Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

compact fotoğraf makinesi

Bone

Öne çıkan mesajlar

her ne kadar cep telefonları kameraları son yıllarda epey gelişme göstermişse de (http://www.phonearena.com/news/iPhone-6-Plus-vs-Galaxy-Note-4-vs-DSLR-camera-comparison-strengths-and-weaknesses-of-phone-cameras-vs-DSLRs_id66349) compact bir makine almak istiyorum. cep telefonları snapshotlarda çok iyi ve yeterli, ama önemli bir görüntüyü fotoğraflamaya çalışırken detayların çamur gibi çıkıyor olması pek iç açıcı olmuyor.

bu yüzden de 1" ve üstü sensore sahip bir fotoğraf makinesine ihtiyaç duydum. ( http://www.dpreview.com/products/compare/side-by-side?products=canon_g3x&products=sony_dscrx100m4&products=sony_dscrx10ii&products=panasonic_dmclx100&products=canon_g7x&products=leica_dlux109&products=panasonic_dmcfz1000&products=sony_dscrx100m3&products=canon_g1xii&products=sony_dscrx10&products=sony_dscrx100m2&products=sony_dscqx100&products=leica_xvario&products=sony_dscrx100&products=canon_g1x&products=sony_dscr1 )

öyle bir kıyaslama yapınca ( http://www.dpreview.com/products/compare/side-by-side?products=canon_g3x&products=canon_g1xii&products=canon_g7x&products=sony_dscrx100m4&products=sony_dscrx10ii&products=panasonic_dmclx100&products=leica_xvario&products=panasonic_dmcfz1000&sortDir=ascending ) canon g1x mark2 ve panasonic dmc-lx100 arasında kaldım.
lx1000 daha iyi gibi (daha yüksek iso, dokunmatik ekran yok, 4k video, 1080 videoda 60p çekim, daha hafif 550g yerine 400g, daha ufak). öte yandan g1x de 5x optic zoom (120mm) ve yıldız çekimi sunması beni cezbediyor.

sony a7s2 alana kadar ana kamera, ondan sonra da yan kamera olarak kullanmak istiyorum.
dslr'cilere sorayım g1x mi alsam yoksa lx100 mü? 75 zoom yerine 120mm genel durumlarda çok etkiler mi?
Sosyal ağlarda paylaş

sadece bu ikisi arasinda ise; panasonic.

sonrasinda bu kamerayi second shooter olarak dusunuyorsan ikisinin de external mic jack olmamasi lazim.

yanindaki lens ya da sendeki lensler kaclik ki sen 120lik lens soruyorsun? ne cekmeyi dusunuyorsun?
sensor size kucuk bunlarda zaten. m43'te lensler bayagi durbune donuyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Abi ben kendim icin konusayim, gunluk hayatta surekli 28mm-35mm-50mm kullaniyorum sanirim. 80mm var, bunlara gore kenarda kaldi acikcasi. yine de arada ihtiyac olur diye bi canon ef 70-300mm alabilirim. ihtiyac olursa kullanirim. buyuk ihtimalle bi eski 35mm ya da 37mm daha alacagim. bir de 24mm almak istiyorum ama FF icin biraz fazla para baymam gerekecek galiba lense..

hani kus falan cekeceksin herhalde diyecegim?
Sosyal ağlarda paylaş

o kadar hızlı dolmuyor. daha önce kullandın mı hiç dasaa? ben 64gb kartı gün içinde raw prores veya h264 film çekiyorum bitiremediğim oluyor tüm projeyi tek bir güne bırakmadıyasm.

öyle fotoğraf çekerek bitiremez zaten hafıza falan. şarjda sıkıntılı değil o kadar.

ha ama önceliğim foto olsa alır mıydım bilmiyorum. ben alırdım ama cins olduğum için.
Sosyal ağlarda paylaş

yup. low light sikinti olmuyor mu abi? gerci sende her turlu aydinlatma opsiyonu vardir diye dusunuyorum.

p bloom dslrs to video cameras workshop'unda bmpcc'nin bi kac sorununu anlattigini gorebilirsin :P Eglenceli bir video

gerci ben video icin o sensor size'a yakin bisi aliyor olsam gh4 alirdim sanirim.

