Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Orijen Six Fish (Kedi)


Baggio

Öne çıkan mesajlar

Selam arkadaşlar,

Bizim yavruya tahılsız mama denemek için (Orijen'in deneme boyu olmadığından) Acana Grasslands almıştık, onu beğenip kakası tüyü de düzgün gidince artık Orijen'i alayım dedim, kokusu falan daha cezbeder diye de altı balıklı Six Fish versiyonunu aldım. Bu mama onu çok kötü ishal yaptı. Veterinerin söylediğine göre balıktan olan protein ağır protein olduğundan yavru kedilerin çoğunda böyle etki yaparmış, tavuklu almak lazımmış bu yaşlarda.

Dolayısıyla 2.27 kg'lık taze paketin nereden baksanız 2.1 kg'sı elimde kaldı, almak isteyen olursa zarardan biraz olsun dönmek adına 60 TL'den gönderebilirim. (Sıfır paket 95 TL olması lazım.) Bilginize, isteyen olursa şirinlesin.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ani geçiş yaptıysan ondan da olabilir. En az bi haftada yavaş yavaş geçtin dimi? Bi de orijenin çok ishal ettiğini ben de duymuştum. Ondan acana pasifica kullandım ben hep, şimdi kısıra nd kısırlaştırılmış tavuk veriyorum, o koyar koymaz bitiriyo sonra da ufaklığa acana koyuyorum, büyük ondan sıkıldığından çok ölümüne acıkmadığı sürece yemiyo

Velhasılıkelam muhtemelen satamazsın, alıştığı mamaya çok az koyarak alıştırmaya çalış. Bu esnada bayatlamasın diye kilitli buzdolabı poşetlerine bölüştürebilirsin mamayı. Öğrenci kedisi besleyelim sevindirelim dersen de öm at sdf
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ishal mama geçişlerinde hep oluyor abi. geçiş döneminde 1 hafta 10 gün yeni mama ile eski mamayı karıştırarak vermek gerektiğini söylüyorlar. eğer öyle yaptın ve yine de bu sonucu verdiyse ben alabilirim.

ama aynı etkiyi bizim kedilerde verir mi diye düşünüyorum eğer mama patlaksa. ondan elim gitmiyor. yoksa orijen denemek istiyordum.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Mamanın patlak olduğunu düşünmüyorum, alanların çoğu memnun. Ben de okuya okuya büyük umutlarla almıştım. Geçiş sürecini 2 gün falan yaptım anca, biraz kısa tuttum galiba.

Bir de bizimkinin sindirim sistemi biraz hassas ve sorunlu başından beri, diğer topaklarda belki denk gelmişsindir. O yüzden zorlamak istemiyorum veteriner öyle dedikten sonra. Tavuk yesin keranacı :p
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ben nd kısır balıklı bulamadım ya, tahılsızda kısır için sadece tavuklu buldum, balıklının kısırı yoktu baktığım hiçbir yerde. Nerden buldun link atabilir misin? Ben de acana balıklıdan acaip ötesi memnunum çünkü. Şimdi diğer yavruya da onu yediriyorum sadece

Bi de iki günde geçiş yaptıysan banko ondan ishal olmuştur hayvan. Tekrar dene derim ama çok yavaş, 10 günde falan
Ya da satabilirsen sat tabi içine sinmediyse
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 7 ay sonra ...
merhaba,

kedim baya alerjik. burda daha once yazmistim.

kasinarak kafasinda kulak ve goz cevresinde kanli yaralar aciyordu. bu nedenle sik sik tirnak kesiyorduk.

2 ihtimal vardi, ya autoimmune ya da asiri alerjik. bir yildan uzun sure baya bir tedavi yapildi. ancak kesin cozum elde edilemedi.

bu donemde hipoalerjenik mama yemeye baslamisti. kapsamli alerji panel testinde domuz eti ve tahillara (mamalardaki filler lar) alerjisi oldugunu ogrendikten sonra, hipoalerjenik mamalarda da tahil filler oldugu icin, veterinere sormadan orijen 6 fish e gectim. sadece balik protein, sifir filler, sifir domuz eti.

3 paket kadar ondan yedi.

dun yapilan son yillik check up inda ALT, albumin ve bir kac deger daha yuksek cikti. kedinizde dehydrasyon var dendi.

veteriner orijen verdigimi duyunca hemen kesiyorsunuz, yuksek protein bazli mama vermeyin dedi.

kedi disaridan sapasaglam gozukuyor.

yuksek protein bazli mamalar biraz saatli bomba arkadaslar. verecekseniz yilda en azindan bir kere kan sayimlarini bir yaptirin.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Nd tahılsız kısırlaştırılmış kullanırken 1 yaşını doldurmamış kedim idrar yolu enfeksiyonu oldu. Kısırlaştırmadan önce de acana kullanıyodum. İnanırım yani cidden.



Keywords: Nd kısırlaştırılmış tahılsız kötü, acana kedimi böbrek, orijen kaka, orijen kötü, acana böbrek sorunu, nd tahılsız mama idrar sorunu erkek kedi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

nyks said:

Kedilerinize yıllık check up mı yaptırıyosunuz yaw? Sağlıklı sorunsuz kedilere kan tahlili yaptırmak gerekir mi?


yaptiriyorum evet. kan sayimlarini, karaciger enzimlerini yillik kontrol ettiriyorum. kedi insan gibi degil, bir tarafi agridiginda ya da bir sorunu oldugunda cok zor farkediyorsunuz.

benimki disaridan bakinca sapasaglam. ama karaciger enzimleri yukselmeye baslamis.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

nyks said:

ok yeni yeni şeyler öğreniyorum. Dişlerini nasıl temizleteceğim peki?


bunu duzenli yaptirmana gerek yok. kontrolde agzini actiklarinda bir terslik yoksa, dis eti hastaligi vs gormezlerse yaptirma. zira hayvan uyutularak yapiliyor.

kedilerde anestezikler baya bir toksik. 2 gun kendine adam gibi gelemiyor hayvan.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

E tabi yıllık kontrolde veterinerin kararı, ben temizletmek istiyorum diyip gitmiyosun sdfg
Ama bizim minnoş oğlanın diş kokleri çok kızarık, gingiviti var muhtemelen. Bi ara fırçalamayı denediydik ama hüsranla sonuçlandı. Gazlı bezle falan yie girişmeye çalışsam mı evde haftada iki üç diş temizliğine
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ofis bahcemde takilan benzeri sorunlu bir kedim var. mecburen yilda 1-2 kere dis bakimi yapiliyor. 2 dis kaybetti bile simdiden. ustelik ataklar halinde ilerliyor. tamamen iyilestiremiyorsun. bazi donemler islak mama bile hayvana izdirap vermeye basliyor. suyune notralizor vs atiyoruz, agzina yakalayip gunde 2 kez fisfis yapmak gerekiyor.

benzeri bir seyin ilerlemesinden cekinmistir.

kendi kedimde bakiliyor agzina. saglam. bir sey yapilmadi bugune kadar.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...