Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

750 lira maaş ile düzgün çalışacak eleman aranıyor

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Kim kime halı taşısın diye ayda 750 veriyor ya diyerek de bakılabilir no-name adam için, işverene de küfür edilebilir asgari ücretin altı olduğu ve SGK mevzusu yüzünden. Malesef iş hayatını geçtim, gündelik hayatın gerçeği bu. Suriyeliler gelmese bile günlüğü 30 liraya kasa taşıyan, meydancılık yapan adam çok. Ha ama Suriyeli 20 liraya yapıyor. Mesela işyerinde bizim çaycının bile gündelikçisi var Suriyeli, acınası bir durum. Asgari ücretli çaycı temizlikçisinin yanında patron resmen.

Fakat bu örneği "çakma vasıflı" çalışan dediğimiz çoğu beyaz yakaya çevirdiğinde ilk işinde 2000 TRY beğenmeyen, ne bir dil ne bir program ne de bir iş yönetimi bilen üniversiteden sadece bir tane A4 diploma çıktısı ile mezun olmuş sığırlar üzerinden de çoğalttığımızda en azından halı taşıyan adam daha değerli duruyor
Mesaj tarihi:
siz çıldırmışsınız. Ulan Adam noname diye adamın emeğini günlük 25liraya mı satın almak gerekiyor? bu nasıl o.çelik lan? Nası insanlarsınız olum siz. 750 lira ne. İte versen 1 ay zar zor geçinir amqe. Nasıl insanlarsınız ya adamın emeğinden kar etmeye calısıyorsunuz. Japonyada adamlar kel alaka üniversiteden 0 taze iş ile bilgisi olmayan tecrübesizi alıp kendi şirketin ihtiyaçları için yontuyor her şeyine katlanıyor it gibi para bayılıyor. Şurdaki mantığa bakar mısın. NONAME ADAMA 750 ÇOK. Bu kafa ile bir bok olmaz bu ülkeden insnaları topluma kazandırmak refahı yükseltmek yerine sikmek işimiz
Mesaj tarihi:
Esh said:

Sgk sen ihbar ettin diye sana odul vermiyo ama. Adama geciriyo. Adam da isi kapatip skerler diyo. Daha da is mis acmiyo, ev alip kirasini yiyo.

Sen ise Kalifiye eleman olmadigin icin zaten zor buldugun ekmeginden oluyosun hem de mahallede adin cikip sana is vermiyolar daha. Sonra hirsiz it ugursuz oluyosun, birini soyarken dalagina takip katil oluyosun...

Olm kurt sorununa bakar gibi bakiyosunuz her konuya lan. Az da genis bakin. Dursun ozbek misiniz amk

önleyici tedbirler alınmasını önereceğine şikayet üzerinden butterfly effect kurmuşsun.
bahsettiğin döngü hiç başlamasın diye devlet var. biz de bunu sağlasın diye vergi veriyoruz. madem ben bu düzenin sağlanması için ödeme yapıyorum, karşılığını da beklerim. arada kontrol kaçakları varsa da düzeltilmesi için ihbar edilir gayet. zaten kontrol ortamı sağlamlaştırılırsa, ne 750 lira teklif eden ne de ihbar edilince dükkanı kapatıp ev parası yiyen işveren kalır.
'aman ağzımızın tadı kaçmasın ali rıza bey' tutumundan dolayı seni kınıyorum.
Mesaj tarihi:
hattok said:

siz çıldırmışsınız. Ulan Adam noname diye adamın emeğini günlük 25liraya mı satın almak gerekiyor? bu nasıl o.çelik lan? Nası insanlarsınız olum siz. 750 lira ne. İte versen 1 ay zar zor geçinir amqe. Nasıl insanlarsınız ya adamın emeğinden kar etmeye calısıyorsunuz. Japonyada adamlar kel alaka üniversiteden 0 taze iş ile bilgisi olmayan tecrübesizi alıp kendi şirketin ihtiyaçları için yontuyor her şeyine katlanıyor it gibi para bayılıyor. Şurdaki mantığa bakar mısın. NONAME ADAMA 750 ÇOK. Bu kafa ile bir bok olmaz bu ülkeden insnaları topluma kazandırmak refahı yükseltmek yerine sikmek işimiz

küfür var.
ban :(
Mesaj tarihi:
Bence siz bilgisayari falan kapatip biraz sokaga cikin.