rolling shutter ve moire nasil hatirlamiyorum gerci.
philip bloom'un videosunu kesin izleyin ama komik adam ya, basarili
Sosyal ağlarda paylaş

ben nasolsa o kadar profesyonel ihtiyacı olmayacak diye dedim. hani düşününce düşündüğü makinalardan bütçe ve özellik olarak pek fark yok. o comparisonları çok izledim abi alırken, low light durumu biraz şöyle, boneci ilgilendirecek kadar bir durum yok o low lightta. sonuçta düşük ışık hiç bi zaman iyi bi şey değil :) çok pro anlamda bi low light performansı beklersekte, o zaman zaten bütçesini çok aşacak. ben insanları ürkütmemesi gereken bi çekimse veya atıyorum yanımda rahatça götürüp ansızın çekebileceğim tercih olarak kullanıyorum. diğer türlü bmcc 2.5k kullanıyorum. ama raw insanı cok tembelleştiriyo bi yerden sonra onu farkettim. ama hep vidyo üzerinden bu örnekler tabi.

ha ama sadece foto için alıyo olsam o paraya gider ikinci el mark3 vs sonsuz imkan var gider onları alırım ama compact istiyor bonec rahat taşımak için galiba.

ve evet philip bloom takip edilecek bi adam hakkaten. bu dslr vidyo olayına da ilk uyanan profesyonellerden oldu, ordan yürüdü zaten.
Sosyal ağlarda paylaş

agir olunca harbiden kullanilmiyor alet, bmpcc konusunda haklisin. eglenceli ve cok kullanisli bir alet. ben bunu alacagima cok ucuza pl-5 bulmustum, onu almistim zamaninda. ki bmpcc'de de acaip bi kampanya vardi. dusun ne kadar ucuza gelmis.

hafif olunca tasiyorsun, yaninda bulunuyor, kullaniliyor. kesinlikle verdigin paranin karsiligini veriyor! (ornek, bi sinema biletine x lira veriyorsun 120dk egleniyorsun. dakikasi x/120'ye egleniyorsun yani. kiyasladiginda dunya kadar para verdigin makineyi yaninda tasimiyor, kullanmiyor, eglenmiyorsan bosa para veriyorsun. tabii bu ornekte profesyonel degiliz.. satin aldigimiz alet ile para kazanmiyoruz)

onemli olan bonec'in ne icin kullanacagi. yoksa piyasada guzel alet bol. guzel bi zaman ya, hani eski bir cok ezberin bozuldugu bir donem. makineler hafif, fiyat/performans olarak bmpcc gibi guzel urunler satin alip kullanabiliyorsun, eskisi gibi (hocu onun icin bin yediyuz dolarlik hede lens lazim!!!) yerine yakin performans veren legacy lensler + image stabilization ile isini cozebiliyorsun.

ama su custom made mount ve tilt shift mountlara aklim gitmiyor degil. tden ngo thoi diye bi elemanin yaptigi her seye salya akitiyorum bro..
Sosyal ağlarda paylaş

moriarty said:

bütçen iyiyse Blackmagic Pocket Cinema Camera al gerisini düşünme.

sonuçta mirorless alet değil mi bu? sürekli lens değiştirip durmamak için alıyorum kompakt makineyi zati.

http://versus.com/tr/panasonic-lumix-dmc-lx100-vs-blackmagic-pocket-cinema-camera
alet çok pahalı değil de, panasonic'te daha büyük sensör, wi-fi özellikleri, image stabilization felan var.

video çekmicem fotoğraf çekecem, gerçi LX100'ün video performansı da GH4 kadar iyi diyorlardı.

GH4 ve BMPCC kıyaslaması yapmış biri:

https://www.youtube.com/watch?v=-zuzXW663jI
Sosyal ağlarda paylaş

dasaaa said:

agir olunca harbiden kullanilmiyor alet, bmpcc konusunda haklisin. eglenceli ve cok kullanisli bir alet. ben bunu alacagima cok ucuza pl-5 bulmustum, onu almistim zamaninda. ki bmpcc'de de acaip bi kampanya vardi. dusun ne kadar ucuza gelmis.

hafif olunca tasiyorsun, yaninda bulunuyor, kullaniliyor. kesinlikle verdigin paranin karsiligini veriyor! (ornek, bi sinema biletine x lira veriyorsun 120dk egleniyorsun. dakikasi x/120'ye egleniyorsun yani. kiyasladiginda dunya kadar para verdigin makineyi yaninda tasimiyor, kullanmiyor, eglenmiyorsan bosa para veriyorsun. tabii bu ornekte profesyonel degiliz.. satin aldigimiz alet ile para kazanmiyoruz)

onemli olan bonec'in ne icin kullanacagi. yoksa piyasada guzel alet bol. guzel bi zaman ya, hani eski bir cok ezberin bozuldugu bir donem. makineler hafif, fiyat/performans olarak bmpcc gibi guzel urunler satin alip kullanabiliyorsun, eskisi gibi (hocu onun icin bin yediyuz dolarlik hede lens lazim!!!) yerine yakin performans veren legacy lensler + image stabilization ile isini cozebiliyorsun.

ama su custom made mount ve tilt shift mountlara aklim gitmiyor degil. tden ngo thoi diye bi elemanin yaptigi her seye salya akitiyorum bro..

aynen abi harika özetlemişsin :)

bonec, zaten vidyo hiç çekmeyeceksen benimki dünyanın en saçma önerisi olmuş.
Sosyal ağlarda paylaş

moriarty said:

ben nasolsa o kadar profesyonel ihtiyacı olmayacak diye dedim. hani düşününce düşündüğü makinalardan bütçe ve özellik olarak pek fark yok. o comparisonları çok izledim abi alırken, low light durumu biraz şöyle, boneci ilgilendirecek kadar bir durum yok o low lightta. sonuçta düşük ışık hiç bi zaman iyi bi şey değil :) çok pro anlamda bi low light performansı beklersekte, o zaman zaten bütçesini çok aşacak. ben insanları ürkütmemesi gereken bi çekimse veya atıyorum yanımda rahatça götürüp ansızın çekebileceğim tercih olarak kullanıyorum. diğer türlü bmcc 2.5k kullanıyorum. ama raw insanı cok tembelleştiriyo bi yerden sonra onu farkettim. ama hep vidyo üzerinden bu örnekler tabi.

ha ama sadece foto için alıyo olsam o paraya gider ikinci el mark3 vs sonsuz imkan var gider onları alırım ama compact istiyor bonec rahat taşımak için galiba.

ve evet philip bloom takip edilecek bi adam hakkaten. bu dslr vidyo olayına da ilk uyanan profesyonellerden oldu, ordan yürüdü zaten.

aynen, rahat taşımak (bi de ucuz olsun diye) compact istiyorum. gömlek cebine atılacak kadar ultracompact olmasına gerek yok, zaten cep telefonları karşılıyor o klasmanı.
paltonun cebine sığsın, çantaya atayım, geziye gideyim, yolda çekeyim felan istiyorum.

sony a7s'in low light, gece, iso vs açısından çok iyi olduğunu görmüştüm, şimdi ikinci modeli çıkmış (a7r'le birlikte) ve daha da iyi olmuş gözüküyor. ama lenslerini de almaya kalkınca çok pahalı oluyor (örneğin: https://www.youtube.com/watch?v=npggnLpMHGQ ) o zamana kadar bu compactı kullanıcam.
Sosyal ağlarda paylaş

dasaaa said:

Abi ben kendim icin konusayim, gunluk hayatta surekli 28mm-35mm-50mm kullaniyorum sanirim. 80mm var, bunlara gore kenarda kaldi acikcasi. yine de arada ihtiyac olur diye bi canon ef 70-300mm alabilirim. ihtiyac olursa kullanirim. buyuk ihtimalle bi eski 35mm ya da 37mm daha alacagim. bir de 24mm almak istiyorum ama FF icin biraz fazla para baymam gerekecek galiba lense..

hani kus falan cekeceksin herhalde diyecegim?

cep telefonunda 1.5 zoom yapıyorum. hem daha fazlası görüntüyü fazla bozuyor, hem de almak istediğim şeyi yeterince ayırabiliyorum çevreden.
note 4 lensi kaç mm'e denk geliyor bilemiyorum da 35mm olsa gerek. bu durumda 75mm bana yetecektir. yine de işte biraz uzakta bir cismi zoomlamak istediğimde 100mm üstünde bir lens güzel olabilirdi.
tabii 600mm bir lensle ortalama bir görüntü kalitesi mi, 75mm bir lensle yüksek görüntü kalitesi mi, tercihim yüksekten yana olmakta.

ancak bu sefer de kafamı karıştıran bi mesele var. panasonic lm100'e baktığımda epey övüldüğünü görüyorum, yani aldığımda memnun kalacağım bir alet. ancak sony rx100 20mp sunuyormuş ve detayları daha net veriyor gibi. içime sinen bir karşılaştırma bulamadım. eğer daha hafif daha küçük olup daha net görüntü sunuyorsa, lm100 yerine onu alabilirim.
Sosyal ağlarda paylaş

dasaaa said:

abi lens icin bi arkadasindan rica eder bakarsin.
rx100 degistirilebilir lensli bir alet degil yanilmiyorsam. bilemedim simdi

dasaaa ne diyon abi. compact makine alıyorum ben zaten. onların hiç biri değiştirilebilir lens değil :D

yani bi kere sony rx100 veya panasonic lx100 aldığında 75mm zoomla yetineceğim, onu söylemek istemiştim.
600m lens dediğim de canon g3x...
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...