Fransuxa Mesaj tarihi: Eylül 27, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 27, 2015 İlk defa buraya bir konu açıyorum. hep merak ettim böyle olayları ama hiç incelemedim. hiç matematik zekam olmadı. astronomi, dış uzay vs gibi şeylere sadece filmler yolu ile merak saldım ulan acaba şu nasıldır da bu nasıl böyledir diye hiç inceleme ihtiyacında bulunmadım. isteyen istediği gibi herşeyi yargılayabilir, konuya hassekter len diyip 7 saat trolleyebilir veya bir argüman sunup "al birader /thread" diyebilir. sadece meraktan açıyorum bu konuyu çünkü burda bu konular hakkında "ciddi" konuşabilen, tartışabilen insanlar var. geçen tam bir kahvehane muabbeti gibi laf arasında birileri söyledi zaten ay'a gitme olayıda palavra diye. hatta mars diye çekilen fotorafların bile tezgah olduğunu falan sıktılar. bir merak konum söz konusu olmadığı için ne onayladım nede aksini iddaa ettim dinledim geçtim. merak bile uyandırmadı şahsen. demin interstellar'ı tekrar izledim falan diye birisi yazdı vizyon bölümüne oradan bende indirdim tekrardan izledim. izledikten sonra ulan geçen adam böyle bişey söyledi nedir ne değildir diye azıcık kurcaladım sağı solu. wiki'de bu konu hakkında ufakta olsa kapsamlı bir yazı var. sunulan bazı gerekçeler -yalan olduğuna dair- çok saçma gelse de, insana "ulan bununlamı yalanlayacaksın adamların yaptığını" dedirtse de bazı sorulan sorularda "ulan cidden bizi mi yiyolar" dedirtti. " Ay’a gitmek bugünkü teknoloji ile mümkün olsa bile Ay’dan geri dönmek mümkün değildir. Yani ‘dönüşü olmayan bir yol’ dur. Dünya’nın yerçekimi etkisinden çıkmadan bir noktaya kadar gidip–gelebilirsiniz ama Ay’a gittiniz mi gelemezsiniz. Çünkü yeryüzünden fırlatılan bir hava aracı hareket etmek için ‘hava kütlesini’ ve havadaki ‘oksijeni’ kullanmak zorundadır. Tüm jet ve roket motorları kullandıkları yakıtı yakmak için oksijen, kendini yerçekiminin tersi istikametine itmek için hava kütlesini kullanırlar." said: bu yukarıdaki alıntıladığım yazıdaki hareket etmek için havadaki oksijeni kullanmak zorundadır kısmı merak uyandırdı. fizik ot bok bilmem anlamam. elemanın birisi yazmış. bilmemişliğin verdiği konuyla alakalı cahillik ile "aa evet lan" dedirtebiliyo hatta kendi kendine örnek bile çıkarabiliyorsun. uçak mesela. motoru ile kendini öne doğru itiyor kanatları veya aerodinamik yapısı -nat geo daki uçak belgesellerinden bildiğim kadarıyla- havayı bükerek yolunda ilerliyor (yanlışsam hayır baboş o böyle değil şöyle derseniz sevinirim). tabiki internette her yazılanı alıpta facebooka yapıştırıp "allahını seven paylaşsın" demeyecek kadar internetin içindeyiz. en yukarıda yazdım. işin aslını astarını bilen kurcalayan "moruk bu benimde aklıma gelmişti bilmemkaç senesinden beri bende kurcalıyorum" diyen birileri mutlaka vardır. sadece kafamda oluşan sorulara cevap arıyorum. konu ilerledikçe sunulan veya sunulanları çürüten argümanlarla diğer kafama takılan veya takılabilicek şeyleri eklerim. tenks e lat. /discuss Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Komodo Mesaj tarihi: Eylül 27, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 27, 2015 yanlarında oskijen götürüyolar oxidizer kullanılıyor roketin yanması için. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Eylül 27, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 27, 2015 sen cok dusunme, beyni yakarsin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fransuxa Mesaj tarihi: Eylül 27, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 27, 2015 olur Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Eylül 27, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 27, 2015 artik konuyu kapatabilir miyiz o halde? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Komodo Mesaj tarihi: Eylül 27, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 27, 2015 edit: aradaki mesajlar silinmiş. sap gibi kalmış benimki. 1.yle birleştirdim :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Eylül 27, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 27, 2015 dunya da duz zaten, sen bosver. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Eylül 27, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 27, 2015 olm mesru mesajlarim silinmis? kilicimi calmislar! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fransuxa Mesaj tarihi: Eylül 27, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 27, 2015 Komodo said: yanlarında oskijen götürüyolar oxidizer kullanılıyor roketin yanması için. yok abi ateşlenme olayı için söylemedim. kütlenin yerçekimsiz ortamda ilerleyebilmesi için havaya ihtiyacı var mı yok mu esas düşünce bu. düşünceyi geçtim soru bu. dünyadan roketi fırlatırsın, bilmemkaç g ile yerçekiminin etki etmeyeceği katmana kadar çıkarsın, ondan sonrasındaki hızlanma veya ilerleme olayı. ulan bir konu hakkında bilgisi olmayan bir adama açıklayıcı ve öğretici bir şekilde birşeyler sunmak dünyanın en güzel şeyidir. millet eşşekliği görev belliyo kendisine. neyse konu başında trolleyebilir falan dedik. şük e bişey diyemiyorum zaten eğlencedeki meme tutumu yüzünden çok yüklendik, hakkıdır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mahoolmez Mesaj tarihi: Eylül 27, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 27, 2015 atmosfere gerek yok , mass eject ediyor roketler. etki tepki işte. yanarken de dışarıdan oksijen alması gerek diye bir şey yok. adamlar gittiler aya , şimdi yok gidilmedi diyenler zamanında "ay nurdur gidilmez" diyenlerin bir tık ötesi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mortis Mesaj tarihi: Eylül 27, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 27, 2015 asıl soru şu; 1960 larda gittiler peki 50-60 senedir neden tekrar gidilmedi? bitirdik mi ayı. raad mıyız ay konusunda Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Eylül 27, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 27, 2015 bok mu var olm ayda, gidip napicaklar. https://en.wikipedia.org/wiki/Apollo_17 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mortis Mesaj tarihi: Eylül 27, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 27, 2015 wikipedia ya inanmam ama google'a inanırım http://www.google.com/earth/explore/showcase/moon.html Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mahoolmez Mesaj tarihi: Eylül 27, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 27, 2015 gidip nabacaz gitmeye değecek bir şey kalmadı demiş olabilirler. zaten benim bildiğim şimdiye kadar giden astronotlardan sadece biri jeolog , en önemli örnekleri de o topluyor zaten. ayrıca op için bir de şöyle anlatmaya çalışayım. uzay boşluğunda duruyorsun , kucağında bir basket topu var ve sabit duruyorsunuz (kime göre neye göre tabi). bu topu herhangi bir yöne fırlatırsan , aynı kuvvetle sen de aksi yöne kendini itmiş olursun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fransuxa Mesaj tarihi: Eylül 27, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 27, 2015 Puskurtmeyi terse yaparken mekigide ileriye itiyo yani. Peki aya inis yapildiktan sonra ayda aktif bi yercekimi var. Puskurtme ile yukariya cikma mantigi orada da olacak mi? Yani yercekimi olan ortamda biseyi ileriye itersen sen sabit kalirsin ama ittigin itme kuvvetine bagli olarak gider bi yerden sonra durur. Aydan nasi havalaniyor peki bu amcalar? Oxidan dedi komodo bu mevzuylami? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Eylül 27, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 27, 2015 ayi iterek. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LathspeLL Mesaj tarihi: Eylül 27, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 27, 2015 6 kere gidiliyor 69-72 arasında, daha sonra hem Nasa'nın bütçesi daraldığından hem de gerek olmadığından gidilmiyor. Çok daha öncesinden insansız denemeler yapılıyor, sonra başarılıyor. Çat diye gidip "ahanda indik" değil yani olay. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
