Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

İstanbul Ulaşım Sorusu

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Selamlar.

İstanbul da yaşayan arkadaşlara bir sorum var:

Batı Ataşehir de kalacağım. Her sabah en geç 7 de Fındıklı da olmam gerekiyor. Nasıl bir yol izlemem gerek?

Teşekkürler.
Mesaj tarihi:
o saatlerde yollar çok açık olacağı için en ideal ulaşım özel araba tabiki.

öbür türlü batıataşehirden ulaşım çok kötü.

kadıköy otobüsüne binip kabataş vapuruna binebilirsin sanırım.
Mesaj tarihi:
Doğu Ataşehir'de Mimoza çarşının karşı çaprazından sarı dolmuşlar kalkıyor. Onunla 20dk'da Taksim meydanında olursun. Ordan da ister yürü, ister taksi, ister finiküler..
Mesaj tarihi:
xaty said:

Doğu Ataşehir'de Mimoza çarşının karşı çaprazından sarı dolmuşlar kalkıyor. Onunla 20dk'da Taksim meydanında olursun. Ordan da ister yürü, ister taksi, ister finiküler..

Çok teşekkürler. Şimdi baktım sabah 6 da Mozaik Çarşının önünden başlıyormuş ilk sefer. 06:30 gibi taksim de olsam, fünikülere de yetişiyorum sanırım her türlü. Onun seferi de 6:15 de başlıyormuş.

Dönüşüde Kabataş - Kadıköy vapur ile yaparım. 10 numara olur :)

Tek sorun sabah Mozaik Çarşı ya hangi otobüs ile gideceğim onu da bulurum artık. Sabah en geç 05:30 da evden çıksam tamamdır.
Mesaj tarihi:
mozaik çarşıya o saatte otobüs bulamayabilirsin, taksiyle gitmen gerekebilir (veya aracın varsa oraya bırakabilirsin, park yeri sıkıntısı olmaz orda)

sarı dolmuşlar batı ataşehirden çıkıyor çevreyoluna, o taraftan da binebilirsin ama boş geçiyor olması lazım ve denk getirmen lazım, tam güzergahını bilmiyorum (migros'u geçip bibuçuğun falan önünden düz devam edip varyaptan sağa dönüyor olabilir)

bi de 24 saat çalışıyorlar sanırım
Mesaj tarihi:
abi dolmuşu boş denk getirmek için şöyle bi teknik var bakırköydeki gibiyse...

gidiyosun bi süre boyunca kahyayla arkadaş oluyosun kürtlerin çektiği zorluklardan falan bahsediyorsun :)

sonra cep telefonunu veriyor sana, sen arıyorsun bineceğin yere gittiğinde abi ben bekliyom xx'in önünde bi kişilik boş gönderir misin sıradaki dolmuşu diyorsun. oda dolmasını beklemeden yolluyor şoförle konuşup.

üniversitede okurken arada yapıyodum böyle, adam kendi teklif etmişti.
Mesaj tarihi:
olabilir belki ama dolunca kalkan model değiller, sadece erken dolarsa kalkıp yol alıyorlar. diğer türlü saati geldiğinde kaç kişi varsa öyle kalkıyor.

ama genelde ataşehirden giderken yer oluyor, dönüş (özellikle geç saatte) dolu oluyor, beşiktaştan pek binmek mümkün olmuyor o yüzden

bu arada daha uygun olursa beşiktaş'ta da inip ordan gidebilirsin
  • Yeni Oluştur...