Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

i5 4690k overclock hakkında.

darkageman

Öne çıkan mesajlar

Merhaba arkadaşlar.

İ5 4690k işlemcimi 4.6 ghz overclock yaptım 1.295 core voltage ile. İlk kez intelde o.c yaptım aklımda bazı sorular var. Şimdi aida 64 stress testinde 61 derece prime 95 de ise 77 derece gördüm. Mavi ekran felan yiyordum bundan önce 1.250 voltage verdiğimde whea uncorrectable eror veriyordu pc. Bu değerler iyi midir kötü müdür bilemedim?

Bu arada anakartım MSİ H97 PC Mate

Saygılar.
Sosyal ağlarda paylaş

msi z97 gaming 3 ile kullanıyorum ben de. soğutucu 212evo. kasa da fulltower olduğu için rahatım. 4.6ghz aşamıyor çoğu kişi zaten, o yüzden gayet iyi yani durumun sdf.

söylediğin değerler anormal değil ben de 1.295V 4.8ghz ile benzer sıcaklık değerleri alıyorum OCCT ile yüklenince. en ağır oyunda bile 60ı nadir geçiyor (5 saat witcher 3 ve gta V oynadığımda aldığım max değer 61di yani), video encode ederken de aynı şekilde. o yüzden sorun etmedim böyle kullanıyorum. biraz daha kurcalasam 5 görürdüm herhalde ama hem uğraşacağıma değmez hem de sıcaklık/performans eğrisi boka sarar diye bıraktım böyle.
Sosyal ağlarda paylaş

prime 95'te olduğu kadar hiçbir program veya oyunda ısınmıyor işlemci. yani prime95 te çok sınırdan kurtaracak şekilde ayarlarsan normal kullanımda sorun yaşamazsın.

ben de i5 2500k yı 4.6 ya kadar getiriyorum genelde yazın 4.4 e çekiyorum. 4 yıldır hep bu değerlerde. hiç düşürmedim. banamısın demedi şimdiye kadar.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...