Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Avrupa Basketbol Şampiyonası

KuddusiMavra

Öne çıkan mesajlar

Adamlar 40+ tane ucluk atmıs reboundlar demekki potanın altına degil uzagına dusmus. Onları da kısa boylu olanlar toplar ve adam 40 dakika oynamıs. Gayet garip birsey goremiyorum hala. Kısa adamımız cok rebound aldı vay vay dendigini de ilk kez duydum reboundlarda ezdigimiz bir macta.

Arada dinlenmek icin gun varken kazanmayı zorlamayı yanlıs bulmuyorum. Cunku kasların tamamen toparlanması icin dinlenmesi gereken sure belli zaten ve o sure var. Bir onceki macı kazanmıs olmanın verdigi "mutluluk" kaybetmekten iyidir. Tabiki fransa'ya kaybedicez ve kaybedince "ya izlanda'da dinlenseydik" diyenler cıkıcak ama konu ondan alakasız olacak. Fransa bizi 1 sene dinlenip gelsek de yenebilir aynı gun 3. macımız olarak oynasak da yenebilir. İtalya macından sonraki macta "aktif dinlenme" yaparak almanya macına cıktık ve macta ezdik gectik.

Ayrıca son hucumda herifler ucluk cizgisinin arkasında pas yaptılar. Adama faul yapmaya kalkısırken sutu gosterse 3 serbest atıs. son faul yapsınlar dediginiz sureye(4sn civarları) yaklasınca adam suta kalktı zaten ve yana pas attı. sonra da diger herif gayet uzaktan ve bobby kendisine yukselmisken sutu soktu. gayet zor uzaktan ve dengesiz bir atıs soktu. Bunun yanı sıra 2. ceyrek mi 3. ceyrek'in sonunda mı ne herifler 2.5 saniyede sahayı gecip son saniye uclugu attılar. Yani Ergin'in dedigi sey "serbest atıslardan biri kacsa yenilebilirdik" mac icinde daha once yasanmıs gözlemlenmis bir durum.

Ayrıca faul yaptık adamlar 2. yi atmayıp rebound u cekti tekrar hucum ettiyi, topu oyuna sokarken caldıları falan hic hesaba bile katmıyoruz. Savunmana guveniyorsan 3 sayı savunulur. Her sene onlarca macta yapılıyodur. Sadece TD yi sevmiyorsun diye tatava yapmaktan bitap oldun.

[video]http://youtu.be/pNBsnS0iN5E?t=1m14s?feature=oembed" width="459">

Su savunmayı yapıp ucluk yiyorsan sıkıntı yok adamın atacagı varmıs atmıs.
Sosyal ağlarda paylaş

değerli kardeşim.
ne ilgisi var?

bayağı da özene bezene anlattığım halde ısrarla 1.78 metrelik bir oyuncunun 12 ribaund almasını komik bulmamı eleştirdiğin ve 3 sayı farkla önde olan bir takımın rakibe faul yapmamasını haklı bulduğun an tartışmamızın anlamı kalmıyor.

öyle argümanlık falan bir durum yok; mars'ta hayat var mı,yok mu değil çünkü konu. basketbol. basketbol'un da aslında genel geçer kuralları belli.
Sosyal ağlarda paylaş

KuddusiMavra said:

ya bir de Muhammed'in 12 ribaund alması nasıl bir komedidir?

KuddusiMavra said:

en çok ribaund alan oyuncusunun boby dickson olması...
sahanın,grubun ve yanılmıyorsam turnuvanın en kısa boylu oyuncusunun boby dickson olması...
bunların hepsi komik ama senin derdin bana artistlik yapmak,o ayrı.

KuddusiMavra said:

dünyanın her yerinde fark 3 sayı iken, son topu kullanan takıma sürenin dolmasına birkaç saniye kalana kadar savunma yapılır,sonra da faul ile durdurulur.

Konuya dair attıgın tum mesajlar bunlar. Onun dısında bobby'nin savunma yapmamasına ve oyuncu rotasyonuna sallamıssın. Cok guzel anlatmıssın gercekten. Madem arguman kelimesinin anlamını bilmiyorsun soyle diyeyim: Harika "sebep sonuc iliskileri" goruyorum yazdıklarında. Gercekten mantık okadar iyi akıyorki okuduklarımda cevap verebilecegim hicbir yer goremiyorum.

OH WAI...

Hic mantık yurutmemis bu boyle olur diyip gecmissin. Hic rakip napar, biz naparız, mac ne durumda, macta neler olmus yok. 3 sayı ondeysen faul yaparsın!. O zorlama atıs girmeseydi tum haberler ve insanlar soyle diyecekti: "Son topta savunmasına guvenen milliler rakibine 3 sayı cizgisinin dısında rahat top aldırmadı. İzlanda'nın son saniyedeki zorlama atısı girmeyince miller formalite olarak oynanan mactan 91-88 galip ayrıldı".

Formalite macı ne gerek var dersen ona eyvallah. Ben her macın kazanılmak icin oynanmasını gerektigini dusunurum ama sen diyebilirsinki benim umrumda degil. Ama cıkıp da "3 sayı farkla ondeyken savunma mı yapılır ya?" diyince asıl ozaman komik oluyor. 2 sayı varken tartısılır. Son hucumu biz mi kullanalım onlara mı bırakalım diye. 3 fark varken oyunda illaki bir "son ucluk" cıkacak. Bu 0.4 saniye de olsa cıkacak 10 saniye de olsa cıkacak. Faul aldım verdim yaparken olabilecek riskleri almamayı "boyle yanlıs mı olur" diye degerlendirip "basketbolun genel gecer kuralları var zaten" diyen adamla ne konusucam.

Zaten gelip yine "kasma" falan yazıcan. Cunku mantıgın sadece bilimde gecerli oldugunu sanan, sporla son 25 yıldaki iliskisi sadece televizyona bagırmak olan bir adamsın sonucta.
Sosyal ağlarda paylaş

KuddusiMavra said:

KuddusiMavra said:

İtalya,İzlanda ve Sırbistan'ı yeneriz diyorum.
Almanya ve İspanya bizi yener.

Savunmayı unutmazsak yani Türk basketbolunu var eden konunun savunma olduğunu hatırlarsak turnuvada yine çeyrek final görürüz.

Yoksa rezillik olur.

ahhahah...sırbistan'da patlamışım.

Almanyayi yendik ...
Sosyal ağlarda paylaş

ben de semih'in konuşmasına takılıyorum.

Almanya maçı sonrası röportajı izlediniz mi?

insan konuşurken ııı hmmm falan yapar ama bu o aralarda AAAAAAA diyo sürekli deli oldum.

video koyyım da abartıyo demeyin.sdfsd

3.45te geliyo semih, 6. dakkadan sonra başlıyo AAAAA lar.

http://www.youtube.com/watch?v=HY0e7sMzEhc
Sosyal ağlarda paylaş

Kanuni said:

KuddusiMavra said:

KuddusiMavra said:

İtalya,İzlanda ve Sırbistan'ı yeneriz diyorum.
Almanya ve İspanya bizi yener.

Savunmayı unutmazsak yani Türk basketbolunu var eden konunun savunma olduğunu hatırlarsak turnuvada yine çeyrek final görürüz.

Yoksa rezillik olur.

ahhahah...sırbistan'da patlamışım.

Almanyayi yendik ...

evet işte.sırbistan'da patlamışım,onun yerine almanya'yı yenmişiz.
Sosyal ağlarda paylaş

maça 7 saatten az zaman var.

bence bizim takım maça sert başlamalı.
savunmada duvar olmalı,hücumda da skor üstünlüğünü elimize almalı ve fark yapmalıyız. bu şekilde oynadığımız italya ve almanya maçlarında rakipleri bayağı bozduk. çünkü rakip takımların savunması oturduktan sonra hücum takımı olmadığımız için skor bulmakta güçlük çekiyoruz. bir de buna boby dickson'ın savunmada takıma neredeyse sıfır katkısı eklenince rakip takımın hücum seçenekleri artıyor.

Fransa karşısında ümitsz ve umutsuz değilim ama nhem bu mesajda söylediğim ve hem de daha önce söylediğim gibi
-takım savunmamızı boby dickson'a rağmen yapabilmenin bir yolunu bulmalıyız.
-pota altında semih'i,furkan'ı ve hatta oğuz'u kullanabilmeliyiz.
-uzunlar pota altında fransız uzunlarına karşı sırt sırta,omuz omuza yardımlaşmalı.
-ersan bence şu ana kadar fena değildi. bu maçta da kendi ortalamasının üzerinde oynaması halinde fransa'yı yenebiliriz diye düşünüyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

sabah geçen seneki dünya şampiyonasında yeni zellanda, finlandiya, avustralya maçlarını izledim.
oğuz savaş takımın önemli bir parçasıymış.
oysa bu sene ergin kullanmıyor oğuz'u hiç.

boby
cedi
sinan
ersan
semih ilk 5ini

melih
kartal
furkan k.
furkan a.
oğuz
ve daha az süre ile de olsa
göksenin ve barış hersek ile destekleyebilmeli.
12kişi ile oynatabilmeli takımı.

Bu takım 3 aydır kampta.

14 özel maç yaptı.
kaç tane oyuncu arasından eleye eleye seçtiği takım da bu. onun için 5 kişi ile oynaması kabul edilemez.
Sosyal ağlarda paylaş

tamam dreagloth,kabul de, buraya bu genç kadro ile geldi madem oynatması gerekir.
basketbolcu oynaya oynaya güven kazanır bu tür turnuvalarda.
oynaya oynaya gelişir.
bak yine geçen seneki dünya şampiyonasında cedi hep yedekti. ama her maç 3-4 dakika da olsa süre aldı ve sonlara doğru da güzel işler yaptı.
şimdi ilk 5 başlıyor.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...