Redeagle Mesaj tarihi: Ekim 21, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 21, 2015 Arkidişler olay şu. Benim yüksek uzadığından mayısta bakaya durumuna düştüm. Şubeden yazı gelene kadar böyle bir şey olduğunu bilmiyordum da. Şubeye gidince okulu dondur askere git ya da bitirebileceksen çabuk bitir cezasını öde dediler. Benimde tezim bitmiş olduğundan askere yazılmadım. Temmuz sonunda mezun oldum. Geçen ay da şubeye gidip askerliği bir sene erteledim. Şimdi bunlar beni arayıp bakaya durumum için ifade vermemi istiyorlar. Cezasını biliyorum da bu ifade işi hakkında yakın zamanda ne yapılması gerektiği üzerine yazı bulamadım. 2010dan eski bazı kaynaklatda suç işlememe şartıyla ertelenen hapis cezası alanlar falan olmuş. İfade vermiş kimseler var mı burada? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Vingthor Mesaj tarihi: Ekim 21, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 21, 2015 bana direk dava açıldı mahkemeye gittim falan. büsürü anlattım okul durumuyla alakalıydı. okula girerken okul beni tecillesin diye dilekçe veriliyor ya. ben onu vermeme rağmen okul yapmamış 20 yaşından itibaren 24'e kadar bakaya görünmüşüm. neyse ben bu dilekçenin noter onaylı kopyasına kadar aldım götürdüm mahkemeye. anlattım. hakim baya sallamadı. benim anlattığım hiçbirşeyi yazdırmadı. üzerine sunduğum hiçbir belgeye bakmadı bile. 'ben bilmiyordum şimdi öğrendim gerekeni bundan sonra yapacağım' tadında bişey yazdırdı ertelendi ceza. bundan göte gelmiş kimse de duymadım daha. çok kendini yorma biskim olduğu yok derim. yalnız ben anlattım anlattım hakim 20 kere soru sordu. YA ANLATIYORUM ANLAMIYO MUSUNUZ ELİMDE BELGE VAR BELGE diye biraz yüksek seslice konuştum. ağzıma sıçtı hakim. ona rağmen ertelendi yani dfjkhdkfhdk Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Redeagle Mesaj tarihi: Ekim 21, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 21, 2015 Hmm sağol. Felaket bir şey olacağını düşünmüyorum ama benim durumumda yüksek lisansı okuma süresini aştığımdan okul öğrenci diye belirtmeyi bırakmış. Yani aslında haklılar. Ben okulu ertelersem tezim ve danışmanım değişeceğinden çekinip bakaya şekilde mezun oldum. O yüzden de ifade de bok atabileceğim bir şey yok =D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Vingthor Mesaj tarihi: Ekim 21, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 21, 2015 abi ben 20 yaşından beri bakayayım. 24'e ertelendi. 25'ten 27'e kadar yine bakayaydım falan. yani ben mi çok şanslıyım bilmiyorum ama 2 kez yurtdışına falan çıktım ne bileyim senede ortalama 10 kez uçağa binmişimdir. hiçbişi olmadı hiç Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Ekim 21, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 21, 2015 Git şubeye komutanın kapısına bas tekmeyi, benim verilmeyecek hesabım yok de, çık. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Vingthor Mesaj tarihi: Ekim 21, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 21, 2015 sus lan laz coni Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Ekim 21, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 21, 2015 askeri subede ifade kagidi doldurmustum, benim adima kutugum oldugu yerde cumhuriyet bas savciliginda dava acilmisti. telefonla takip ederek davanin goruldugune ve sonlandigina dair bilgileri aldim surekli olarak. yuksek yaparken okul kagidimi gondermeyi unutmustu. ifade de bunu belirttim. okuldan bununla ilgili kagit almistim (bu donemde ogrenci olduguna dair vs vs) dosyaya ekledim. ayni kagidi yine de okuldan istediler, okul hazirlayip iletti. sorun cozulmus oldu. seninkinde nedir, sistem degismis midir bilemiyorum.. benimkisi okulun harika yaklasimi sebebi ile idi. cok tesekkur ediyorum halen kendilerine. sen git herkesinkini yolla, bi benimkini yollama :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ren Mesaj tarihi: Ekim 21, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 21, 2015 "Şubeye gidince okulu dondur askere git ya da bitirebileceksen çabuk bitir cezasını öde dediler." hakim bey dersin. Sallamazsa sesini yükseltirsin. Parası neyse söyleyin verelim dersin. Kefereye bak burasını umumî kenef mi sandın lan diyecektir. Bu durumda diyeceğin tek şey: Hakim bey yabancı dillerden dilimize girmiş hukuk gibi kelimelere sesli ek gelince ünsüz yumuşamasına uğraması gerekiyor fakat bu kuralın yargımızın âdeta içselleştirdiği hukuk kelimesine de uygulanması hepimize yapılmış bir hakaret değil mi? Hemen koşup sana sarılacaktır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pascalnouman Mesaj tarihi: Ekim 21, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 21, 2015 sizinki gene iyi ben diploma alcam diye gittigimde cnm senin staj dosyanda bi imza eksik git onu tmmlat da gel dediler 2 sene neden beklediniz diye soramadım ya la :/ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Redeagle Mesaj tarihi: Ekim 21, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 21, 2015 "Umarım hayat seni bakayaya bırakır" diye yorumlayacağım açıklamalar da gelmiyor değil =F Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aluriel Mesaj tarihi: Ekim 21, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 21, 2015 Hakim falan yok ya. Gidip savciliga ifade vereceksin belge varsa onlari da verirsin. Ya para cezasina cevirilir yada suc sende degilse kapanir gider 2-3 ay sonra yazi gelir evine Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Redeagle Mesaj tarihi: Ekim 21, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 21, 2015 Aluriel said: Hakim falan yok ya. Gidip savciliga ifade vereceksin belge varsa onlari da verirsin. Ya para cezasina cevirilir yada suc sende degilse kapanir gider 2-3 ay sonra yazi gelir evine Henüz bana savcılık falan demediler. Sadece şubede ifade alınacak dediler. Oraya gidince çıkarcaklar o mevzuyu herhalde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Seele Mesaj tarihi: Ekim 21, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 21, 2015 Vingthor said: sus lan laz coni ben bunu ilerde kullanirim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Killer Mesaj tarihi: Ekim 21, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 21, 2015 dasaaa said: askeri subede ifade kagidi doldurmustum, benim adima kutugum oldugu yerde cumhuriyet bas savciliginda dava acilmisti. telefonla takip ederek davanin goruldugune ve sonlandigina dair bilgileri aldim surekli olarak. yuksek yaparken okul kagidimi gondermeyi unutmustu. ifade de bunu belirttim. okuldan bununla ilgili kagit almistim (bu donemde ogrenci olduguna dair vs vs) dosyaya ekledim. ayni kagidi yine de okuldan istediler, okul hazirlayip iletti. sorun cozulmus oldu. seninkinde nedir, sistem degismis midir bilemiyorum.. benimkisi okulun harika yaklasimi sebebi ile idi. cok tesekkur ediyorum halen kendilerine. sen git herkesinkini yolla, bi benimkini yollama :P aga şu benim başıma gelir gibi oldu yani. estonyada yüksekteyim, haziranda uzatsın diye elçilğe verdim gitmemiş evrak falan. eve bakaya durumu yazısı gelmiş, halbuki celp de zaten kasımda daha gerilcek bişey yok da, pazartesi başvurduk tekrar. arayyım bari gerdi topic beni annem de diyo halletmeden gelme falan dsfj Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zaidral Mesaj tarihi: Ekim 22, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 22, 2015 Çöp gibi bir anlamı var sanırım. http://m.nisanyansozluk.com/?k=bakaya&lnk=1 İyi forumlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Redeagle Mesaj tarihi: Ekim 22, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 22, 2015 Bugün şubeye gittim. Ne olduğunu anlatayım belki sonra aynı durumda kalanlar olur. Panik yapmasınlar. Beni bunlar iki gündür iki farklı şubeden arıyorlardı(kütüğümün ve ikametgahımın olduğu şubeler). Ben de bu kadar ısrar yaptıklarına göre acil bir şey var diye düşünmüştüm. Meğer olay ifade vermek de değilmiş. Şubede memur bir işlemde hata yapmış. 1 sene yerine 2 sene tecil vermiş. Kütüğümün olduğu şubede bunlara 1 haftadır baskı yapıyormuş düzeltsinler diye. Ben şubeye ifade verecekmişim diyerek girdim. Adam "haa hallederiz onu ya, bizim asıl iş başka" falan diyerek karşıladı. İfade için bir tane mazeret belgesi doldurttu. Suç tutanağı gibi bir şey. "Bunun para cezası dışında, yasal olarak takip etmem gereken bir süreci var mı" diye sordum. "Yok bir tek para cezası gelebilir" dedi. Olay o kadarmış yani. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elesso Mesaj tarihi: Ekim 22, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 22, 2015 mahkemeye gitcen. para cezası az buz olmuyo Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Vingthor Mesaj tarihi: Ekim 22, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 22, 2015 az buz dediğin 170tl. 2 ay içinde 3 kez yoklama kaçağı oldum ben ordan biliyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elesso Mesaj tarihi: Ekim 22, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 22, 2015 süreye vs. değişiyo. yoklama kaçaklğından bana 500 geldi kaç sene önce. ha birde bu arkadaşı bakaya değil mi? bakayalar 8-9k bulabiliyordu sanki Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Redeagle Mesaj tarihi: Ekim 22, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 22, 2015 Yok abi 3 ay falan bakaya kaldım(öyle çok aşırı bir ceza gelebilecek bir süre değil + yakalama cezası falan eklenmedi). Şu an bakaya değilim. Bakayayken okul bitti. Mezuniyet sebebiyle tecil ettim. Bu ifade daha önceki bakaya durumum için aldıkları bir şey. Şu an geçerliliği yok. Kaçak değilim yani. Zaten bugün işlemdeki yanlışlık nedeniyle yine tecili tekrarladık. Sorunsuz yaptılar onu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Riverwind Mesaj tarihi: Ekim 24, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 24, 2015 dasaanın başına gelenin aynısı sanırım geldi başıma , benim eve de kağıt gelmiş askerlik için okul yollamamış sanırım belgeleri mk onla uğraşıcam bi de şimdi gidip Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
masa Mesaj tarihi: Ekim 24, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 24, 2015 Dün büyükadaya geldim otele yerleştik gece 5.00da kapıya polis dayandı. Bakayaya düşmüşüm tebliğ etmeye gelmişler. Hayırlısı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar