stormeagle Mesaj tarihi: Ekim 27, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 27, 2015 Şimdi SSS kısmında daha ilk soruda cevap var gibi aslında ama ucu açık. http://www.pasaport.pol.tr/Sayfalar/SSS.aspx Demiş ki; evlilik, boşanma, nüfus kayıt değişikliği gibi KİMLİK BİLGİLERİNDEN HERHANGİ BİRİSİNİN DEĞİŞMESİ HALİNDE pasaport yenilemesi gerekmektedir. Kimlik kayıp sonrası yenisini çıkardığın zaman sadece kimlik SIRA ve SERİ NO değişiyor. Zaten pasaport üzerinde de bu bilgiler yer almadığı için bence yenileme gerekmiyor diye düşündüm. Yarın arayıp net bilgiyi öğrenicem ama evdekilerle iddalaştık Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Ekim 27, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 27, 2015 No. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Baggio Mesaj tarihi: Ekim 27, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 27, 2015 Sıra ve seri no "kimlik" bilgisi değil, "nüfus cüzdanı" bilgisi. Kimlik bilgisi senin özlük bilgilerindir. Kütük, ad soyad, medeni hal gibi. Nüfus cüzdanının seri numarasının, yani basılı olduğu kağıdın değişmesi durumunda hiçbir şeyin etkilenmez, sadece bankalara yenisini fakslasan iyi olur yarın öbürgün güvenlik doğrulamalarında sorun yaşamamak adına. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
stormeagle Mesaj tarihi: Ekim 27, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 27, 2015 ince ayrıntı rep Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cokomantis Mesaj tarihi: Ekim 29, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 29, 2015 pasaport üzerinde yazan herhangi bir bilgi değişmediyse sıkıntı yok. such as isim soyisim, tc kimlik no, doğum tarihi vs. bacyo konuyu kapatmış zaten de süresi dolması/boş sayfa kalmaması haricinde pasaport yenilemenin mantığı şu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elesso Mesaj tarihi: Ekim 29, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 29, 2015 benim başıma bişey gelmişti bu konuyla benzer... evlendikten sonra kimliği değiştirmemiştim üşenip. bekar yazıyodu yani kimlikte. pasaport başvuru formunu doldururken medeni hale evli yazmışım. kimliğe baktılar burda bekar yazıyo bunu değiştirip tekrar gelin dediler. öğleden sonra kimliği yenilemeden tekrar gittim bu sefer başvuru formuna da bekar yazdım, bir problem çıkmadı bu sefer hehe.... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yav Mesaj tarihi: Ekim 29, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 29, 2015 çaktırmıcan bak elesso'ya nası çözmüş Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Auril Mesaj tarihi: Ekim 29, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 29, 2015 3 gündür üşeniyom foto çektirmeye bu foto yeni diil git yenisini getir dedi memur hanım kızımız! 3cüye gidişimde dedi bunu hep sorunlu arkadaşları mı pasaport memuru yapıyorlar yoksa alttan zarfı uzat ben pasaportu hallederim mi demek istiyorlar anlamadım ne zaman gitsem hep böyle bürokrasi içinde boğulmaca Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Baggio Mesaj tarihi: Ekim 29, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 29, 2015 Daha kimlik, pasaport, ehliyet gibi şeylerde "x belgeniz eksik tamamlayıp gelin" cevabını aldığım yok hayatımda valla. Çok basit 3-5 tane şartı bile yerine getiremiyorsanız, ya da orada eşşek kadar "son 6 ay içinde çekilmiş" yazmasına rağmen "aman kim uğraşacak canım 4 senelik fotoğrafımı da kabul ederler mmhhh" diye Türk işi cahil üşengeçliği yapıyorsanız, öyle gidip gidip geleceksiniz. Akılsız başın cezasını ayaklar çekermiş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jeeztro Mesaj tarihi: Ekim 29, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 29, 2015 baggio, baps sen bu sinirle çok uzun yaşamazsın. ailede kalp, şeker, tansiyon var mı ? sen kapat internetini, köye möye yerleş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Baggio Mesaj tarihi: Ekim 29, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 29, 2015 Yok da bende kesin şeker olur ileride, şişmanım :p Avrupa/dünya standartlarında pasaportlarımız olması için gerekli şartı "ben üşeniyorum o yüzden gereksiz, rüşvet mi istiyorlar nedir!" diye eleştirmek o kadar sığ ki, tutamadım kendimi. Bir devlet işini halletmeye gittiğinde sıranın dörtte biri şöyle zaman israfı insanlardan oluşuyor, bir de "ısrar ede ede kabul ettiririm" umuduyla normal işlemin iki katı zaman harcıyorlar. Kendine hayrın yok, bari benden çalma. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Auril Mesaj tarihi: Ekim 29, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 29, 2015 10 yıldır aynı fotoyu veriyorum 3 kere pasaport aldım geçen saçma sapan bi form yüzünden, ki personel saolsun şerroların işini kendim yaptığım için, bu form olmamış diye 3 kere emniyetten geri gönderdiler. her defasında 3-5 müdür gezip imza mühür vs dileniyorsun son gittiğimde artık elim ayağım titriyordu sinirden sen otur kardeş dedi kapıdaki memur. önden sıra verdi bana falan fişman bi keresinde de nufus bilgilerim değişmiş?! lan 40 yıllık bilgiler nasıl değişir, git yeni nufüs cüzdanı çıkar dediler, saat 16:00. koştur koştur tam çıkarcam foto istedi kaldım öyle. siee dedim. cuma günüydü bürokrasinin içine ediym kısacası Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar