Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Satılık Macbook Pro 15inch (mid2014)


Oripxnot

Öne çıkan mesajlar

MacBook Pro (Retina, 15-inch, Mid 2014)
OSX Yosemite Version 10.10.1 (14B25)
2.2 Ghz Intel Core i7
16Gb 1600MHz DDR3
Intel Iris Pro 1536 MB
256GB Flash Storage (SSD)


Cihazı eski workstation'ımın SSD'leri üst üste patlayınca motivasyon olsun diye almıştım, tam tarihini net hatırlamıyorum ama kasım veya aralık 2014 olması lazım, soğuk bir kış akşamıydı zorlu avm otoparkından girdiğimde. Faturası kutusu hatta apple store poşeti dahil herşeyiyle tam takım duruyor. Oldukça titiz kullandım, tek kusuru kasanın tam sol alt çapraz köşesinde 1mm çapında ufacık bir çöküntü, şarj aletinin ucu çarptı aldığım gün.

Satış sebebim kullandığım tasarım programlarını kaldırmıyor oluşu, OSX'in bana yetmemesi (linç girişimleri için ayrı konu açıcam, burdan girişmeyin) ve pasif soğutma olayına acayip kıl kapmam. Tamam sen işlemciyi 60 derecede tutacaksın ama benim el bileklerim ne olacak Steve abi?


Satış için çok umutlu değilim, piyasadan çok haberim yok ama yakın zamanda buradaki tepkilere göre fiyatı eklerim. Satarsam workstation alıcam. İstanbul Avrupa yakasında elden satışı gerçekleştirebiliriz.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Gladmir said:

Macbook pro larda pasif sogutma mi varmis ? Ilk defa duyuyorum.


Yekpare aluminyum govdesi cihazin isisinin tum govdeye esit sekilde yayilmasini sagliyor. Bu sayede fan ihtiyaci belli miktarda azaliyor. Kisacasi cihaz dis ortama daha fazla isi veriyor. "Pasif sogutma" sozcuk obegi bu durumun tam karsiligi olmayabilir elbette.


Bu arada konuya fatura tarihini ekledim.

EDİT: Güncelleyemedim ilk mesajı.

FATURA TARİHİ 22 ARALIK 2014
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Kullanilamayacak kadar isinma olmuyor. Sadece kucagimda tuttugum zamanlar 2nd gpu ve flash video falan acik olursa oldukca isindigi dogru. Normal kullanimda rahatsiz edecek isinma yok. Nitekim benim pek normal kullandigim olmadi. Ya gpu zorlayan yazilimlar kullaniyorum ya da laptopi koltuga koyup internetten dizi izliyorum. Yani laptop'i kullanim amacim sirf isinmaya sebep olacak seyler. Yoksa internette gezerken, oyun oynarken veya photoshop kullanirken isindigi falan yok.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

2015 mbp ekranlarinda ghosting denilen olay var mi? Uzun sure acik duran pencerenin izi kaliyo mu ekranda? Mid 2012 mbpr var, onda oluyo. O sene cikan iMac'lerde de var diye biliyorum ama sonra noldu haberim yok.

8 gig ram ve 256 ssd yetmez oldu is icin. Saniyorum ki late 2015 falan bisey almam gerekicek benim de.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 1 ay sonra ...
×
×
  • Yeni Oluştur...