Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

explorer sorunu

sanssizsansli

Öne çıkan mesajlar

gerçi tam explorer demeyelim de windows 10'la gelen browser problemi.
win7deyken de explorerda oluyordu bu.

sorun şu:
misal youtubeda video izlerken mouse'u hareket ettirdiğimde video frame rate'i düşüyor ama seste sorun olmuyor.

chrome'da falan böyle bir sorun yok.

cpu kullanımına bakıyorum bu aksiyonu yaparken.
chromeda mouse hareketi %1-%3-4 arası değişkenlik gösterirken explorerda %15lere kadar çıkıyor.

hadi cpu bir anda yük alıyor donuyor diyebiliriz tamam da bana yine de olmaması gereken bir şeymiş gibi geliyor. cpu 60-70lerde iken bile chromeda bunu yaşamıyorum.

bunu herkes mi yaşıyor acaba diye sorayım dedim.
Sosyal ağlarda paylaş

eski bilgisayarımda yaşıyordum. iki olası çözümü var:

1) flash ayarlarında hardware acceleration'u kapatmak. bu çözerse ne ala. html5 playerda yaşıyorsan işe yaramaz tabi.

2) mouse'unun yazılımı varsa polling rate'i düşürmek. sen csciydin sanırım istemezsin şimdi ama çözüyor tecrübeyle sabit. olmadı oyuna girerken yükselticen :P anakarttaki usb buslarıyla ilgili bir şey herhalde detayını bilmiyorum, değiştirince geçti bende tamamen.
Sosyal ağlarda paylaş

PrudenT said:

eski bilgisayarımda yaşıyordum. iki olası çözümü var:

1) flash ayarlarında hardware acceleration'u kapatmak. bu çözerse ne ala. html5 playerda yaşıyorsan işe yaramaz tabi.

2) mouse'unun yazılımı varsa polling rate'i düşürmek. sen csciydin sanırım istemezsin şimdi ama çözüyor tecrübeyle sabit. olmadı oyuna girerken yükselticen :P anakarttaki usb buslarıyla ilgili bir şey herhalde detayını bilmiyorum, değiştirince geçti bende tamamen.

evet edge arkadaşlar ismi o an gelmedi aklıma.
pru
explorer ya da microsoft edgede flash ayarları kısmını bulamadım ya.

mouse polling rate dediğin dpi ise bende 2 seçenekle 950-1550 dpi seçeneği var bana yeterli geliyor diye.
logitech ayarlarında başka bir seçenek bulamadım. mouse logitech g502
cs'ci sayılmam aslında eskidendi o, bu ara hiç oynamıyorum.
anakart usb bus kısmını anlayamadım. biostan mı bişeyler değişmesi gerekiyor yoksa mouse'u farklı usbye mi takmam gerekiyor?

cahil gibi yazıyorum da kusura bakma sdf
Sosyal ağlarda paylaş

sanssizsansli said:
pru
explorer ya da microsoft edgede flash ayarları kısmını bulamadım ya.

mouse polling rate dediğin dpi ise bende 2 seçenekle 950-1550 dpi seçeneği var bana yeterli geliyor diye.
logitech ayarlarında başka bir seçenek bulamadım. mouse logitech g502
cs'ci sayılmam aslında eskidendi o, bu ara hiç oynamıyorum.
anakart usb bus kısmını anlayamadım. biostan mı bişeyler değişmesi gerekiyor yoksa mouse'u farklı usbye mi takmam gerekiyor?

cahil gibi yazıyorum da kusura bakma sdf

estağfurullah ehueh.

flash ayarları için en basiti flash bi şey açıp oradan ulaşmak. mesela buraya gir sağ tıkla ayarlarda direkt çıkıyor zaten hardware acceleration kısmı.

polling rate DPI değil. kısaca açıklamak gerekirse; anakartın mouse'undan saniyede polling rate değeri kadar konum bilgisi alır, ona göre ekrandaki yerini belirler ve sana gösterir. şimdi USB bus kısmı senin müdahalenle düzelecek bir şey değil, olası bir sebep olarak söyledim sadece. eğer ondansa rate'i düşürüp düzelmesini ummaktan başka bir çaren yok yani. rate nasıl düşürülür dersen eğer zaten kurulu değilse logitech gaming software'i indirip onun ayarlarından düşüreceksin. 125/250/500/1000 gibi seçenekler olur genelde, düşüre düşüre bir dene düzeliyor mu diye. zaten kullanırken pek hissedeceğin bir şey değil saniyede 125 ile saniyede 1000'in farkı yani.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...