Fransuxa Mesaj tarihi: Eylül 2, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 2, 2015 Aracımla kaza yaptım kaskodan tamirde şu anda. geçen hafta cuma günü kaskodan araç aldım daha doğrusu ergonun çalıştığı firmaya yönlendirdiler beni. 2 gün opsiyonlu daha sonrasında experin söylediği lafa göre uzatılıcak bi araba verdiler. bugün telefonda konuştum opel servisi ile daha mekanikte kaportaya gidicek ordanda boyaya gidicek falan dediler. tamam dedim. saat 7 de telefona mesaj geldi iade tarihiniz yarın sabah saat 9.30 dur diye. e benim araba daha yatıyo? tamir süresince bunlar bana ikame vermek zorunda değil mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mosquito Mesaj tarihi: Eylül 2, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 2, 2015 normalde max 2 hafta verebiliyorlar bildiğim kadarıyla. ama poliçenle ilgili baya bu olay. benim araç 4 hafta kalmıştı bi keresinde ama tanıdkla bile 2 hafta tutabilmiştim ikame aracı. kaskoyu arayıp, bağırıp, çağırıcan sanırım başka yolu yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paradoksalkedi Mesaj tarihi: Eylül 2, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 2, 2015 Benim başıma da geldi aynısı. 1 hafta verdiler araç, sonra almaya geldiler. Uzatmak istedim, aracın perte çıkma ihtimalı doğdu ondan onu beklememiz lazım falan dediler onu bekliyoruz şimdi. Öyle bir şey oldu mu sende de? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fransuxa Mesaj tarihi: Eylül 2, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 2, 2015 yok abi bende pert falan. 2 gün opsiyonlu geri kalanı experin beyanına bağlı olarak veriyoruz dedi. araç çıkış tarihini 8 eylül diye yazdı opeldekiler. daha var 1 hafta kaldı ki arabayı aldım 2 gün zaten kafadan verdiler. e bugün o 2 den sonraki 3. gün toplamda 5. gün. herif bana 5 günlükmü yazdı anasını satayım. dur ben sabah arayıp anasına söveyim o experin. 2007 den beri her sene beş beş kaskoyu ödüyoruz bir kere bozdurmadık herifin yaptığı puştluğa bak Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
guncel Mesaj tarihi: Eylül 2, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 2, 2015 poliçende verilebilecek max. sürenin yazması lazım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fransuxa Mesaj tarihi: Eylül 3, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 3, 2015 ya tamam çözdüm bugün. servis fatura kesmiş. araba boyaya girince hemen faturayı düzenlemiş göndermiş. experde raporu göndermiş sigortaya. bakalım bugün yarın onaylanıcak ödeme çıkarıcaz arabayı. fatura sisteme girildiği anda iade et babacım arabanı diyolar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Vodan Mesaj tarihi: Eylül 3, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 3, 2015 10 yıldır araba kullanıyorum, ufak tefek kazalar oldu vuranlar sebebiyle fakat hiç ikame araç verilmedi. Her seferinde aracımız yok, efendim ancak elimizde olursa bik bik ettiler. O büyük bir yalan bana göre. O değil de beş beş nasıl bir kaskodur öyle, hem de Opel'de? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fransuxa Mesaj tarihi: Eylül 3, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 3, 2015 ergo abi normal bi kasko yani öyle ekstrem bişey yok. arabayı servise verdim. ablamın üzerine araba. gittim yanına nüfus kağıdı fotokopisinin altına kardeşimin kullanımı üzerine ikame araç verilmesini talep ediyorum yazdı tckimlik no yazdı imza attı öyle fax falanda çekmedik direk telefondan fotoraf çekip gönderdim mail attım heriflere ertesi gün verdiler arabayı. tur-assist varya orası verdi. havuz sistemi varmış heriflerde sigorta şirketleri havuza gönderiyomuş bunlarda hangi sigorta olduğuna bakmadan arabayı veriyolar işte. sistem güzel yani. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fransuxa Mesaj tarihi: Eylül 5, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 5, 2015 abi başıma gelen türlü olaylar. hem buraya yazayım hemde sizinde bir fikrinizi alayım. abi arabayı çıkarttım yetkili servisten. şerefsizler sadece hasarı yapmışlar yani önde görünen ne varsa düzeltmişler radyatörü falan değiştirmişler 8 lira masraf çıkarmışlar arabanız hazır dediler gittim aldım. bu radyatör problemi oldugu zaman annem kalp krizi geçirmişti yoğun bakım - servise alınması - refakat bok püsür derken arabayı ben zamanında bırakamadım ayın 19 unda kaza yaptım 24 ündemi ne bırakabildim ancak servise bu ara kesimde arabayı birkaç kere o şekilde kullandım ancak hararet falan yaptırtmadım. 100 e vurduğu anda hararet beklettim içine su koydum bilmemne falan düşürdüm hararetini bu şekilde devam ettim. arabayı servisten çıkardıktan sonra araba inanılmaz bir şekilde duman atmaya başladı ve alttan su kaçırdı falan. şerefsizler arabaya binip bir kere bile test yapmadıkları şuradandan belli araç alttan su kaçırıyor, faturada 4 litre antifriz koymuşlar arabaya, 70 lira çakmışlar, arabanın kaputu açıyorum ki zerre su yok arabada geçtim antifrizi. ben çıkardım arabayı yetkili servisten işte böyle olunca da durumu kendi servisime götürdüm. birazda internetten araştırdım conta yakmış olabileceğim kanaatine vardım. şimdi buradan sonra olaylar enteresanlaşıyor. abi kalorifer borusu delinmiş. kaza anında mı delindi yoksa daha önceden delikmiydi bilmiyorum. kıştan beri sıcak hava açmadığım için klimada çalışıyomu çalışmıyomu emin değilim. conta yakması durumunda arabanın yağ ile su birbirine karışıyor yazıyor, ancak yağı falan kontrol ettim arabada herhangi bir yağda yavşama bir renk değişimi falan da yok. yağ normal kıvamında. ancak araba su eksiltiyor sürekli ve sürekli bir egzos atımı var araçta. hani böyle arabaya yüklenirsinde o yakar mazotu atar dışarı falan değil rölantı şeklindeykende araba sanki traktör gibi her gırgır dediğinde egzostan duman atıyor belirgin bir şekilde. soğutmaya gitmesi gereken egzos dışarı çıkıyormuş gibi diyeyim. abi benim servisteki usta kalorifer borusunun delik olduğunu çözdü söktüler harbiden yarılmış boru falan. enjeksiyondan yapabilir dediler. herhangi bir conta yanığı falan durumu yok gibi dediler ama daha motor falan açılmadan söylenen laf bunlar. enjeksiyon aslında aklıma yatmadı değil. çünkü ben şubat ayında falan arabayı bakıma soktum, filtrelerini falan herşeyini değiştirdim. değişimi yapan servisin yavşak oğlu yavşak çırağı yüzünden mazot filtresi contası paramparça olup mazot distribitörünün içine gitmişti. (tüm yeni ve eski astralarda var abi bilginiz olsun beyinli olduğu için bu şerefsiz arabalar komple elektronik aksam olduğundan enjeksiyon ile alakalı bir durum olduğu zaman kaçla giderseniz gidin isterseniz 250 ile gidin bir anda kapatıyor motoru. araba bozuk abi diyip kapatıyor. 110 ile e-5 te giderken kapattı araba kendisini, hidrolik gitti, fren şişti falan, 6. viteste arabayı vurdurarak çalıştırdım. aklınızda bulunsun.) uzun lafı kısası baya döşedim ama şöyle bir özet geçeyim. araba sürekli egzostan kaçırıyor, hararet tavan yükselip düşüyor sürekli, alttan su kaçıyor, çekişten düştü. bu üstteki örneklemelerden sonuç ne olabilir? conta gibi geliyor bana ama bizim deyyus enjeksiyon dedi. zaten şubat ayındaki olaydan sonra araba baya bi çekişten düşmüştü yani giden araba zorlanmaya falan başlamıştı enjeksiyon bitik tamam onlar yapılıcak zaten mecburen. daha başka bir bokluk çıkar mı başıma çok merak ediyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paramecium Mesaj tarihi: Eylül 6, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 6, 2015 Selam, Eyvah eyvah diyorum; geçmiş olsun. Aklınızda olsun, bu tarz tamiratlar sonrası yetkili servislerden aracı almadan, yanınıza servisten birini alıp kısa bir test sürüşü yapıp o şekilde onay verin aracınıza. Conta ile ilgili hasarı anlamak için yanılmıyorsam şöyle bir test yapabilirsin; soğutma suyunun deposunun kapağını açıp gaz veriyorsun. Devirlenme anındaki basınç ve vakumun etkisiyle senin o depodaki suyun püskürmesi falan gerek diye hatırlıyorum. Bazen hortumlar ile rekorlar su kaçırabiliyor. Özelikle motor ısındığında bu kaçak daha da fazla oluyor. Bende de enjeksiyon sisteminde bir salaklık var, ses/titreşim ve duman ondan kaynaklı. Saygılar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fransuxa Mesaj tarihi: Eylül 6, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 6, 2015 abi herhangi bir püskürme falan yok. suyu ekliyorum ama azalıyor sürekli su alttan kaçırdığı için. yağ/su birbirine karışmamış. yağını değiştirdiğim günden beri nasılsa yağ aynı şekilde devam ediyor kaldı ki 10k km olmamıştır bile. motor bende de sarsılarak çalışıyor. bildiğin ayna sallanıyo kavramadayken araba minibüs misali. enjeksiyon sistemi komple revize oluyo işte iç takımlar değişiyo bilmemne falan. kalorifer borusunuda değiştirdiler zaten cumartesi günü. inşallah bununla biter. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paramecium Mesaj tarihi: Eylül 6, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 6, 2015 Selam, Senin motor kulak kopartmış olmasın? Saygılar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fransuxa Mesaj tarihi: Eylül 6, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 6, 2015 abi şöyle anlatıyım olay gözünün önünde canlansın ona göre zaten bi sonuca varırız. ford transit minibüs. arka tamponun bi tık altında demir bi ekleme var. o ekleme benim marka olan yerden değilde radyatörün nefes aldığı boşluktan içeri giriyor. radyatörü motora kadar yaslıyor. ama motorda herhangi bir oynama yok. motor yine olduğu yerde sabit ancak radyatör motora kadar yaslanıyor ara borular falan kasıldı bilmemne. kulak kopartsa çok ekstrem bi sallanma olur hani kavramayı geçtim normal giderkende bi titreşim yaşanır en azından vites değiştirirken falan baya bi sallar yani devir düşüp yükselme sekansında. kesin konuşmayayımda öyle olur diye tahmin ediyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paramecium Mesaj tarihi: Eylül 7, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 7, 2015 Selam, Hangi kulağın koptuğuna bağlı oluyor o salınım genelde. Özellikle gaz verdiğinde veya rölanti devirlerinde kendini hissettirir. Motor kalk gidelim der gibi huzursuzdur. Saygılar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fransuxa Mesaj tarihi: Eylül 7, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 7, 2015 işte öyle bi durum yok abi. bakalım bugün gelir ustadan telefon detayları yazarım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fransuxa Mesaj tarihi: Eylül 15, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 15, 2015 yazmayı unuttum ya. radyatör bozuk olduğundan turbo bitmiş arabada soğutma sistemi falan patlamış heralde. enjeksiyon falan daha öncesinden dağılmıştı. bu vesile ile o tamir oldu da turbo bitik. bembeyaz duman atıyorum. araba gitmiyo. yokuşta falan yolda kalıyorum. 2800 fiyat verdiler. ithalcilerden 1.500 e falan bulunabiliyomuş. tamiri 500-1000 arası ama garantisi yok. sıçmış vaziyetteyim ya. parada yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paramecium Mesaj tarihi: Eylül 15, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 15, 2015 Selam, Eyvah eyvah :( Saygılar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Eylül 15, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 15, 2015 Gecmis olsun, uzuldum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fransuxa Mesaj tarihi: Eylül 17, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 17, 2015 kartal maltepe pendik civarlarında veya tuzla-bostancı sahilyolunda ilaçlama arabası gibi gezen siyah opel astra görürseniz o benim ahah Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fransuxa Mesaj tarihi: Eylül 30, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 30, 2015 paramecium said: Selam, Eyvah eyvah :( Saygılar. patladı abi araba :) bugün sabiha gökçen yolunda kaldım. aradım ergoyu gönderdiler çekiciyi yükledim pendik oto sanayiye ustaya bıraktım. gireni çıkanı yazarım :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paramecium Mesaj tarihi: Eylül 30, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 30, 2015 Selam, Böyle olacağı belliydi : Bakalım şemsiyenin boyutu neymiş?!? Saygılar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Max Damage Mesaj tarihi: Ekim 1, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 1, 2015 Ben de merak ettim şu hararet sorununu. Dizeller sıkıntılı dediğimde de kızıyorlar. Araçtaki sorunu bulmak ölüm özellikle de hararet problemlerinde bu tip şeyler yaşanıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fransuxa Mesaj tarihi: Ekim 6, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 6, 2015 Aradim cekiciyi geldi aldi benim ustaya goturdukte benim ustada saniyorumki tam manasiyla ac kopek. EGR valfi tikanmis onu temizlediler. 100 lira para verdimde sonradan arastirdim 20 liraya hallolucak ismis. Araba su anda yuruyo ama bu pezevenkler saniyorumki temizlemediler tam manasiyla. Bu olaydan once turbo bozuktu bilmemne falan ama eziyet cekmiyodu araba yokus cikarken falan hani tam dik yokusu zaten cikamiyodum da simdi duz yolda bile cile cekiyo araba 2. Vites dip gaz yurumuyo araba sanki 100 ton mal tasiyan kamyon gibi. Ya bu herifler valfi azicik temizlediler hava alsinda araba yurusun dediler biraktilar yada baska bi numara var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paramecium Mesaj tarihi: Ekim 6, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 6, 2015 Selam, Getir KADOSAN'a benim ustaya gösterelim, fikrini alalım. Saygılar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ginaly Mesaj tarihi: Ekim 6, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 6, 2015 ne uğraşmışsın yahu, tak kemerini, sağ önden vur bi duvara hızlıca, çıkart perte, al paranı kaskodan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar