arcane Mesaj tarihi: Haziran 4, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 4, 2003 Her vault ta birşey eksik bir tanesi hariç Vault 13... onda da su çipi şans eseri kırılıyor.[hline]I'm going to paint a picture.A picture with a twist.I'll paint it with a razorblade.I'll paint it on my wrist.And if I paint my picture right.A fountain will appear,.And through this little fountain.All my troubles disappear. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mexinth Mesaj tarihi: Haziran 4, 2003 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 4, 2003 Valla bitirmediğim için henuz onaylayamam ama Ian temiz 500 kilo olmuştur, tüm kayıtları okudum hub mış junktown mış oraları çok arşınladım, birinde bir çeteyle böyle silah değişik bir silahı olan mafyababasını öldürdüm filan. Değişik herşey, glow nükleer bomba yemiş bir üs BOS takiler orda ki bilgilere ihtiyacımız var diyor, bizde antiradiate haplarını alıp giriyoruz oraya, bilgisayardan bir çip mi ne almıştım sanırım , tam hatırlamıyorum. Bayağı aşağı iniliyor, robotlar öldürülüyor, etraftaki zombileşmiş cesetlerden giriş kartları alınıyor filan. Bos takilerde o çipe kavuşunca tahminen sabit diskidir pcnin, yada pc yi aktif hale getirince netten ulaşabilmeleri artık. Bilgilere ulaşmaya başladıkları için initiate yapıyorlar. Gerçi sallamıyorlarda pek ukalalık diz boyu. Şehirde ki halk daha sıcak davranıyor, o kadar çete öldürdük, kervan koruduk olsun diyoruz bari. Bu arada oyuna en baştan en baştan başlamak sıkmıyor mu? Ne bileyim lvl 15 iken tık diye öldürüğün farelerle uğraş en baştan... Bilemiyorum hafi kasıcı geliyor, birkere keyfiyle bitirmek güzeli, sonra belki belki 2. kez bitirilir -gerçiher adamda ayrı olur olaylar ama gene aynı akar... Albertleyim ben mesela, Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LethE Mesaj tarihi: Haziran 4, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 4, 2003 vaultlar super mutantların değil devletin deneyi xasf.. arcanein dediği gibi insanların savaştane yapcakları konusunda bi sosyal deney... hepsinin bi eksiği var.. ya yemek ya su.. ya hiç kadın yok yada hiç erkek.. kimi 6 ay sonar kimi 10 yıl sonra aılmak uzere planlanıyor.. bi central vault var o ne alaka onu anlamadım hala.. :) mutantlar ise sonuçta vaultları kullanmıyor sırf.. ynai onlardan bahsetmiyordum.. f2 yi oynamadın galiba president anlatıyor herşeyi..[hline]I Turned Off The Light And Murdered Dawn.. KoC Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xasf Mesaj tarihi: Haziran 4, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 4, 2003 Yok dediğim gibi, "Yahu Fallout 1 gibi mükemmel bir oyunu yapan adamlar bu kadar batırmış olamazlar .. Kesin bende bir sorun var.. Du bi daha bakiim.." diye defalarca başladım Fallout 2'ye, defalarca da kınayarak sildim HDD den .. O yüzden tamamiyle Fallout 1 kültürüne dayanarak konuşuyorum :)[hline]"Only then They shall return, for That is Not Dead, which can Eternal Lie, yet with Strange Aeons, Even Death may Die.." Arab, Abdul Alhazred; Necronomicon Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
arcane Mesaj tarihi: Haziran 4, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 4, 2003 sadece fallout 1 e bakarak tahmin etmen zor fallout 2 nin sonunda başkandan çok şey öğreniyorsun[hline]I'm going to paint a picture.A picture with a twist.I'll paint it with a razorblade.I'll paint it on my wrist.And if I paint my picture right.A fountain will appear,.And through this little fountain.All my troubles disappear. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LethE Mesaj tarihi: Haziran 5, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 5, 2003 hepsinin tek tke çok güsel hikayeleri de olsa (water chip al gel yada geck getirden bahsetmiyorum) birlikte olaylar bağlanınca olayı çok daha iyi anlıyosun bide şu vault 13 mapının bulunduğu resmi bulabilsem... :( lynette suxor![hline]I Turned Off The Light And Murdered Dawn.. KoC Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Silphatos Mesaj tarihi: Haziran 5, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 5, 2003 elvis resmini bulmana gerek yok bence o yaratıklar vardı ya adları neydi onları takip et d ile başlıyodu neydi yavv deathclaw hah buldum :D[hline]Silphatos Iceheart Synthetic Intelligent Lifeform Programmed for Harm/Android Trained for Observation and Sabotage Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aegean Mesaj tarihi: Haziran 5, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 5, 2003 bi vault 13 bi de vault 0 ın herşeyi eksiksiz bildiğim kadarıyla vault 0 da bilim adamları sanatçılar felan yani teknoloji barınıyormuş o yüzden mükemmel :)[hline]Aegean the Sazan King!!!(given by BabacumMostors) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
arcane Mesaj tarihi: Haziran 5, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 5, 2003 sadece vault 0 da değil bütün vaultlarda sanatçı bilim adamı gerekli herkes mevcut.(deneysel eksiklikleri saymamak şartıyla)[hline]I'm going to paint a picture.A picture with a twist.I'll paint it with a razorblade.I'll paint it on my wrist.And if I paint my picture right.A fountain will appear,.And through this little fountain.All my troubles disappear. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dragonutopia Mesaj tarihi: Haziran 5, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 5, 2003 Vault 0 en iyi vault olmakla beraber deneysel olarak kullanılmamıs o zamanın en ıyı en gozde bılım adamları sanatcılar doktorlar tv yıldızları secılmıs kısıler hep bu vaultta bulunurdu.Dıger vaultların cogu deney amaclı kullanıldı bı tanesı savastan 6 ay sonra bır dıgerı 1 yıl sonra ve bu sekılde kapılarını actılar bunları ogrenmek ıcın vault 13 tekı gıbı bazı ozel techızatları az koydular mesela su chıpı fallout 1 dekı hıkayemızın sebebı dırek deneysel bır olaydı.Vault 0 kusursuzdu fakat AI a cok guvenıldıgı ıcın AI hep daha mukemmel hep daha ıyı bı toplum ıcın kastı ve delırdı olaylarda o sekılde gelıstı tactıcste fallout 2 taktıcsten sonra gecıp dırek olarak hayatta kalma amacı gudulen bı senaryo uzerıne kuruldu.....[hline]A little less conversation a little more action please Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mexinth Mesaj tarihi: Haziran 6, 2003 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 6, 2003 Diğer vaultlerde eksiklik var demiyor, şimdilik mutant base de mutantla konuşup teslm olur gibi yapıp bayağı konuştum officer la, öldürmeden önce :) FEV den evvel PVP diye bir DNA değiştiricisi deniyorlar, sonuç fiysko oluyor, deltalar bölgeye gidip " secure!!" ediyor. Pip Boyumda yazılı.. Neyse sonra FEV i geliştiriyrlar kısa sürede, vakit az, çinliler saldıryor. Bakıyorlar etkileri süper hemen kullanmaya başlıyorlar, radyasyonla beraber FEV de evrime uğruyor ve mutantlarımız oluşuyor. Vault tekiler FEV ve Radyasyon etkisinde kalmadığı için oraları bu mutantlar için kaynak, deney faresi gibi görüyorlar. Children Of child'in kilisesinin altında vault var, oraya giremedim bir trlü kapıyı açıp. Ordada bayağı bilgi edineceğim gibi. Glow military base, göçüyor o ayrı. Yanlız FO1 in başında ki sinematikte televizyon izliyoruz dikkat ettiyseniz, o tvde bir handyman diye temizlikçi robot mu ne var. Onu Mutant base de görüyorsunuz . Ayrıca Our warriors victorious, Canada annexed diye bir haber gösteriyorlar. USA kanada yı neden dağıtmış bilen var mı? aranızda. Corvega satılır 199.999,99$ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sLog Mesaj tarihi: Haziran 6, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 6, 2003 petrol yüzünden diye biliyorum ben...[hline]m@dm@n23 (11:11 PM) : benim kucukken bompali su tufegimden astalavista baby sesi cikardi suyu cikarinca uhahua Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Silphatos Mesaj tarihi: Haziran 6, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 6, 2003 FO1 introda 2 power armorlu eleman bi herifi çöktürüp vuruyolardı sahne çok etkileyiciydi.[hline]Silphatos Iceheart Synthetic Intelligent Lifeform Programmed for Harm/Android Trained for Observation and Sabotage Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Soth Mesaj tarihi: Haziran 6, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 6, 2003 mutant base de officer mutanla konusurken onlara vault 13 un yerini solemeyi kabul kabul ettin mi ? hehe sonraki demoda mutantlar vaulth 13 ü basıp darmadagın ediyolar.[hline]Carternas-level 50 Champion Hib/Ex. Sianure Sardokar-lvl 50 infiltrator alb/kay Ageon- lvl 50 cleric alb/kay Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mexinth Mesaj tarihi: Haziran 6, 2003 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 6, 2003 yok yapmadım, hehe kabul etseydim bir görürdüm :). Neyse, arada laser rifle kullana kullana turbo plasma rifle ımı unutmuşum, tek kelime ile süper silah, birde tinker amca abytown mu ne ordaki gel power armour unuda güçlendireyim dedi, artık tank olacam, zaten öyleyim lvl 14 tank. Birde minigun ın laserli versiyonu var öf yani, ağaç keser gibi adam kesiyorum dehşet bir alet. Çok mutlu oldum silahlarımdan, gathler laser mı ne adı zaten. Aslında FO1 i diğer rpg ler için örnek alınmasına sebep olacak özellikte diyalogları, her kritik diyalog öncesi kesinlikle bir kayıt alınıp, her türlü konuşma denenmeli. Konuşmaya göre çatışma çıkma oranı bu kadar yüksek bir oyun oynamamıştım daha önce BG2 dahil. Neyse, şimdi children of the cathedral olayını hatırlayan anımsayan var mı? Hospital diye şehirde mekanları var Hub da, öldürünce reputasyonumu düşüyorlar, iyi olmuyor. Ama onlardan kurtulmak lazım, mutantları yapan onların lideri.. Liderlerinide bulamadım hala, kilisede kim varsa öldürdüm. Bir odaya giremedim en altt katta ki. Şu aralar şu children of church u halledip mutant üremesini engellemeye çalışıyorum. Önüme çıkarsa da görevleri kabul edip hallediyorum. En keyifli bölümlerindeyim oyunun kanımca. Zorlanma evresi bitti, artık keyifli bölümler geldi. Aslında ekran resimlerini garip almasa, koyacaktım şuraya. Güzel olurdu resimli anlatımlar ... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mexinth Mesaj tarihi: Haziran 6, 2003 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 6, 2003 Bu arada çölde düşmüş bir ufo buldum, alien laser ile elvis resmi buldum. Ama en çok koparan şüphesiz ufo üstünde yazan property of area 51 , take it to there if you find, gibisinden bir yazı oldu :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Haziran 6, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 6, 2003 fallout 2 hakkında: ben fallout 1'i yaklaşık 4 - 5 kere bitirdim. ilk oyunda çömezdim tabii öyle yarım yarım herşeyi. sonra değişik şeyler denedim epey ve nerdeyse her görevin savaşmaktan başka yolunun olduğunu 3. oynadığımda öğrendim. 4. oyunumda herşeyi bulmaya çalıştım, tüm quest'lere kastım falan. Son oyunumda da walkthough'dan kontrol ederek gittim. Yapılmadık quest bırakmamak için. Hatta ahanda burdan Neyse fallout 2'yi ise sadece 2 kez bitirdim. Geçen haftaki fallout 1 deneyimlerinden sonra şunu öğrendim ki. Fallout 2'yi epey bir unutmuşum. Neyse başladım işte dün. Ve Fallout 1'den daha zevkli geldi. Kesinlikle 1.2 patch'i olmadan oynamayın soğursunuz oyundan. Fallout 2, FO1'den çok daha stabil. FO1'de bir sürü şey askıda kalıyor. FO2'nin atmosferi daha bir hoş gibi. Oyun süresi daha uzun. Level'ın daha iyi oluyor, silahlar, diyalog'lar... ne bileyim. FO1'den daha zevkli bence. İmkanlar daha fazla bi kere. Ayrıca FO1'den çok çok daha özgürsünüz. Çözüm sayısı kat kat fazla. Yani resmen savaşma özürlü birisi oyunda rahat rahat ilerleyebiliyor doğru yetenekleri varsa. Neyse FO2'ye önyargılı bakmayın bence. FO2 süper, tabi FO1'in manevi yeri var. Baştan başlamak hakkında: Eğer baştan başlayacaksanız, rat'lerle, gereksiz savaşlarla uğraşmak zorunda değilsiniz. Zaten oyunun başını az çok öğrenmiş olacaksınız zaten. Bu yüzden rat'lerle falan uğraşmadan exp kazanmayı biliyor olcaksınız. Tabii yine de bazı görevler sıkıcı olabiliyor. Şunu söyleyeyim, dün FO2'ye başlarken oyunu patch'ledim ve eski exe'yi yedekledim. Oyuna girdiğimde eski exe'yi kullanmışım yanlışlıkla. Yaklaşık 3 saat boyunca o şekilde oynadım. Sonra oyun crash oldu (patch olmadığı için sık sık oluyor zaten). Sonra farkettim patch yapmadan oynadığımı. Sonra oflaya puflaya baştan başladım tekrar 1.2 ile. Ve 3 saatte geldiğim yere bu sefer 1 saatten az sürede geldim. Tek eksiğim ufak tefek gereksiz işlerle kaybettiğim 1000 xp falan oldu. Neyse.. özetle: FO rules[hline]Pretty women makes us buy beer, Ugly women makes us drink beer. [Al Bundy] [Bu mesaj Mirage tarafından 06 June 2003 21:46 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Silphatos Mesaj tarihi: Haziran 6, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 6, 2003 Gerçekten FO2 ye patchsiz başlamayın üzülürsünüz :)[hline]Silphatos Iceheart Synthetic Intelligent Lifeform Programmed for Harm/Android Trained for Observation and Sabotage Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Haziran 6, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 6, 2003 fallout bible'ları takip edenler chris avellone'un fo2'deki deney maksatlı vault'lar olayının "senaryoyu yazan (adını unuttum) o ara çok x-files seyrediyordu sanırım, sonradan pek isabetli bir düşünc olmadığını anladık" dediğini hatırlar, o yüzden ben president'in açıklamalarına pek itibar etmiyorum. zaten çok absürd geliyor, çok daha mantıklı bir açıklama bulunabilirdi.. fo'yu bir kere, fo2'yi 5-6 kere bitirdim; fo hikaye olarak daha iyi ancak fo2 dünyası çok daha zengin ve basit post-apo setting'ini de geliştiriyor. atmosfer olarak birini diğerine üstün tutamıyorum, fo'da cathedral ve bos çok hoş yerlerdi ama fo2'de de new reno ve ncr var. fo2'deki doofus the car watcher adlı karakterin yüzen konuşmalarını yazan her kimse Allah uzun ömür versin ona.. :) fakat mesela her iki oyunda da bulamadığım çok şeyi tactics'de buldum, mesela fo mutantlarından nefret ederim (gerizekalıca düşünülmüş ogre bozmaları, tim cain'in arcanum'undaki half ogre karakterleri görünce anlarsınız) ama tactics mutantlarına taparım.[hline]Eaglewingg, 29 May 2003 01:19 tarihinde demiş ki: yani anlayıcağın bu dizi seni acmaz sam amca hiç izlemeye başlama çünkü bu diziyi izlemek biraz derinlik ister Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mexinth Mesaj tarihi: Haziran 6, 2003 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 6, 2003 FO yu şimdi bitirdim. Oyunu oynarken her göreve atladığım için, çok çok az şey atlamışımdır. Tekrar kontrol edeceğim gerçi çözümünden filan. Ama nerdeyse %85 % 90 dolulukta bitirmişimdir. 15 - 20 dk evvel bitirdim. Mutasyon overseer ı uçurdum filan. Güzeldi de, o sinematik bitiriyor olayı yahu, herkesi tek tek göstermiş. Gerçi bazı şeyleri karambolde anlamadım ama, tanıdığımz karakterlerden bashedip işte şöle oldu böyle oldu demesi güzel olmuş. Ben isterdim ki o yaklaşan mutant ordusu ile insanların savaşından sahne göstersin, hareketli olmasada olurdu, resim şeklinde. Süper mutantlar filan geldi kalanları dağıttı demiş. BoS mesela onları da efektif gösterebilirdi, rhombusu mu ne gösteri yada general maxon, Bize ne oldu sorusu süperdi. Bizim overseer ın verdiği karar doğruda görülebilir, yanlışta. Ben olsam belli aralıklarla dış dünyayı keşfetmek isteyenlere izin verirdim, sonuçta daha bir güvenli oldu dünya. O kadar uğraş didin, çip için dünyalarını değiştir ve karşılaştığın olaya bak :) Tabi çölde yürüme olayı karizmaydı. Bayağı etkileyici güzel sinematikleri var, takdir edilesi bir son. arada overseer mutant la anlaşma yapıp vaultumun basılışını izledim. Oda ayrı bir sinematik tabi... FO2 ye ilerleyen günlerde başlarım herhalde, ama üstte birilerinin dediği gibi savaşmak şart değil herşeyde, bazen diyaloglara dikkat edince savaşmaya gerek kalmıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xasf Mesaj tarihi: Haziran 6, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 6, 2003 Burdan aldığım gazla FO2 ye bi kere daha başliim dedim (4. denemem olacak bu, inşalla bu sever sevmeyi başarcam :) )baktım CD kaybolmuş, SMW3 demeden azimle indirdim, oynuyorum şimdi.. Başlardayım ama daha, 5. level falan, elimde SMG dolaniom .. Yanlız bişeyi merak ettim, FO1'deki gibi Brotherhood of Steel'e katılıabiliomuyuz? Den'de mi ne bunker girişini gördüm, kapıdaki adam tersleyip salladı ama ..?[hline]"Only then They shall return, for That is Not Dead, which can Eternal Lie, yet with Strange Aeons, Even Death may Die.." Arab, Abdul Alhazred; Necronomicon Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aegean Mesaj tarihi: Haziran 6, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 6, 2003 tam olarak katılmak değil ama bunkerlara geçiş iznin oluyor ilerde[hline]Aegean the Sazan King!!!(given by BabacumMostors) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
arcane Mesaj tarihi: Haziran 6, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 6, 2003 giriş izni de birkaç ihtiyacın olmayan yüksek teknoloji silah dışında bi işe yaramıo san fransisco da sanırım girilebilen yer bi başka yerde de girilemiyeni var bu arada Sam seni yine fatura yüzünden patladın sanıoduk gördüm mutlu oldum :)[hline]I'm going to paint a picture.A picture with a twist.I'll paint it with a razorblade.I'll paint it on my wrist.And if I paint my picture right.A fountain will appear,.And through this little fountain.All my troubles disappear. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
arcane Mesaj tarihi: Haziran 6, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 6, 2003 ya yine sinir oldum arkadaşım mutantlar aptaldır o senin iki saattir övdüğün bible da yazar bu chris avellone un kendisi söylemiştir zamanında buralara copy paste yapmıştım hala bıdı bıdı istersen bi on kere daha bitir.. bişe fark etmez anlamak istemiosun galiba FEV radyasyonla tepkimeye giriyor ve bazı mutantlarda serious brain damage söz konusu oluyor.[hline]I'm going to paint a picture.A picture with a twist.I'll paint it with a razorblade.I'll paint it on my wrist.And if I paint my picture right.A fountain will appear,.And through this little fountain.All my troubles disappear. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aegean Mesaj tarihi: Haziran 6, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 6, 2003 vala arcane senin gibi bi power player nasıl unutur anlayamadım :P san fran deki bunkera agility strenght çipini felan götürüp çalıştırınca makineyi o stata +1 veriyodu ama 1 kez kullanılabiliyodu yanlıs hatırlamıyosam. den deki bunker a da girebiliyosun sna fran den sonra ama hiç bi işe yaramıyo çünkü bomboş :)[hline]Aegean the Sazan King!!!(given by BabacumMostors) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar