Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Vitra Klozet Kapağı Nasıl Sökülür?

Phillamon

Öne çıkan mesajlar

Resimlerde görülen klozet kapağı sallanmakta, hareket etmektedir. Vidasını neyin sıkayım, oturdukça hareket etmesin dedim. Ancak eski usül değil, alttan kelebek somon şeklinde bir şey yok. Üstteki metal kapak gibi olan kısmı da açamadım bir türlü. Herhangi bir vida da yok.

O geniş yuvarlak metal kısımlar ileri geri hareket ediyor. Onları sıkılaştırmam lazım. İnternette araştırdım, bu tip modeller için herhangi bir şey bulamadım. Sizlerden daha önce karşılaşan, tamir edene veya ettirmiş olan var mı acaba?
Sosyal ağlarda paylaş

yıldızla vidaları çıkartıyorsun sonra o demir çubuk tarzı yerler yanlara doğru kayıyor engelin kalkıyor ortada. Alttaki yuvarlak kısım biraz uğraşarak döndürerek çıkıyor. Silikon yada lastik(rubber) tarzı bişeyle sıkışıyor oraya siyah renkli. Ama neresi gevşek orayı değiştirmek lazım haa parçası bulabilirmisin bilmiyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Llama said:

vida yerinden değil o bağlandığı noktadan sallanıyordur
bizimde böyle geçenlerde adam bir şeyler yaptı ama nasıl yaptı hiç görmedim

Aynen öyle zaten. O kapağı tutan vidalardan sallanmıyor zaten. Alltaki klozete bağlı olan yuvarlaklar hareket ediyor.

toggie said:

sallanmasının sebebini bulamamıs ki daha, bi cıkarsın baksın.
aksam mac ısmarlıyım mı sana?

Bulamadım demedim ki. Masticore'un kırmızı oklarla işaretleridiği yuvarlak metaller sallanıyor. O yuvarlaklar ileri geri hareket ediyor.

Masticore said:

http://i.imgur.com/C7ZwjRK.jpg

ok'la işaretlediğim yeri tornavida yardımıyla yukarı dogru kaldır (yani kapakları) ve kaldırdıktan sonra döndür o kapakları oldugu yerde orada vidalar olmalı.

Bence de öyle bir şey de, emin olmadan yapmak istemiyorum şuan. Yarın eve 15 kişi misafir gelecek. Bir de şimdi deneyip elimde kalması var klozet kapağının. 1 saat sonra da düğüne gidecem. Yarın sabahtan deneyeyim dediğini, elimde kalırsa acil Vitra servis çağırırım artık.

serjuhan said:

Bu model iğrenç yahu. Bizde de kapak kırıldı değiştirmek için komple tuvaleti sökmek gerekiyor eğer aynısıysa.

Bunu diyenleri de gördüm internette :( Duvara dayalı, böyle bir şey.

Komple öne çekmek gerekiyor herhalde. İç taraftan vidalar var diyorlar.
Sosyal ağlarda paylaş

Masticore said:

ok'la işaretlediğim yeri tornavida yardımıyla yukarı dogru kaldır (yani kapakları) ve kaldırdıktan sonra döndür o kapakları oldugu yerde orada vidalar olmalı.

Esh said:

O metal yuvarlak kapak yukari cikiyo altinda vida ve somun var ordan sik

Dediğiniz gibiymiş. Yuvarlakları havaya kaldırıp olduğu yerde çevirince altında vidalar belirdi. İki taraf da gevşemiş. İkisini de sıktım, sımsıkı taş gibi oldu :) Thanks patiler.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...