Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Bizim eller armut mu toplasın?

Vodan

Öne çıkan mesajlar

Beyler bu saçma konuyu biraz geyik olsun diye açıyorum ama içimdeki bişeyler geliştirme tutkusunun beni sürekli dürttüğünü de dürüstçe belirtmeliyim.

Patinaj'da (Paticik'in diğer bölümlerinden de eli yatkın birileri katılırsa ne ala) bu kadar yetişmiş insanız. Aramızda tavukçusu var, denetimcisi var, pazarlamacısı var, mühendisi var, herşeyi varken; biz de bir takım projeler geliştirip hayata geçirsek ya birlikte ne hoş olmaz mı?

Mesela basitinden başlayalım benim daha primitif teknolojiye sahip ev aydınlatmaları veya kereste/boru kombinasyonlu giyinme odası projelerimi daha ileriye taşıyıp örneğin güzel Göktürk'ümüzde haftasonları sağa sola gidilebilecek, gezilebilecek elektrikli 4 tekerlekli Activity Vehicle gibi fikirlerim de var kafamda.

Belki sizlerin de yapmak istediğiniz bişeyler vardır, bu konu içerisinde paylaşıp herhangi birisini hobi olarak projelendirip bir kaç tane üretebilir miyiz diye düşünebiliriz.

Böylece ortaya birlikte katkı sağlayabileceğimiz ve üretebileceğimiz hobi projeleri çıkar ve zamanımızın bir bölümünü bunlara ayırarak keyifli vakit geçirebiliriz, ne dersiniz?

Benim şu projeden başlayayım,

Temelinde elektrikli bisikletin yan yana duplike edilmesini baz alan fakat oturma ve sürüş pozisyonuyla 2 kişilik bir UTV'ye benzeyen bir düşüncem var. Sanırım bunu baştan sona da üretebilirim hatta bir ara başlasam mı gibi ciddi düşüncelerim de oldu.

Şasi olarak en basitinden tesisat borularıyla oluşturulan ve ~16" bisiklet tekerlekleriyle yere basan bir model olabilir. Yine piyasadan bulunabilecek bisikletler için üretilmiş olan batarya ve küçük elektrik motorlarıyla hareket edip; direksiyon ve fren sistemiyle donatılmış bir araç ortaya çıkarılabilir.

Tabiki ticari bir ürüne dönüştürecek pazarı oluşturmak mümkün olmasa da eğlenceli vakit geçirttirebilir.

Bu şekilde ilk milli, yerli, elektrikli UTV'mizi üretmiş olup PR'ını yaparız :p
Sosyal ağlarda paylaş

Selam,

Ya Fistan benim kafama anahtarı geçirir, ya da ben onun... uzun soluklu olamaz :D

Benim de CNC router tarzı bir şeye niyetim var : Yazılım ve kontrol kısmına zerre aklım basmıyor ama; kaynak kovalıyorum şu sıralar.

Elektrikli araç, bisiklet statüsünde olup, trafiğe çıkabilmesi için TUV önünde beklemek zorunda kalmayacak bir ürün olursa daha rahat olur. Alüminyum profillerden hafif bir şase uydurulabilir.

Saygılar.
Sosyal ağlarda paylaş

Selam,

Çok basit ve kit ile güzel bir uygulama yapmış aslında. İşi kağıt üstünde bırakmaması bile çok büyük bir olay bence.

Yapılan araç golf aracı gibi bir şey olur. Vodan için Göktürk'de haftasonu alışverişi için pratik bir araç olur :)

Böyle bir aracı Citroen 2CV ile yapmak isterdim :

Saygılar.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...