yaptım. puan alacağın ödevi ben niye yapayım ne demektir sanırsın kötü emellerime alet edicem hepiniz, bekaretiniz gidecek ha. bu nası kezbanlıktır. find komutunu biliyorum bir sürü boku püsürü var bir karakter eksik yazınca boş satır veriyor ya da şu bulunamadı bu bulunamadı diyor birşeyi yanlış yazdığım için. zaten yabancı forumlara yazdım sağolsun hepsi yardım ettiler memleketimin insanları niye bu kadar kasıntı, kıl, kezban olmak zorunda emenike

Sorulari boyle liste halinde koyunca, sunda sunu denedim olmadi bunda bunu denedim olmadi demeyince odevini baskasina yaptiriyomussun gibi oluyo iste. Haliyle sorulari tek tek koy, sunu denedim olmadi, burda takildim falan diye anlat iste.
Mesaj tarihi:
Bu arada tek satirlik, birbirine pipe edilmis komutlar mi bekleniyo senden yoksa once su komutu calistirirm, onun ciktisini su komutla kullanirim falan diye satir satir mi yaziyosun ?
Mesaj tarihi:
telefondan yollayınca haliyle fazla uğraşamadım yollarken. mesela bir sorudaki find komutu inc içindeki .h ile başlayan 4 karakterlik, 50 kb'tan büyük dosyaları tmpnin içine kopyalamaktı.

find /usr/include/ -name '????.h' -size +50k -exec cp {} /tmp ;

onu bul sonra başını kıçını değiştir sonra şuraya kopyala bunları yaparken textteki noktaları sil, virgülleri sil bilmem ne yap tüm komutları birbirine karıştırmamızı istiyor sorularda. Bunun gibi bir find komutunu karışık bir grep vs içinde falan da yazınca karman çorman oluyor.

ama dediğim gibi hallettim zaten pc'ye geçince araştırarak, sorarak.
  • 4 hafta sonra ...
Mesaj tarihi:
yloibx said:

Cok icimden geldi cevap vermek

Kezban sensin
Linux da sana girsin.

Kasnti kil derken adabiyla soru sormamissin, cevabi baska yerde buldun ya bok at buraya nolur. Forum stackoverflow degil. Tatava yapma cevap ver mantigi orda soker belki, burda muhabbet ediyosun. Ayrica sen de kici kirik ogrencisin. Hani sordugun soru soru olsa bi sey demiyim de. Yardim istiyosan insan gibi yazacaksin. Ondan sonra gorusmeye gelen cocuga neden kotu davraniliyormus da bik bik. La yardim edecek insanlari itin gotune sokuyolar 2 gram beyinleriyle, ondan sonra bi de atar yapiyolar is gorusmesinde.

Bagdat baharat halt etmis, Sen bi iki seneye mezun olup gelip is de dilenirsin.
Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...