Sistem ne uzerine donuyor bi gorun. Kayitli ekonomi kayitsiz ekonomiye esit bu ulkede. Acaba neden?

Sistem bastan hataliysa, sorunu kokten cozmeden "neden sigortasiz isci yaa" demeyin abi. Sen ben biz siz kayitsiz calismiyoruz. Ama sistem kacak vergi, sgk lar uzerine donuyor.
Mesaj tarihi:
Grego said:

bu gizli bilgiyi sadece sen biliyor olmalısın eş.

Bazilarimiz icin gizlemisler bu bilgiyi malesef. Ben de sasiriyorum "aa sigortasiz mi" diyen insana.

Sanki turkcelle satis mumessili ariyor ilanla. Ki adam kacmayin sigortaliycam demis. Mal mal internete yazmasa gayet normal diyip gecersin.
Mesaj tarihi:
Bu ulkede 20 milyon issiz yokmus gibi; her universite mezunu 5000 lira maas sigorta akbille aninda ise giriyormus gibi; her calisanin sigortasi maasina gore yatiriliyormus gibi; her firmanin vergi kacirmamaya calistigi gibi..

fantastik dusuncelere sahipseniz, biraz sokaga cikin. Hayat sokakta.
Mesaj tarihi:
Grego said:

gariplik bunu "normal" kalıbına sokuyor olman.

Normal degil. Sistem kulliyen hataliyken, cikip sigortasiz isci calistirilmasina sasirmak abes.

80 milyonluk sosyal devlet de olmaz zaten. Konuya oradan da devam edebiliriz.
Mesaj tarihi:
bazi arkadaslarin iktisat 101 almasi lazim sahiden. kendi izole hayatlarindan cop karistiran adama "aa ne kadar salak adam midpoint'te yemeyi bilmiyor keko" deme ihtimalleri var cunku.
Mesaj tarihi:
kolaya kaçıyorsunuz, evet, buradaki herkes evinde oturuyor, türkiye deki yaşama standartlarından habersiz, altın çilekli vafıl dilliyor diye düşünmek daha kolay tabi. böyle iş arasında da klavye ile rahatlıyoruz. ne sığmışız.

ama oh mighty siz. siz hiç öyle misiniz. perakende sektörünü kışlık karpuz gibi yardınız bilgi birikiminizle.
Mesaj tarihi:
Esh said:

Bence siz bilgisayari falan kapatip biraz sokaga cikin.

Sistem ne uzerine donuyor bi gorun. Kayitli ekonomi kayitsiz ekonomiye esit bu ulkede. Acaba neden?

Sistem bastan hataliysa, sorunu kokten cozmeden "neden sigortasiz isci yaa" demeyin abi. Sen ben biz siz kayitsiz calismiyoruz. Ama sistem kacak vergi, sgk lar uzerine donuyor.

haci adamlar ideal bir hayat ile reel bir hayat arasindaki farki anlamiyorlar ne yazik ki.

sallamaya gerek yok. zaten olan biten belli.

bu arda no name adama 750 makul.
Mesaj tarihi:
hattok said:

how cool is that!!
Mesaj tarihi:
evet 750 liraya yaşanmaz çünkü istanbul artık fakirler için değil, yeni mesajımız bu arkadaşlar. istanbul arap zenginleri, şeyhler, rizeli müteaahitler, cizreli eroin kaçakçıları ve akp'li düzenbazlar için. istanbul sen ben için değil.

merak edenler akp dönemindeki muhteşem gelir eşitsizliği grafiğine bakabilirler. grafik şu an tam bir makas halinde. sivri tarafı biz fakirlere giriyor. cumhuriyet tarihinde ilk defa en zengin %1, kalan %99'dan daha fazla gelir ve servete sahip. inanılmaz bir rakam bu.

bu arada ülkemizde %1'e girmek içn ne kadar zengin olmak gerekiyor acaba.
  • Yeni Oluştur...