Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Bilgisayar açılmıyor

fornost

Öne çıkan mesajlar

Evet bu kadar geniş bir başlık açtıktan sonra detaylara girebilirim.

Çok değil 6 ay kadar önce topladığımız (bu) canım sistemim birkaç gündür beni çok üzüyor. Power tuşuna bastıktan sonra fanların hepsi tam gaz çalışıyor, ama ne anakart ışığı, ne POST, ne BIOS ekranı hiçbir şey gelmiyor.

Peki ben neler yaptım, açtım içini temizledim, tek RAM ile denedim, ekran kartı, hard disk herşeyi çıkarttım sadece anakart ve işlemciyle bi daha denedim, hiçbirinde açılmadı. Hatta üstüne üstlük herşeyi yerine takıp tekrar denediğimde sorun bir açıl - bir kapana döndü. Power verdikten sonra 2-3 saniye fanlar dönüyor, sonra hop kapanıyor, 2 saniye sonra gene fanlar, gene kapan, ben elektriği kesene kadar böyle devam ediyor.

Şimdi ben buna napayım? Her parçayı ayrı yerden aldık, kasayı da kucaklayıp bi yere götürmem zor (araba yok). Sorun anakarttan gibi, ama psu'dan da olabilir sanki, siz ne dersiniz?

Sistem kısaca şöyle bişey bu arada:
said:
msi gaming 3 anakart
i5 4590 işlemci
evga gtx970 ftw ekran kartı
evga supernova 650w psu
250 gb ssd
gskill 1600mhz ddr3 2x4gb
wd 1tb caviar blue
Sosyal ağlarda paylaş

ShadowFax said:

Saçma biraz ama monitör ile pcnin güç kablosunu değiştirip denesene bu.

Bunu denedim neredeyse post yapıyo gibiydi, tüm hayır dualarını almak üzereydin ki gene açılmadı :)

CMOS jumper olayı da BIOS ayarlarını resetliyor yanlış anlamadıysam, anakartın kılavuzundan da bakıp resetlemeyi denedim, değişen tek şey o açılıp kapanma cycle'ında 1-2 saniye daha açık kalması oldu.

24 pinlikten ben de şüpheliydim, bi çıkarıp sağlam taktım iki yönden de, etkilemedi maalesef.

Sağolsun bugün arkadaş yardım etti de aldık kasayı götürdük kadıköye, bakalım pazartesi anlıcaz işalla nerde sorun olduğunu.

- ayfonumdan gönderildi sdsfs
Sosyal ağlarda paylaş

And the winner is...

kermit said:

ram

2x4 ramlerin biri bozulmuş. Aslında tek ram ile denediğimi düşünüyodum ama bi şekilde becerememişim, ya da iki kere aynı bozuk ram ile denedim herhalde sdfs.

Herkese çok teşekkürler, ben de gideyim inventus ile iletişime geçeyim.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...