chrome Mesaj tarihi: Eylül 27, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 27, 2015 vay anasını arkadaş. o kadar çok cehalet var ki ereksyon oldum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zeper Mesaj tarihi: Eylül 27, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 27, 2015 iki çeşit uçuş var uzayda... * Motor yardımıyla, yani oksijeni götürüyorsun, orda yakıyorsun motor çalışıyor gidiyorsun filan. * Diğeri de Newton'ın ikinci yasası- etki tepki. Uzayda sürtünme olmadığı için, eğer bir takım kütle dışarıya atarsan, ileriye doğru zıt yönde bir hareket oluşuyor, toplam kuvvetin korunması. Aynı balonu doldurup, ağzını açtığında gitmesi gibi... bu ikisini prensip olarak kullanıyorlar. Tabi birincisi pahallı ama daha hızlı. Fransuxa said: Puskurtmeyi terse yaparken mekigide ileriye itiyo yani. Peki aya inis yapildiktan sonra ayda aktif bi yercekimi var. Puskurtme ile yukariya cikma mantigi orada da olacak mi? Yani yercekimi olan ortamda biseyi ileriye itersen sen sabit kalirsin ama ittigin itme kuvvetine bagli olarak gider bi yerden sonra durur. Aydan nasi havalaniyor peki bu amcalar? Oxidan dedi komodo bu mevzuylami? ******** başlıktaki soruna Bizim bir hoca, bu soruyu soranlara....aya gerçekten gitmiş gibi yapmak için harcanan bütçe, gidilmek için kullanılan bilimsel harcamalardan daha çok olurdu çocuklar filan demişti... bakınız gravity filmi bütçesi > hindistanın marsa yolladığı probe'un bütçesi =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
arcane Mesaj tarihi: Eylül 27, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 27, 2015 hocan mı dedi onu kantinci mi? apollo programının maliyeti o zamanın parasıyla 20 milyar dolar. bugünün parasıyla 110. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Eylül 27, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 27, 2015 Fransuxa said: " Ay’a gitmek bugünkü teknoloji ile mümkün olsa bile Ay’dan geri dönmek mümkün değildir. Yani ‘dönüşü olmayan bir yol’ dur. Dünya’nın yerçekimi etkisinden çıkmadan bir noktaya kadar gidip–gelebilirsiniz ama Ay’a gittiniz mi gelemezsiniz. Çünkü yeryüzünden fırlatılan bir hava aracı hareket etmek için ‘hava kütlesini’ ve havadaki ‘oksijeni’ kullanmak zorundadır. Tüm jet ve roket motorları kullandıkları yakıtı yakmak için oksijen, kendini yerçekiminin tersi istikametine itmek için hava kütlesini kullanırlar." said: bu arkadasın fizik pervanli ucakta kalmıs. hayırt gerekmez, rocketler kendi yaktılarını kendileirni itmek icin kullanır atmosferdeki havayı kullanmazlar, ayrıca kendindinde oksijenlidirler bu yakıt tankları. aydan buraya gelirkeni gec burdan aya giderken bile atmosferdkei oksijeni kullanmazlar verimlilik acısndan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği… yildirimokur Mesaj tarihi: Eylül 27, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 27, 2015 Gitmişler hatta Armstrong mu kimdi bilmem, ezan sesi duymuş. İngilizce öğretmeniz anlatmıştı lisede. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği… scorch Mesaj tarihi: Eylül 27, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 27, 2015 Cuce said: Fransuxa said: " Ay’a gitmek bugünkü teknoloji ile mümkün olsa bile Ay’dan geri dönmek mümkün değildir. Yani ‘dönüşü olmayan bir yol’ dur. Dünya’nın yerçekimi etkisinden çıkmadan bir noktaya kadar gidip–gelebilirsiniz ama Ay’a gittiniz mi gelemezsiniz. Çünkü yeryüzünden fırlatılan bir hava aracı hareket etmek için ‘hava kütlesini’ ve havadaki ‘oksijeni’ kullanmak zorundadır. Tüm jet ve roket motorları kullandıkları yakıtı yakmak için oksijen, kendini yerçekiminin tersi istikametine itmek için hava kütlesini kullanırlar." said: bu arkadasın fizik pervanli ucakta kalmıs. hayırt gerekmez, rocketler kendi yaktılarını kendileirni itmek icin kullanır atmosferdeki havayı kullanmazlar, ayrıca kendindinde oksijenlidirler bu yakıt tankları. aydan buraya gelirkeni gec burdan aya giderken bile atmosferdkei oksijeni kullanmazlar verimlilik acısndan Havada ki oksijeni yakıt tetikleyici olarak kullansalar sonuç şöyle bişey olur ; https://daviddhovey.files.wordpress.com/2011/10/challenger2.jpg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği… Laurelin Mesaj tarihi: Eylül 27, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 27, 2015 /thread http://i.ytimg.com/vi/q3tsHlxXejQ/maxresdefault.jpg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği… sostizm Mesaj tarihi: Eylül 27, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 27, 2015 Mortis said: asıl soru şu; 1960 larda gittiler peki 50-60 senedir neden tekrar gidilmedi? bitirdik mi ayı. raad mıyız ay konusunda Bak cevabı burada http://www.youtube.com/watch?v=vmRwQCoK_XY bi daa gelmeyin demiş aylılar, çok cahilsiniz hepiniz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği… Önceki 1 2 3 Sonraki 1.sayfa (Toplam 3 sayfa) Paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği… Takipçiler 0 Konu listesine dön
yildirimokur Mesaj tarihi: Eylül 27, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 27, 2015 Gitmişler hatta Armstrong mu kimdi bilmem, ezan sesi duymuş. İngilizce öğretmeniz anlatmıştı lisede. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
scorch Mesaj tarihi: Eylül 27, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 27, 2015 Cuce said: Fransuxa said: " Ay’a gitmek bugünkü teknoloji ile mümkün olsa bile Ay’dan geri dönmek mümkün değildir. Yani ‘dönüşü olmayan bir yol’ dur. Dünya’nın yerçekimi etkisinden çıkmadan bir noktaya kadar gidip–gelebilirsiniz ama Ay’a gittiniz mi gelemezsiniz. Çünkü yeryüzünden fırlatılan bir hava aracı hareket etmek için ‘hava kütlesini’ ve havadaki ‘oksijeni’ kullanmak zorundadır. Tüm jet ve roket motorları kullandıkları yakıtı yakmak için oksijen, kendini yerçekiminin tersi istikametine itmek için hava kütlesini kullanırlar." said: bu arkadasın fizik pervanli ucakta kalmıs. hayırt gerekmez, rocketler kendi yaktılarını kendileirni itmek icin kullanır atmosferdeki havayı kullanmazlar, ayrıca kendindinde oksijenlidirler bu yakıt tankları. aydan buraya gelirkeni gec burdan aya giderken bile atmosferdkei oksijeni kullanmazlar verimlilik acısndan Havada ki oksijeni yakıt tetikleyici olarak kullansalar sonuç şöyle bişey olur ; https://daviddhovey.files.wordpress.com/2011/10/challenger2.jpg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği… Laurelin Mesaj tarihi: Eylül 27, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 27, 2015 /thread http://i.ytimg.com/vi/q3tsHlxXejQ/maxresdefault.jpg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği… sostizm Mesaj tarihi: Eylül 27, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 27, 2015 Mortis said: asıl soru şu; 1960 larda gittiler peki 50-60 senedir neden tekrar gidilmedi? bitirdik mi ayı. raad mıyız ay konusunda Bak cevabı burada http://www.youtube.com/watch?v=vmRwQCoK_XY bi daa gelmeyin demiş aylılar, çok cahilsiniz hepiniz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği… Önceki 1 2 3 Sonraki 1.sayfa (Toplam 3 sayfa) Paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği… Takipçiler 0
Laurelin Mesaj tarihi: Eylül 27, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 27, 2015 /thread http://i.ytimg.com/vi/q3tsHlxXejQ/maxresdefault.jpg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sostizm Mesaj tarihi: Eylül 27, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 27, 2015 Mortis said: asıl soru şu; 1960 larda gittiler peki 50-60 senedir neden tekrar gidilmedi? bitirdik mi ayı. raad mıyız ay konusunda Bak cevabı burada http://www.youtube.com/watch?v=vmRwQCoK_XY bi daa gelmeyin demiş aylılar, çok cahilsiniz hepiniz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar